Skip to content

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste inzichten rondom PCOS.

Hashimoto’s en PCOS: een verborgen link?

Hoewel Hashimoto's en PCOS op het eerste gezicht misschien niet direct met elkaar verbonden lijken te zijn, is er toch een verband tussen de twee. In deze blog uitleg over de verborgen link.
Lees meer

Insulineresistentie & PCOS en de rol van verzadigd vet

Insulineresistentie & PCOS? Er zijn aanwijzingen dat o.a. verzadigd vet een rol speelt bij de ontwikkeling van insulineresistentie bij vrouwen met PCOS. Lees er meer over.
Lees meer
Lifestyle & Hormones

Waarom zie je maar geen effect van jouw dieet of andere aanpassingen?

Je PCOS klachten blijven maar bestaan? Je gebruikt supplementen, volgt een dieet maar je ziet geen resultaat? Waarom? En hoe zorg je wel voor resultaat?!
Lees meer

Eindelijk het verlossende antwoord van experts op de vraag: is fruit gezond of een dikmaker?

Van fruit eten word je dik. Fruit is ongezond. Fruit moet je niet nemen als je wilt afvallen. Fruit is niet goed bij PCOS. Zomaar een aantal beweringen die dagelijks op social media en nieuwskanalen staan. Is fruit nu gezond of ongezond?
Lees meer
menstruatie-blijft-uit

Mijn menstruatie blijft uit

Mijn menstruatie blijft uit! Wat nu? In een normale cyclus krijg je ongeveer 13 menstruaties per jaar. Bij PCOS is dat meestal minder dan acht per jaar. Blijft jouw menstruatie ook uit? Lees dan verder!
Lees meer
welk-dieet-bij-pcos

Welk dieet bij PCOS?

Zie je door het bomen het bos niet meer van welk dieet bij PCOS je moet volgen en raak je gefrustreerd van je uitblijvende menstruatie, gewichtstoename, darmklachten en vermoeidheid?
Lees meer