Skip to content

PCOS: JE LIJF IN BALANS IN 6 STAPPEN.

Start: 1 April 2023

333 vrouwen doen al mee!

Nog…

00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden

Om je aan te melden voor de Early Bird prijs van €249,-

PCOS: je lijf in balans in 6 stappen

Ervaar hoe jij van je PCOS klachten af kan komen

Dit is hét programma waarin jij weer lichamelijk en mentaal beter in balans komt.

De kans is groot dat jij niet eens weet dat de klachten waarmee je rondloopt door je PCOS en hormoonhuishouding worden beïnvloed. Jij leert alles over de verbinding tussen je hormonen, lichaam en geest zodat jij weet wat jij zelf kan doen om je weer fitter, energieker & gezonder te voelen.

Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, een computer of een ipad om de cursus op te volgen.

“Ik zie door de bomen het bos niet meer…”

Je bent online gaan googlen en bij iedere influencer, facebookgroep of website kom je tegenstrijdige informatie tegen.

 • Je bent geschrokken van de diagnose en bijbehorende gevolgen voor je gezondheid & fertiliteit en voelt je overwhelmed door alles wat je hebt gelezen.
 • De ene zegt dat je koolhydraatarm moet gaan eten en de volgende beweert dat gluten- of lactosevrij beter is. Je weet niet meer waar je nou goed aan doet.
 • Het lijkt alsof je ingewikkelde diëten moet volgen met producten en ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord.
 • Allerlei supplementen vliegen je om de oren die je honderden euro’s kosten, maar werken deze wel?
 • Je vraagt je af hoe je dit alles moet managen in je drukke leven.

Wat als wij je nu vertellen dat wij het antwoord hebben op al je vragen?  

Hoe fijn zou het zijn als jij straks alles weet over PCOS, je hormonen en welke voeding goed is voor jouw lijf? Je hoeft hierna nooit meer internet af te speuren voor informatie of tips. We maken korte metten met alle fabels die wereld rondgaan. Je begrijpt hoe je lijf & hormoonhuishouding werkt en wat jij zelf kan doen om weer in balans te komen. Jouw klachten worden beheersbaar en je voelt je weer energiek, fit en de “brainfog” is verdwenen. Zonder strenge diëten, ingewikkelde producten of peperdure supplementen.

Heb jij net dat zetje nodig om de verandering in te zetten?

Deze vrouwen deden al eerder mee:

Ik vind het erg fijn dat je de cursus met de video's in je eigen tempo kunt volgen. Zeker de module 2 over PCOS & je hormonen was erg verhelderend. Je leest zoveel op internet, maar hier is het duidelijk uitgelegd en kun je het beter voor jezelf toepassen. Ook de module over voeding is erg fijn, ik dacht dat ik goed bezig was, maar kwam er al snel achter dat je ook te weinig juiste voedingsstoffen binnen kan krijgen. En het lukt mij nu al beter om uit de cirkel van sugar cravings, vermoeidheid en wel afvallen te komen.
EINDELIJK DUIDELIJKE INFORMATIE OVER PCOS, OP ALLE GEBIEDEN! ECHT EEN AANRADER!!! De inhoud/informatie is goed, erg leerzaam. Ik heb er veel van op gestoken en zelfs een notitieboekje al veel in opgeschreven, zodat de informatie langer blijft hangen en ik iets wil weten dan kan opzoeken. Het heeft mij goed gemotiveerd om bewuster om te gaan met voeding, beweging, slaap. Ik voel mij lichamelijk al veel beter, ook de combinatie die ik al heb met 1-1 coaching van Charlotte den Boer.
De cursus heeft veel nieuwe inzichten geven. Het is zeer leerzaam en laagdremelig te volgen. Je kunt hem erbij pakken op elk moment en telkens kleine onderdelen volgen of juist meerdere in een keer. Door deze kleine stapjes kun je je eigen tempo een onderdeel aanpakken en meenemen in je levensverandering. Het heeft voor mij positieve ervaringen met zich mee gebracht.
Na al die jaren van zoeken, is er nu in een paar weken tijd zoveel meer duidelijkheid en verbetering gekomen. Daar ben ik jullie dankbaar voor!
De super duidelijke filmpjes en teksten zijn begrijpelijk ingedeeld. Voor het eerst merk ik nu dat er puzzelstukjes op zijn plek vallen, denk hierbij aan buikvet, het lastiger afvallen. Dat het niet alleen maar schijf van 5 eten is zoals mijn omgeving vaker zei, het is echt zoveel meer dan dat.

Wil jij er ook alles aan doen om je lijf gezonder & beter in balans te brengen?

Dan gaat deze cursus jou helpen om dat te bereiken:

Dit is dé cursus die korte metten maakt het idee dat alleen de anticonceptiepil een oplossing biedt bij PCOS. Jouw voedingspatroon, manier van lichaamsbeweging, slaapkwaliteit en stress hebben meer invloed op jouw hormoonhuishouding dan je denkt. Je leert wat écht werkt voor je lijf en hoe jij dit op een leuke manier kan toepassen waarbij genieten & gemak centraal staat.

Loop niet langer rond met jouw klachten

Wij hebben al meer dan 1100 vrouwen geholpen naar een fijner leven met minder klachten. Of jij nu darmklachten hebt, vermoeid bent, vermoeid opstaat, last hebt van stemmingswisselingen, hoofdpijn/ migraine, sugar cravings of eetbuien ervaart of kampt met over- of ondergewicht, dan zal deze cursus jou gaan helpen om deze klachten beheersbaar te maken.

Wij zijn erkend diëtist (4 jaar bachelor) en gezondheidswetenschapper (2 jaar Master) en kwaliteitsgeregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Wij hebben inmiddels 14 jaar ervaring op het gebied van voeding, gezondheid, hormonen en fertiliteit.

Wij hebben alle informatie, kennis en tips nu gebundeld in deze cursus. Precies op de manier die je van ons kent: wetenschappelijk onderbouwd, down to earth, laagdrempelig, makkelijk uitvoerbaar (ook met een gezin) met oog voor genieten & plezier.

Onze wens? Jou leren hoe je zelf een gezonde levensstijl creëert, zonder dat het ingewikkeld wordt met lastige recepten en ingrediënten. Wij gaan altijd opzoek naar de overlap tussen gezond, genieten en gemak. Zo zie jij resultaat en weet jij dit ook te behouden.
Ik heb een hele leuke buddy ontmoet, we spreken elkaar wekelijks en het helpt om het samen te doen.
Ik vind het erg fijn dat je de cursus met de video's in je eigen tempo kunt volgen.
Het stuk over de werking van je hormonen vond ik zeer verhelderend.

Waarom uitstellen als je er nu wat aan kunt doen?

Ben jij helemaal klaar met jouw klachten, lukt het je niet zelf om verandering door te voeren of zie jij door het bomen het bos niet meer, laat ons je dan helpen. De cursus komt met 100% geld terug garantie als het niks voor je is.

Wat krijg je allemaal:

 • >190 Online video’s vol met kennis en toepasbare tips van Charlotte en Margot, 10 uur in totaal (t.w.v. €327)
 • Toegang voor de Instagram communityweken (April-Mei) (t.w.v. €118)
 • 4 live sessies van Charlotte & Margot en 1 live sessie van een gynaecoloog (t.w.v. €247)
 • Succesboek met handige templates en korte opdrachten (t.w.v. €59)
 • Een 1-1 coachingsessie van 60 minuten (t.w.v. €99)

Totaal: €850  Nu voor: €299
Early bird prijs: €249,-

Hierom is een online cursus fijn:

 • Kijken in je eigen tijd en op jouw eigen tempo.
 • Zelf bepalen wat je uit alle kennis en tips wilt toepassen in jouw dagelijks leven.
 • Steun halen uit anderen. Je komt in contact met alle andere vrouwen die ook meedoen via de community en live-sessies.
 • Jouw eigen expert-status opbouwen. Je leert alles en kan je omgeving haarfijn uitleggen wat er gebeurd in jouw lijf. 
 • Alle informatie op één plek hebben. Nooit meer googlen dus!
 • Ongelimiteerd kijken naar de video’s. Je blijft toegang houden tot de cursus voor 6 maanden.
 • Jouw eigen pad kiezen naar een gezonder leven met behulp van alle video’s, kennis, tips, community en coachsessie. Dat gaat de rest van je leven waardevol zijn.
L&H PCOS Plan

Dit is wat de cursus bevat:

6 modules met >190 video’s

De cursus is een online programma die je zelf kunt doorlopen inclusief een coachsessie met een van onze experts én live-sessies + een community waarin je samen mét gelijkgestemden bent die tegelijktijdig met jou zijn gestart.
Er zijn 6 videomodules met meer dan 190 video’s (variërend van 1 tot 9 minuten) die je in je eigen tempo en overal kunt bekijken. Van elke video is ook een transcript beschikbaar. Zo heb jij ALLE kennis in huis om van gezond leven een FEESTJE te maken. Je blijft 6 maanden toegang houden tot de academy: je kunt de lessen en transcripten dus rustig weer eens bekijken als je daar behoefte aan hebt.

1-1 coachsessie

Jij krijgt een coachsessie van 60 minuten middels videobellen met een van onze expert diëtisten waarin jij al je vragen kunt stellen. Voor deze sessie kun je een vergoeding van je basis zorgverzekering krijgen tussen de €40 en €81 euro.

5 x Q&A sessie

We laten je het niet allemaal alleen doen. Wij organiseren 5x een live Q&A sessie via Teams waarin we je vragen beantwoorden en tips met elkaar delen. Als bonus in deze ronde hosten we ook een Q&A sessie met een gynaecoloog uit ons netwerk waaran je al je (medische) vragen aan kunt stellen. De Q&A sessies worden opgenomen dus als je een keertje niet kan, kun je de opname terugkijken in de academy. Ook krijg je toegang tot de opgenomen Q&A Sessies van de vorige ronde.

Zet deze data vast in je agenda:

 • Maandag 03 april om 20.00 uur
 • Dinsdag 18 april om 20.00 uur
 • Woensdag 03 mei om 20.00 uur
 • Maandag 08 mei om 20.00 uur
 • Donderdag 25 mei om 20.00 uur

Succesboek

Naast alle kennis is het natuurlijk vooral de bedoeling dat je weet hoe je de informatie kunt toepassen in jouw leven. Je krijgt een compleet succesboek met alle stappen die jou gaan helpen die nieuwe levensstijl te creëren. Je zal de opgedane kennis dus meteen toepassen.

Besloten community

Er is een speciale besloten instagram-community waar je samen met alle andere vrouwen voor 8 weken lang gratis toegang tot hebt. Hier voorzien we je dagelijks van een gezonde dosis motivatie en een heleboel tips en kennis. Onder de posts kun je je vragen stellen & tips, ervaringen en inspiratie en succesverhalen met elkaar uitwisselen. We doen het samen!

Bonussen t.w.v. €145,24!

Bij deze ronde krijg jij nu exclusief 3 bonussen cadeau!

Je krijgt één maand toegang tot de online live yoga lessen van www.earlybirdyoga.nl. Yoga is een geweldige manier van beweging voor je hormonen. De ochtend is hét moment om te bepalen hoe jij jouw dag in gaat. Met Early Bird Yoga start je hem vanuit rust, luisterend naar wat jij nodig hebt en met een positieve mindset. Geen ochtendmens? Dan kan je de live lessen ook zelf later terugkijken op een ander tijdstip. 

Én, je krijgt een gratis ticket voor de Masterclass “Doorbreek de eindeloze stroom aan (ongewenste) gedachten” van Psycholoog Lara van www.vanambitienaaractie.nl cadeau. In deze masterclass vertelt ze je hoe je dealt met negatieve en ongewenste gedachten. Zo ervaar jij meer rust, een ijzersterke basis van vertrouwen én ga je lichter door het leven.

Én je krijgt toegang tot de “Just Breathe” instagramcursus van adem- en yogatherapeut Yolande van www.adempunt.nl.  In deze instagram cursus krijg je 4 weken lang een video met een ontspannings- of ademoefening en ervaar je wat je ademhaling doet op spanningsklachten.

Ben je klaar om jouw levensstijl een flinke boost te geven
met kleine veranderingen die grootste effecten hebben?

Inhoud van de cursus:

De cursus heeft alles wat je nodig hebt om jouw leefstijl te kunnen veranderen. In meer dan 180 video’s weet jij straks hoe jij je voeding- en leefstijl zo kunt aanpassen zodat jij weer die leuke, energieke en vrolijke vrouw bent.

1. Doelen stellen
Het is belangrijk om een helder doel te stellen. Als jouw doel vaag is, dan is de uitvoer vaak ook vaag. Hoe concreter jij jouw doel hebt opgesteld hoe makkelijker om voor ogen te houden waar je naartoe wilt werken en welke stappen daarvoor nodig zijn. In deze module zet jij vliegensvlug doelen helder op papier die ervoor gaan zorgen dat ze dit keer wél slagen.

2. PCOS en hormonen
PCOS is een complexe aandoening. In deze module leggen we je uit wat PCOS precies is en wat dit betekent op de korte- en lange termijn voor jou. Je snapt na deze module alles over de betrokken hormonen en hoe dit in verband staat met jouw lichamelijke en mentale klachten zoals je uitblijvende menstruatie, haartuitval, acné, sugar cravings, darmklachten, brain-fog en stress. Je leert wat jij zelf kan doen om de risico’s op lange termijn te verlagen, wat het meest belangrijk is als het gaat om fertiliteit en of de anticonceptiepil zinvol is. Maar ook hoe jij (eventueel) zonder de pil klachten vrij door het leven kan.

3. Voeding
Ga je googlen? Dan kom je honderden verschillende theorieën over voeding & PCOS tegen. Toch is de wetenschap al een paar jaar stabiel als het gaat om wat het beste werkt voor je gezondheid en hormoonhuishouding. Je krijgt in deze module antwoord op al je vragen rondom koolhydraten, brood, gluten, suiker, vetten, eiwitten, lactose, zuivel, dierlijke producten, supplementen, etiketten en claims. Wij leggen je alles op een begrijpelijke manier uit over voeding zodat jij gericht aan de slag kan. Je leert hoe jij stap-voor-stap aanpassingen kan gaan maken op een manier die bij jou past, waarbij onze 3 G’s: gezond, genieten en gemak centraal staan.  

4. Slaap
Sta jij ook vaak vermoeid op? In deze module nemen we je mee in hoe jij je slaapkwaliteit kan verbeteren zodat jij je straks uitgerust en energiek voelt. Slaap neemt een essentiële rol in als het gaat om je hormoonhuishouding en gezondheid waar we je alles over gaan vertellen. We geven je makkelijke tips om te kunnen integreren in jouw dagelijkse leven, ook bij onregelmatige diensten.

5. Bewegen
Als we aan bewegen denken, dan denken de meesten aan sporten in een sportschool. Dat is echter helemaal niet nodig voor je gezondheid. Wij leggen je uit wat wél belangrijk is en hoe jij meer kunt bewegen zonder dat het je echt heel veel extra tijd kost.

6. Mentale gezondheid
Een goede balans tussen inspanning & ontspanning staat hierin centraal. We leggen je alles uit over hoe jij meer kunt ontspannen en ook waarom ontspannen zo belangrijk is. We leren je hoe het hormoon cortisol werkt en hoe je die kunt verlagen. Maar ook hoe jij kunt omgaan met ‘’terugval’’ en met een omgeving die niet altijd mee wilt werken.

Voor wie deze cursus geschikt?

 • Je bent naar huis gestuurd met de pil, maar wilt weten wat je nog meer kunt doen aan PCOS.
 • Je wilt weten wat er nou precies gebeurt in jouw lijf met al die hormonen.
 • Je hebt een kinderwens en wilt de kans op een (gezonde) zwangerschap vergroten. 
 • Je wilt stoppen met het uitgeven van veel geld aan niet wetenschappelijk-onderbouwde programma’s, trendy diëten en supplementen.
 • Je wilt graag gezonder leven, maar weet niet hoe je ervoor kan zorgen dat het blijvend zal zijn.
 • Je hebt dat zetje nodig om nu écht wat te gaan doen aan jouw gezondheid.

Of je nu meer kennis op wilt doen, wilt afvallen, meer energie wilt krijgen of betere resultaten wilt zien bij de dokter, twijfel dan niet langer en start met de cursus PCOS: je lijf in balans in 6 stappen! 

3x bonussen waarom NU meedoen

Q&A sessie met gynaecoloog

Speciaal voor deze ronde hosten wij een live Q&A sessie met fertiliteitsarts Sylwia Kuc (St. Antonius ziekenhuis). Tijdens deze sessie kun je al jouw vragen rondom de diagnose, medicatie, fertiliteit, en overige medische vragen (anoniem) stellen.

BONUSSEN t.w.v. €145,24

Je krijgt nu helemaal gratis één maand toegang tot de online live yoga lessen van www.earlybirdyoga.nl

Én, je krijgt een gratis ticket tot de Masterclass “Doorbreek de eindeloze stroom aan (ongewenste) gedachten” van Psycholoog Lara van www.vanambitienaaractie.nl.

Én je krijgt de training “Just Breathe” van ademtherapeut Yolande van www.adempunt.nl cadeau. 

Extra lang toegang

Je blijft toegang houden voor 6 maanden tot de gehele video academy en alle opgenomen Q&A sessies. Zo kun je het helemaal op je eigen tempo doen en de video’s later nog eens terugkijken.

Wat zeggen andere vrouwen tot nu toe?

Ik vind de cursus heel erg de moeite waard. Veel kennis opgestoken over PCOS (achtergrond). En vooral veel aan de voeding gehad wat ik met en met aan het veranderen ben. Ook fijn dat je alles op eigen tempo kan volgen.
Anoniem
Ga zo door, dit is top ook voor mensen zonder pcos.
Lobke
Ik vind dat jullie ontzettend goed bezig zijn met deze hele cursus. Ik heb geen moment spijt van mn deelname en leer nog elke dag weer een beetje meer..
Anoniem
Jullie zijn toppers! Zowel mijn eigen coach als wat online zie, heel fijn.
Kelsey
De cursus heeft mij stok achter de deur om elke keer goed bezig te blijven. Geeft een soort motivatie. Was al begonnen voor de cursus met jullie boek en nu met de cursus meer ideeën en tips gekregen rondom slapen, rustmomenten en bewegen.
Anoniem

3x "Ja maar...."

“Wat is nu het verschil met andere online cursussen?”
Wij zijn in Nederland het enige wetenschappelijk PCOS platform gericht op voeding & leefstijl. Wij hebben naast de 4- jarige HBO opleiding ook de universitaire master Gezondheidswetenschappen gedaan en weten dus de fabels van feiten feilloos te onderscheiden. Daarnaast krijg je meteen toegang tot alle modules en zijn de video’s kort maar krachtig (maximaal 9 minuten!). Zo bekijk jij simpelweg de video’s die jij interessant vindt op je eigen tempo en hoef je er niet uren voor thuis achter je computer te zitten. Om te zorgen dat het niet bij filmpjes kijken blijft en je ook écht aan de slag weet te gaan met de adviezen zit je 6 weken lang in een community met alle andere vrouwen die gestart zijn waarin we je dagelijks van motivatie & inspiratie voorzien op instagram, de Q&A sessies én krijg je een consult van 60 minuten met een van onze expert diëtisten.

“Ik weet niet of ik tijd heb.”
Je blijft tot en met september toegang houden tot de academy. Je hoeft dus niet in één week door alle filmpjes heen en je hele levensstijl te hebben omgegooid. Sterker nog: wij geven je tips om op een zo laagdrempelig mogelijke manier aanpassingen te doen, die nauwelijks extra tijd van je vragen. Het moet vooral makkelijk, toepasbaar en toegankelijk blijven. Geen ingewikkelde recepten of ingrediënten of uren zweten in de sportschool.

“Ik heb rekening te houden met een partner/gezin”.
Dat is gelukkig geen enkel probleem. Het is vooral de bedoeling dat je de overlap gaat zoeken tussen gemak, gezond en genieten. Je hoeft van ons absoluut niet apart te koken, dan wordt het niet succesvol op de lange termijn.

Je krijgt 100% je geld terug als je niet tevreden bent. Dus de aankoop is helemaal risico-vrij.

FAQ

Als je nu meedoet met de ronde die start in April betaal je eenmalig €249. In de laatste week gaat de prijs omhoog naar €299,-

Dat weet je nooit. Gelukkig hebben wij een 100% geld terug garantie, voor als je het niks vindt. Dus wij zouden het gewoon proberen, het ergste wat er kan gebeuren is dat je je geld terugkrijgt. En het mooiste wat kan gebeuren: dat je weer een fijn leven hebt, bruisend van energie en je weer in balans bent.

Als je minimaal 15% van de cursus hebt gevolgd en je vindt het niks, dan mag je je geld terugvragen. Doe dit binnen 14 dagen nadat de cursus van start is gegaan door een mail te sturen naar info@lifestyleandhormones.com. Als je 1-1 coach sessie dan al heeft plaatsgevonden, kan je je geld niet meer terugvragen. Deze sessie plan je overigens zelf in en mag dus ook na 14 dagen gepland worden.

Als jij nu besluit mee te doen, krijg je direct toegang tot de academy met alle modules en video’s. Deze kan je zelf op je eigen tempo bekijken, je behoudt t/m september toegang. Vanaf April starten we met de community-weken. De communityweken zijn van 1 april tot 31 mei waarin het dé tijd is om samen met het team van Lifestyle & Hormones en alle vrouwen die meedoen extra tips te krijgen. Er zijn dan 5 live Q&A sessies. Als je er niet bij kan zijn, kan je gewoon terugkijken. Probeer er in ieder geval 1 livesessie bij te zijn voor de gezelligheid 🙂 Je krijgt ook een link waarin jij zélf je 1-1 coachsessie kan inplannen op jouw gewenste dag en tijd. Deze dien je te plannen voor 31 mei 2023. 

De cursus is open en je mag dus meteen lekker zelf aan de slag. In April en Mei zijn de community- weken, waarin je toegang krijgt tot de instagram community. We beginnen de 1e week meteen met een live sessie waarna er nog 4 volgen. Jouw 1-1 coachsessie plan je zelf wanneer je wilt voor 31 mei 2023.

Het is nog onbekend of de cursus in deze vorm voor deze prijs nog eens zal worden aangeboden. 

Je hebt 6 uur aan video’s in je online leeromgeving + 5 uur aan opgenomen Q&A sessies van de ronde die in Januari was gestart. Die kun je bekijken of lezen via transcripten. Dan zijn er de livesessies (5 in de communityweken) en het succesboek. Ons doel: je in 8 weken al zodanig enthousiast te hebben gemaakt dat je veranderingen bent gaan doorvoeren en dit al merkbaar is in je lijf.

Maar wil je een wat rustiger tempo aanhouden, dan heb je 6 maanden begeleiding, want ook na de communityweken behoudt je toegang tot de online academy. 

Jazeker! Wij vinden het fijn om te horen dat mensen meer plantaardig eten. Minder vlees eten is vaak al een goede stap naar een betere gezondheid. Maar meer vleesvervangers eten is dat meestal weer niet. Dus wij gaan je leren hoe jij op een verantwoordelijke manier veganist, vegetariër, pescetarier of carnivoor kan zijn.

De zorgverzekeraar betaalt jou tussen de 40 euro – 81 euro terug op jouw rekening terug. De vergoeding valt onder dieetadvisering en zit standaard in je basispakket. Voorwaarden is wel dat jij door je eigen risico heen bent, anders gaat dit eerst van je eigen risico af. Klik HIER om het overzicht voor vergoedingen te downloaden.

Voor de online cursus kan je je vragen stellen via onze chat middels whatsapp: 0683826701. Ons team zit dagelijks klaar om je vragen te beantwoorden! 

Je krijgt altijd 1 coachsessie van 60 minuten samen met een van onze expert diëtisten via Teams. Heb je behoefte aan meer coachsessies? Dan kan je deze bijboeken en kiezen uit 30 minuten of 60 minuten. Meer informatie hiervoor vind je straks in de online Academy.