Skip to content

Personal PCOS Plan Light

Ben jij klaar met je PCOS klachten? Kom weer fijner in je vel met het Personal PCOS Plan Light. Al meer dan 435 vrouwen gingen je voor.  

‘Krijg meer kennis over PCOS en leer met welke simpele aanpassingen in voeding & leefstijl je lekkerder in je vel komt’.

Je weet dat je last hebt van klachten en er wat aan wilt doen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Je hebt wellicht al heel internet afgestruind en je ziet door de bomen het bos niet meer. De ene zegt dit en de andere beweert het tegenovergestelde. Waar doe je nu goed aan en wat werkt voor jou?

Je herkent je waarschijnlijk in een of meer van onderstaande klachten:

 • Je blijft maar aankomen ondanks dat je weinig eet
 • Je hebt eetbuien en sugar cravings die je niet kunt beheersen
 • Je hebt een onregelmatige cyclus
 • Je hebt acné wat op sommige momenten erger is dan andere momenten
 • Je hebt last van ongewenste haargroei in je gezicht, op je buik, rug of armen
 • Je hebt regelmatig migraine of hoofdpijn
 • Je hebt darmklachten en er zit geen regelmaat in
 • Je voelt je niet fit en zit niet lekker in je vel
 • Je bent enorm vermoeid en staat eigenlijk al moe op
 • Je bent soms niet te genieten en hebt last van moodswings
 • Je hebt last van je gewrichten of regelmatig ontstekingen
 • Je hebt vaak een opgeblazen gevoel
 • Je slaapt onrustig en wordt regelmatig ‘s nachts wakker
 • Je sport heel vaak maar er lijkt niks te veranderen in je gewicht
 • Je haar wordt dunner of valt uit

Stel je voor dat je je in 3 maanden lekkerder in je vel gaat voelen. Hoe zou het voor je zijn dat je nu eindelijk meer kennis krijgt over wat PCOS, weten waar jouw klachten vandaan komen en dat je weet wat je hier zelf aan kan doen? Dat je klachten beginnen af te nemen en jij weer meer energie zal hebben en je hormonaal lekkerder voelt & lijf beter in balans komt? Dat je internet en social media niet meer hoeft af te struinen voor tips en informatie omdat je weet hoe je hormoonhuishouding werkt en wat werkt voor jouw lijf, welke factoren een rol spelen in het verbeteren van je hormoonhuishouding welke rol voeding, beweging, slaap en stress heeft op de uiting van jouw PCOS klachten.
Met ons Personal PCOS Light Plan heb jij straks aan het einde van de dag nog energie over om een gezonde maaltijd te maken die niet ingewikkeld is. Of zelfs energie over om leuke dingen te ondernemen. Je komt beter in je vel te zitten en krijgt meer zelfvertrouwen en bovenal heb je plezier in je nieuwe gezondere leefstijl.

Personal PCOS Plan Light

Dit zit er allemaal bij:

Adviesconsult van 1 uur

We bespreken samen wat je uit het traject wilt halen. Je krijgt uitleg over hoe jouw voeding- en leefstijlpatroon invloed heeft op jouw klachten en we geven je praktische tips zodat jij meteen aan de slag kan met simpele, haalbare en effectieve aanpassingen.

E-guide

35+ pagina’s met jouw persoonlijke analyses en op maat gemaakte adviezen over de vier leefstijlfactoren: voeding, beweging, slaap en ontspanning. Inclusief voorbeelddagmenu, 8 handige opstarttips en informatie over hoe je etiketten kan lezen als een pro!

Boodschappenlijst

Handige inspiratie boodschappenlijst met 180+ PCOS Proof producten die jou inspiratie geven welke producten je zoal kan halen bij de gewone supermarkt.

3 follow-up consulten van 30 minuten

In 3 maanden krijg je 3 vervolgconsulten van 30 minuten waarin we jou  begeleiden naar de balans tussen Gezond, Genieten en Gemak. We zorgen dat je op een gemakkelijke manier nieuwe gewoontes zal creëeren. 

Masterclassvideo

Jij krijgt toegang tot een exclusieve masterclassvideo van 40 minuten waarin jij alles leert over de betrokken hormonen en de relatie met jouw PCOS klachten.

3 maanden support

Jouw coach is 3 maanden bereikbaar via de mail voor al je vragen of als je tussentijds vastloopt. 

€337,-

Wat andere vrouwen zeggen over het Personal PCOS Plan Light:​

Voor de start van het traject wist ik niet dat ik zoveel klachten kon wijten aan PCOS, zoals mijn darmklachten. Door mijn voedingspatroon aan te passen, heb hier geen last meer van. Een enorme opluchting! Het traject zou ik zeker aanraden (wat in de praktijk ook al is gebeurd 😉 ). De kennis rondom PCOS en de invloed van voeding hierop heeft lichamelijk zo'n verbetering voor mij opgeleverd, dit gun je iedereen!
Mara
Afgelopen maanden een traject gevolgd bij lifestyle&hormones, Kort daarvoor de diagnose PCOS gehad en dit was mij aangeraden door de gynaecoloog. Heel fijn ervaren, snel en laagdrempelig bereikbaar. Snelle vragen konden zo via de app gesteld worden. Charlotte is fijn in de begeleiding, voelde me snel veilig om mijn verhaal te delen. Ook toen ik ziek was (wrs door bijwerkingen medicatie) is Charlotte heel betrokken en geeft goede adviezen. Fijn is ook dat er alternatieven/adviezen geboden worden voor gezonde voedingsmiddelen, waar je bij een dieet afstand van doet.
Rianne
Merel was heel erg lief, meedenkend en zonder oordeel. Ze gaf mij hele duidelijke en heldere tips over welke kleine aanpassingen ik in mijn eetpatroon kon aanpassen en luisterde heel goed naar mij. Hierdoor had ik altijd een verzadigd gevoel maar at ik heel gezond en gevarieerd. Uiteindelijk wilde ik minder PCOS klachten ervaren, afvallen en hopelijk zwanger worden. Dit is alle drie gelukt. Fijn dat Merel mij in mijn zwangerschap ook direct kon helpen met gezond en gevarieerd eten. Ik zou iedereen L&H aanraden.
Loes
Ik ben ontzettend blij dat ik bij Lifestyle & hormones terecht ben gekomen, omdat ik al jaren worstel met mijn PCOS klachten. Ik heb meer dan twee jaar geen menstruatie gehad en na een aantal aanpassingen qua voeding, sport en innerlijke rust had ik weer een menstruatie! Dit was iets wat voor mij als onmogelijk leek, maar dankzij de hulp van Lifestyle & hormones is het toch gelukt. Ik heb de gesprekken met haar als zeer positief ervaren, omdat zij graag meedenkt met welke aanpassingen bij jou passen. Ik zou elke vrouw, met pcos klachten, aanraden om eerst hiernaar toe te gaan wat je aan je levenstijl kunt veranderen, voordat je bijvoorbeeld een traject in het ziekenhuis aangaat.
Suzan
Super geholpen in het traject! Heb wat handvatten gekregen om te zorgen dat ik ook na het traject verder kan. Fijne begeleiding van Charlotte, ze denkt erg mee met de situatie en wat voor jou werkt. Dit maakt het leven met PCOS een stuk makkelijker.
Hannah
Na het eerste coachingsgesprek was er een opluchting. Ik voelde mij gehoord en alle klachten vielen op een plek. Maar zou deze methode mij helpen? JA! Is het antwoord. Na de eerste week al bijna van mijn buikklachten af. En ik begon mij steeds beter te voelen zowel lichamelijk als mentaal! We gaan steeds verder vooruit en voel me helemaal happy bij deze aanpak! Dit komt mede door de goede persoonlijke begeleiding.
Myreille
Het traject bij jullie heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb de uitleg en begeleiding gekregen die ik nodig had om te begrijpen waar mijn klachten vandaan komen maar vooral wat ik eraan kan doen om het te verbeteren. Ik dacht altijd echt dat afvallen voor mij onmogelijk was maar ik ben 10kg afgevallen tijdens dit traject. Wat voor mij nog veel belangrijker is, is dat ik beter in mijn vel zit, me goed voel en veel minder last heb van mijn darmen of eetbuien. Zo heb ik geen last meer van obstipatie en hoef ik hier zelfs geen medicatie meer voor te gebruiken. Mijn conditie is verbeterd en ik heb meer energie! De begeleiding bij Wendy heb ik als super fijn ervaren. De adviezen en begeleiding werd echt afgestemd aan mij als persoon wat ervoor zorgde dat ik alles goed kon toepassen in de praktijk. Er was niet alleen aandacht voor mijn voedingspatroon maar er werd ook gekeken naar bijvoorbeeld slaap, gebruik van supplementen, sporten etc. Ook als het niet altijd makkelijk ging, kreeg ik tips die mij helpen om me weer te herpakken, passend bij mijn situatie.
Anoniem
Wendy vond ik meteen een toegankelijke en slimme meid. Ik had het nodig om de brei aan informatie die er bestaat over voeding duidelijk te krijgen en te weten waarom je bepaalde keuzes beter kan maken. Dit kon zij precies uitleggen. En tips over boodschappen doen, supplementen e.d. hebben mij enorm geholpen. Lang leve de e-guide! Voel me echt beter. Thanks!!
Suzanne
Ik heb het korte 3 maanden programma gevolg bij Lifestyle & Hormones. Ik ben heel fijn begeleid door Wendy. Voor mij heel handig dat het online kan, gemakkelijk om een tijd af te spreken die voor jou uitkomt. Handige, redelijk makkelijke handvaten die je gemakkelijk in je dagelijks leven in kunt voeren. Alles gaat stap-voor-stap, zodat je niet alles in 1x om hoeft te gooien. Verbazingwekkend hoe snel je je beter gaat voelen van kleine aanpassingen.
Anoniem
Ik ben heel blij dat ik ervoor heb gekozen om te starten met het traject. Zelf wist ik niet waar ik moest beginnen met het aanpakken van al mijn symptomen. Merel heeft mij hier goed in begeleid. Zij heeft mij laten zien hoe ik mijn levensstijl moet aanpassen en heeft mijn denkwijze veranderd en vooral ook gemotiveerd. Ik zal dit traject zeker aanraden.
Daisy
Lieve Merel, Super bedankt voor je persoonlijke en motiverende begeleiding tijdens dit traject. Ik stapte er open in en dacht dat ik al veel dingen goed deed, maar ik heb veel tips van jou gekregen en kunnen toepassen om mijn leefstijl te kunnen veranderen. Ik vond het echt fijn dat je mee denkt in hoe ik dingen kon aanpassen in mijn leven, ook vond ik je positieve feedback in elk consult heel fijn en motiverend. Het heeft mij geholpen om van te voren doelen te stellen gebaseerd op de klachten die ik ervaar(de), waarbij we verder niet hebben gefocust op afvallen. Mijn migraine-klachten zijn echt enorm afgenomen, dit had ik nooit van te voren verwacht en mijn energieniveau is ook een stuk gestegen. Bij het onderdeel slaap, waarvan ik eigenlijk van te voren dacht dat ik daar niks in hoefde of kon veranderen, heb je mij gemotiveerd om dit toch aan te pakken en met succes! Ik heb nu voldoende tools om verder zelf aan de slag te gaan en hoop dat ik jouw adviezen kan inzetten in tijden dat het toch allemaal wat lastiger is. Ik zou iedereen die struggelt met voeding en leefstijl een traject bij jullie aanbevelen, zodat ook zij een positieve relatie kunnen opbouwen met voeding en gezondere gewoontes! Nogmaals dank!
Anoniem

Wat ga jij bereiken binnen 3 maanden?

L&H4

1.

Je snapt hoe jouw lijf en hormonen werken. Je weet wat oorzaken zouden kunnen zijn van jouw klachten en wat je hieraan kan doen.

_4070756

2.

Je hebt weer energie. Je staat fitter op en hebt ook aan het einde van de dag nog energie over om iets te ondernemen. Je voelt je lekkerder in je vel, je zelfvertrouwen is toegenomen en je bent vrolijker.

menstruatie-blijft-uit

3.

Je hebt geen opgeblazen gevoel meer en je darmklachten zijn aanzienlijk minder. Je hebt nauwelijks sugar cravings of eetbuien meer.

92% geeft aan zich binnen 2 weken veel energieker te voelen.

Wat ga je leren

Alle must-know’s over PCOS! Wat betekent PCOS? Wat is de oorzaak van PCOS? Welke onderliggende drijvers zijn er bij PCOS? Welke hormonen zijn hierbij betrokken en hoe staan die in verband met jouw leefstijl? Wij leren je op een begrijpelijke manier hoe jouw lijft werkt en dat werken aan jouw PCOS klachten geen straf hoeft te zijn, maar juist heel leuk is.

Wij leren je de belangrijkste aspecten rondom voeding. Voeding speelt een van de grootste rollen in het managen van jouw PCOS klachten. Je leert welke koolhydraten je absoluut wél moet eten om after-dinner dips te voorkomen, waarom & welke vetten belangrijk zijn voor jouw hormonen, waarom niet alles om calorieën draait bij afvallen, hoe je de gezonde producten in de supermarkt kan kiezen en welke supplementen jouw voedingspatroon kunnen ondersteunen.

We leren je waarom en welke vorm van beweging het beste werkt voor jouw hormonen. Niet elke vorm van bewegen is namelijk altijd even zinvol.

Je leert welke factoren van invloed zijn op je slaapkwantiteit- en kwaliteit. Want het gaat niet alleen om de uren slaap, ook de kwaliteit bepaald jouw hoe jij je voelt.

Waarom ons Personal PCOS Plan uniek is:

Wetenschappelijk onderbouwd

Wij zijn naast diëtist ook gezondheidswetenschapper. Je bent er dus zeker van dat alle informatie in jouw Personal PCOS Plan gebaseerd is op onderbouwde wetenschappelijke kennis. Wij vertalen wetenschappelijke feiten op een praktische, begrijpbare manier naar jou zodat jij ook leert hoe het écht werkt en de feiten van fabels kan onderscheiden.

Lage prijs

Wij geven je extreem veel kennis en waarde mee voor een lage prijs. Al meer dan 435 vrouwen gingen je voor en hebben aangegeven hier de rest van hun leven wat aan te hebben. Jouw basisverzekering vergoed ook nog eens tussen de €135,- en €254,- op het Personal PCOS Plan Light.

Weinig tijd

Wij vinden het belangrijk dat je niet onnodig veel tijd kwijt bent met het aanpassen van je leefstijl. Je hoeft geen weken je voeding te tracken, uren in de keuken te staan of langs verschillende winkels te rijden voor ingewikkelde producten. Ons motto is gezond, gemakkelijk, snel en praktisch!

Liefdevol

Wij coachen altijd vanuit een liefdevolle benadering. Wij gaan niet met de mattenklopper achter je aan, wij oordelen niet en wij dringen ook niet onze mening aan je op. Wij helpen jou op een begripvolle, ondersteunende en motiverende manier.

Deze vrouwen gingen je voor:

Het traject is een aanrader. Ik vond het prettig dat er meteen in het begin werd afgestemd op de verwachtingen. Er is veel kennis gedeeld over pcos. Waardoor het duidelijk werd voor mij, wat goed voor mijn lichaam is en welke factoren daar allemaal een rol in hebben. Het heeft ons een gezondere leefstijl gebracht. Bedankt!
Mariska
Wendy is een fijne coach als ervaringsdeskundige. Neemt de tijd om je situatie onder de loep te nemen en je soms ook een spiegel voor te houden. Focust zich vooral op punten waar je weer motivatie uit kunt halen en zoals ze zei: Motivatie heb je niet nodig om te starten, die kkomt vnzelf wel na wat succesjes. En dat is echt zo! Traject heeft me gezonde opties gegeven en ik voel me daar onwijs goed bij na herhaalde miskramen. Dat ik de regie zelf weer over mijn lichaam heb. Ik zou het een ieder met PCOS aanraden of na miskramen, het geeft een boost. Het traject is easy en met Quick wins, dus niet te ingewikkeld zoals andere aanbieders.
Yoni
Ik vind jullie echt een aanvulling voor vrouwen die PCOS hebben. Jullie keuren niets af maar begeleiden echt naar hoe het anders kan. Met voor ogen dat, dat kwaliteit van leven voorop staat. Het traject heeft mij opgeleverd om betere keuzes te maken voor mijn lijf en mijn leven en ik op deze manier op een gezondere manier het traject in ga voor onze kinderwens. Hierdoor voel ik mezelf een stuk beter en kan ik mijn hormonen meer de baas! Ik zou jullie traject aanraden omdat ik vind dat het echt een meerwaarde is om jezelf weer te leren waarderen en dat het ook anders kan voelen voor iemand met PCOS. En voor de wens mama’s zo gezond mogelijk het traject ingaat of misschien zelfs op een “natuurlijke” manier zwanger te raken.
Irene
In het begin vond ik het lastig om precies uit te leggen wat ik over PCOS wou weten, tijdens het eerste gesprek met Sabine heb ik een vertrouwd en positief gevoel gekregen. Hierdoor kon ik makkelijker uitleggen waar ik tegen aan liep en waar ik verbetering in wou zien. Ik ben erg blij dat ik heb deelgenomen aan dit traject, anders was ik nog blijven hangen in mijn oude levensstijl. Ik zou dit traject zeker aanraden aan vrouwen met dezelfde twijfels over het leefpatroon en het leven met PCOS. Door de informatie en de hulp van Sabine heb ik een positieve kijk gekregen op hoe ik mijn dagen moet vullen qua maaltijden en bewegingsmomenten.
Joelle
Ik was voor het traject heel onrustig en verdrietig over mijn diagnose, wist niet waar ik moest beginnen totdat ik jullie instagrampagina bezocht en er een wereld openging. Sabine heeft mij een stuk herkenning, inzicht en bevestiging gegeven waardoor ik beter kon beseffen dat mijn klachten echt waren en ik hier zelf maar tot een bepaalde grens invloed op heb. Sabine heeft er o.a. voor gezorgd dat ik een stukje liever voor mezelf ben en positieve hoop blijf houden door op een relaxte manier bezig te zijn met mijn gezondheid en ook daardoor klachten verminderen!
Lotte
Sinds ik ben gestart met het traject heb ik nog maar zelden een opgeblazen buik, terwijl ik dit voorheen meerdere keren per week had. Ook had ik voorheen regelmatig last van blaasontsteking, maar dit heb ik sinds het traject gelukkig ook niet meer gehad. Ik begon mij zelfverzekerder en energieker te voelen en inmiddels ben ik ook al wat kilo`s kwijt. Ik heb voor mijzelf een leefstijl/ eetpatroon kunnen ontwikkelen waar ik mij heel goed bij voel en wat voor mij goed vol te houden is.
Daniëlle
Ik ben erg blij dat ik dit traject ben aangegaan. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe levensstijl en hormoon huishouding met elkaar samen hangen. Van Wendy heb ik concrete tips gekregen die ik meteen in mijn dagelijks leven kon toepassen. Wanneer er bepaalde onderdelen lastig voor mij waren dan motiveerde Wendy mij om te kijken hoe ik stap voor stap een kleine verandering kon maken. Dat vond ik een prettige manier van werken. Ook de e-guide vond ik handig, want dat kan ik altijd blijven gebruiken als naslagwerk. Ik merk nu dat ik minder last heb van mijn darmen en mijn stoelgang is verbeterd. Ook zit ik lekkerder in mijn vel en kan ik soms wat milder zijn voor mezelf.
Anoniem
Charlotte is een snelle en duidelijke prater, heel fijn in de communicatie. Traject heeft mij handvaten gegeven en bewuster gemaakt op alle besproken onderwerpen; sporten, ontspanning enz. De belangrijkste natuurlijk voeding. Het boodschappen overzicht is een goede stok achter de deur, in de keuken opgehangen en mee genomen naar de supermarkt. Realistische tips om het iets gemakkelijker te maken heb ik veel gekregen. Dank daarvoor!!
Ryanne
Merel heeft goed naar mijn verhaal geluisterd en begreep waarom ik dit traject wilde starten. Samen hebben we doelen gesteld. Ze heeft in duidelijke taal aan mij uitgelegd wat PCOS inhoud en welke klachten je kunt ervaren. Daarna vertelde ze hoe ik zelf aan de slag kon gaan door kleine aanpassingen te doen in mijn levensstijl waardoor de klachten minder kunnen worden. Het hoofddoel van mijn traject was begrijpen wat mijn lichaam nodig heeft en door te luisteren naar Merel haar adviezen ben ik er na 3 maanden al achter gekomen wat voor mij werkt waardoor klachten minder zijn geworden. Ik ben er nog lang niet maar heb nu wel inzicht in hoe ik verder moet gaan, Merel heeft me geholpen om de eerste stappen te zetten.
Anoniem
Stephanie, dank je wel voor jouw begeleiding! Je bent op mij heel vriendelijk en kundig overgekomen. Je hebt me goede tips gegeven en me geholpen om door de bomen van PCOS het bos weer te vinden. Hoewel ik nog niet ben waar ik wil zijn, hebben de inzichten er wel voor gezorgd dat ik nu weet wat ik te doen heb en ik begrijp nu beter waarom het in mijn lijf anders werkt dan bij de meeste vrouwen om me heen. Ik zou dit traject daarom zeker aanraden aan andere vrouwen met hormonale klachten zoals PCOS om beter te begrijpen wat het inhoudt, wat het doet met je lijf en wat je kunt doen om je klachten te verminderen.
Anoniem

Over Lifestyle & Hormones

Wij zijn Wendy, Charlotte, Charlotte, Margot, Merel, Sabine en Stephanie, een team van diëtisten en gezondheidswetenschappers.

Wij hebben al meer dan 1300+ vrouwen met PCOS gezien die door de bomen het bos niet meer zagen en al vele pogingen hadden ondernomen om af te vallen, zwanger te worden of van klachten zoals vermoeidheid, sugar cravings, moodswings, acné en overbeharing af te komen. Maar vaak zonder blijvend resultaat. Wij brengen daar verandering in.

Wij hebben ons de afgelopen 3 jaar volledig gestort op de wetenschap rondom PCOS en hebben nu een uniek Personal PCOS Plan opgericht. Het is onze missie om deze kennis te delen met jou. Want wij weten dat je met de juiste leefstijlaanpassingen jouw lichaam en geest weer in balans kan brengen en hierdoor weer klachtenvrij door het leven kan. Wij vinden dat iedereen het verdient om een fijner en leuker leven te leiden met minder klachten.

Wij volgen elk kwartaal minstens 1 cursus/ bijscholing en nemen deel aan vergaderingen met artsen om up-to-date te blijven van de laatste stand van zaken.

Voor wie is het Personal PCOS Plan Light geschikt?

 • “Ik ben gediagnosticeerd met PCOS en wil weten wat dit betekent”
 • “Ik wil weten waarom de arts de pil voorschrijft en hoe dit ook anders kan”
 • “Ik zie door de bomen het bos niet meer aan informatie en wil weten waar ik goed aan doe”
 • “Ik wil weten hoe ik zelf de eerste stappen kan zetten naar een gezonder leven met PCOS”
 • “Ik wil quick-wins; simpele aanpassingen in mijn voeding die gaan zorgen voor meer energie”
 • “Ik wil mijn PCOS klachten onder controle krijgen m.b.v. leefstijlaanpassingen”
 • “Ik wil wetenschappelijk onderbouwde informatie over PCOS, hormonen, voeding en leefstijl”

Hoe ziet het plan er uit?

Tijdens het PCOS Plan Light gaan we 3 maanden volledig met je aan de slag. Dit kun je verwachten:

adviesconsult
adviesconsult

Stap 1. – De eerste stappen

Zodra jij je aanmeldt kan je direct beginnen! Je krijgt van ons een bevestigingsmail met 3 belangrijke items:

 • Het intakeformulier. Hierin vind je o.a. een lijst met 30 klachten waarbij jij mag aangeven in welke mate je van elke klacht last ervaart. We vragen je naar je huidige voedingspatroon en je eerdere dieetervaringen. We vragen je naar jouw doelen en wat jij van het plan verwacht. Zo krijgen wij meteen een compleet beeld van jouw PCOS klachten en huidige leefstijl. Dit intakeformulier mag je invullen en terugsturen via de mail.
 • Foodtracking. Jij mag gebruik maken van een superhandige app waarin jij jouw eten & drinken gemakkelijk kan tracken. Er zit o.a. een scan-functie in waarmee je barcodes van verpakkingen supersnel & makkelijk kan scannen. Je mag jouw voeding bijhouden in deze app voor minimaal 3 representatieve dagen. Zo krijgen wij inzicht in jouw voedingspatroon en begint bij jou het eerste proces: bewustwording! Wij sturen jou alle instructies toe en wij loggen vervolgens in op jouw account en kunnen dan jouw persoonlijk afgestemde e-guide gaan opmaken.
 • Plan jouw adviesconsult. In de mail die jij ontvangt bij aanmelden vind je een link waarin je direct jouw adviesconsult kan inplannen. Je kan zelf kiezen wanneer en bij wie jij jouw afspraak wilt! Let op: wij hebben minimaal 2 werkdagen nodig om jouw adviesconsult voor te bereiden. Zorg dus je minimaal 2 werkdagen voorafgaand het adviesconsult jouw intakeformulier hebt gemaild en jouw voeding hebt bijgehouden in de eetmeter voor minimaal 3 representatieve dagen.

Stap 2. – Coaching

Je krijgt 3 maanden coaching van ons middels videobellen. We starten met het adviesconsult van 1 uur. In dit consult stellen we vast wat je wilt bereiken in komende 3 maanden. We bespreken jouw klachten en welke factoren uit jouw leefstijl hierin een rol kunnen spelen. Je krijgt uitleg over hoe jouw voedingspatroon invloed heeft op jouw meest genoemde klachten en we geven je praktische tips omtrent jouw voedingspatroon zodat jij meteen aan de slag kan met simpele, haalbare aanpassingen. In de 3 follow-up consulten van 30 minuten helpen wij jou naar die gezondere PCOS proof leefstijl. We geven concrete tips en motiveren je stappen te maken. We evalueren jouw klachten tussentijds en helpen jou naar dat energiekere, fittere en fijnere lijf!

Stap 3. – Persoonlijke E-guide

Na jouw adviesconsult krijg jij direct jouw persoonlijke e-guide. De e-guide is een compleet gepersonaliseerde bundel met meer dan 30 pagina’s. Je vindt er een samenvatting van jouw meest genoemde klachten, onderliggende problemen van PCOS en triggers plus een uitgebreid op maat gemaakt advies van de 4 belangrijkste factoren: voeding, beweging, slaap en ontspanning. We maken samen een voorbeelddagmenu voor jou en je vindt er 8 algemene opstarttips en alle informatie over etiketten lezen.  

Je krijgt ook een handige inspiratie boodschappenlijst. Hierin vind je meer dan 180 PCOS proof producten die jij altijd kan kiezen en gewoon bij jouw supermarkt kunt vinden.

Stap 4.- Masterclassvideo

Jij krijgt exclusief toegang tot onze masterclassvideo van 30 minuten waarin we je alles uitleggen over PCOS. Je leert wat PCOS is, welke hormonen betrokken kunnen zijn, welke klachten bij PCOS horen en wat je zelf kunt doen om je PCOS de baas te worden.

Stap 5. – Support

Je hebt alle kennis en tools in huis maar je loopt toch tussentijds ergens tegenaan? Wij zijn er voor jou om je verder te helpen! Gedurende 3 maanden mag jij al jouw tussentijdse vragen via de mail toesturen. Wij beantwoorden deze binnen 2 werkdagen.

Nu voor €337,- !

Wat het traject andere vrouwen heeft gebracht:

Ik ben na veel zoeken op internet, via Instagram terecht gekomen bij Lifestyle & Hormones. Wat een geluk heb ik gehad! Dankzij het traject heb ik veel vermindering in mijn cystes! Daarnaast ben ik ondertussen al 10kg kwijt, heb ik minder last van ontstekingen en gaat het veel beter met mijn stoelgang. Ik hou er niet van om lijstjes te krijgen van een diëtist. Daar kan ik me ook helemaal niet aan houden. Het werkt gewoon niet voor mij. Ik heb nooit een lijstje voor mijn neus geschoven gekregen. Ze hebben me heel goed geholpen met super goede tips en tricks. Ik raad het zeer zeker aan om een traject te beginnen bij Lifestyle&Hormones!
Kubra
Ik ben zo blij dat ik Lifestyle & hormones heb gevonden! Ik was de weg kwijt in alle PCOS (des)informatie op het internet en in boeken. Ik wist niet wat bij me paste en had guidance nodig. Jemig, heb ik die mooi gevonden :)! Lifestyle & Hormones heeft mijn leven echt beter gemaakt. Kleine aanpassingen, GROTE resultaten. Ik ben mijn mood-swings kwijt, voel me helder en heb energie waarvan ik niet wist dat deze bestond. Naast ongelofelijk veel kennis van zaken hebben ze een groot empathisch vermogen en dat maakt praten makkelijk en prettig. Ik zou Lifestyle & Hormones aan iedereen aanraden, omdat je zo'n gepersonaliseerde aanpak op je PCOS gewoon niet zelf voor elkaar gaat krijgen. Er zit zo ontzettend veel kennis in deze zorgverleners, pak hun hulp aan en gáán!
Josephine
Ik ben het traject gaan volgen i.v.m. vermoeidheid en darmklachten door pcos. Lifestyle & Hormones heeft enorm veel kennis en delen dit graag en duidelijk! Ook wanneer ik bepaalde dingen lastig vond om te doorbreken in mijn dagelijkse patroon dacht mijn coach goed mee naar een passende oplossing, zodat het ook 'leefbaar' blijft! Ik heb vaker diëten geprobeerd maar doordat er nu echt gekeken wordt naar een passende oplossing, en niet alleen maar bepaalde dingen worden geschrapt is dit veel beter vol te houden. Ook vond ik het fijn dat er mee werd gedacht over een gezond slaap en beweeg patroon.
Gerianne
Ik stond volledig open voor dit traject en ben uiteindelijk blij verrast! Teuni is een fijne coach die op een zachtaardig wijze je haarfijn kan uitleggen wat PCOS met je doet en in dit geval ook met mijn lichaam. Hierdoor heb ik mijzelf herontdekt, meer respect gekregen voor mijn eigen lijf en zit ik beter in mijn vel (door o.a. mijn slaappatroon aan te passen, anders te eten, enz.). Hartelijk dank Teuni! Ik ben nog niet klaar, maar dankzij jou weet ik wat ik nog kan aanpakken, veranderen en/of continueren om dit fijne gevoel vast te houden.
Kirsten
Ik wilde graag wat gewicht verliezen maar het lukte me niet op eigen kracht, best frustrerend! Toen zag ik het filmpje voorbij komen op Instagram van Lifestyle & Hormones en dat leek me iets voor mij, ik had immers de diagnose PCOS. Na een eerste vragenlijst bleek ik veel klachten te hebben die vereenkwamen met een insuline intolerantie. De aanpassingen in eten hebben me op dat gebied flink wat opgeleverd. Ik heb veel minder cravings en de suikerpieken zijn bijna verdwenen. Afvallen doe ik ook, stapje voor stapje kom ik in de buurt van mijn streefgewicht. Wendy is een fijne coach. Ze geeft tips die je meteen in de praktijk kan brengen. Ook veel advies op basis van haar eigen ervaringen, erg prettig!
Anneke
Allereerst vond ik het gewoon erg fijn om een luisterend oor te hebben en om er met iemand over te praten die weet in welk schuitje je zit. De gesprekken met Wendy waren prettig en je merkt dat ze veel kennis heeft over het onderwerp. Het belangrijkste voor mij wat ik uit dit traject wilde halen was meer kennis over PCOS, omdat ik door de bomen het bos niet meer zag op het internet. Ik denk dat je met het light traject een mooie basis kennis ontwikkelt over PCOS. Ik vond het daarnaast ook erg waardevol op mijn eetpatroon te doorlopen met Wendy. Ik heb hierdoor een hoop kleine aanpassingen kunnen maken. De e-guide en boodschappenlijst helpen hier ook goed bij.
Laura
Ik wil Merel heel erg bedanken voor haar tijd en rustige uitleg over de aandoening PCOS. Zij heeft mij ontzettend veel verteld in de afgelopen 3 maanden waar bepaalde klachten vandaan kwamen en mij geholpen met een betere versie van mijzelf te worden. Dit door je lichaam meer proberen te begrijpen en hoe het gevoed moet worden, en bewegingen. Ik zou dit iedereen aanraden met PCOS, dit omdat ik nu veel meer duidelijkheid heb waar klachten vandaan komen en wat voor voeding ik moet nemen om bepaalde klachten te onderdrukken.
Anoniem
Ik ben door Wendy goed begeleid in dit 3 maanden traject. Na deze 3 maanden had ik ook niet het idee er nog heel veel meer uit te kunnen halen. Ik heb de handvaten meegekregen en nu is het aan mij zelf dit verder door te zetten en tot een succes te brengen. Ik merk dat vooral mijn menstruatie nu zeer regelmatig en veranderd is. Mijn hoofddoel was gezonder leven en afvallen. De kilo’s die er eerst aan zijn gekomen zijn er nu weer af dus ik heb goede hoop dat ik dit door kan zetten en dan eindelijk zou kunnen gaan afvallen. Heel erg bedankt voor het begeleiden en ik raad het iedereen aan.
Anoniem

Kennismaken?

Het is altijd een goed idee om te starten met het verbeteren van je levensstijl. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, of wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, laat ons je dan helpen. Wij worden deels vergoed door jouw zorgverzekering. Plan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek om meer over jezelf te vertellen en alle vragen te stellen over ons aanbod.

Waarom is het slim om nu wat te doen aan jouw levensstijl?

Helaas heb je met PCOS een verhoogd risico op een hoop aandoeningen. Wij vinden het dan ook heel jammer te horen als jij naar huis gestuurd wordt met de pil en niks meer. Want alle verhoogde risico’s blijven dan bestaan. Doe je bijvoorbeeld niks aan je levensstijl dan heb je 50% kans diabetes type II te hebben tegen de tijd dat je in de overgang bent. Maar ook de kans op een hoge bloeddruk, de kans op een ziekenhuisopname en de kans op een depressie is groter als je PCOS hebt. Menstrueer je helemaal niet? Dan is de kans op baarmoederkanker groter. Helaas heb je ook meer kans op zwangerschapscomplicaties zoals een miskraam.  

De risico’s die je meer loopt:  

 • 2-3x meer kans op diabetes type II
 • 1.4x meer kans op hoge bloeddruk
 • 2x meer kans op een ziekenhuisopname
 • 2x meer kans op een depressie

Tijdens zwangerschap heb je 2-3x meer kans op complicaties zoals: 

 • miskraam
 • Vroeggeboorte
 • Zwangerschapsdiabetes
 • Hoge bloeddruk
 • Zwangerschapsvergiftiging

Alle risico’s kan je enorm verlagen met behulp van slechts een paar aanpassingen in jouw leefstijl. Veranderingen in leefstijl blijken veel meer invloed te hebben op onze gezondheid dan we al dachten. Het risico op diabetes type II kan je bijvoorbeeld zelfs tot 90% verlagen hiermee.

FAQ

Nu! Ook al lijkt het misschien niet het perfecte moment. We starten altijd met kleine aanpassingen die zo dicht mogelijk bij jouw huidige leefstijl blijven. Door klein te beginnen kom je toch al in een positieve spiraal terecht en krijg je ook meer motivatie om meer dingen op te pakken. Wij horen van 95% van de vrouwen terug dat ze het helemaal niet moeilijk of ingewikkeld vonden. Juist omdat we dichtbij je huidige eetpatroon kunnen blijven en we meedenken met kleine aanpassingen die al tot klachtenvermindering en een betere kwaliteit van leven kunnen leiden. Ook diegene die dachten dat het nog niet het perfecte moment was om te starten, zijn achteraf toch blij geweest wel te zijn gestart! Voor aan de slag te gaan met je leefstijl lijkt het ook eigenlijk nooit het ‘juiste’ moment om te starten, er zijn altijd dingen die van invloed kunnen zijn zoals een verhuizing of vakantie. Ooit wel eens nagedacht dat je het meeste uit je plan kan halen wanneer de uitdagingen tijdens het traject plaatsvinden?!  

Download hier het overzicht van alle vergoedingen per verzekeraar.

Bij ASR, CZ, PZP, OHRA en Nationale Nederlanden heb je een verwijsbrief voor een diëtist nodig om jouw factuur straks te kunnen indienen bij jouw zorgverzekering. Deze verwijsbrief kan je via de huisarts(assistente) aanvragen en moet binnen zijn voordat jouw eerste consult plaatsvindt. De verwijsbrief moet je vervolgens bewaren en indienen bij je zorgverzekeraar samen met de eindfactuur die je van ons aan het einde van je traject krijgt.

Jij betaalt het plan altijd voorafgaand aan ons via ons betaalsysteem. Aan het einde van jouw plan krijg jij een factuur met alle codes, data & tijden van de consulten die geschikt is om te dienen bij jouw zorgverzekering. Wil je betalen in termijnen? Stuur ons dan hier een bericht.

Ja! Jij kan zelf jouw coach kiezen bij het maken van jouw 1e afspraak. Dit blijft jouw coach gedurende 3 maanden. Wil je toch liever naar een andere coach? Stuur ons dan hier een bericht.

Ja! Jij kan zelf jouw afspraken inplannen via onze bookingsmodule. Je ziet alle beschikbare dagen en tijden per coach en er zijn regelmatig ook ’s avonds en in het weekend plekken beschikbaar. Let op: de zorgverzekeraars DSW, Interpolis, Prolife en Zilveren kruis vergoeden géén consulten buiten normale werktijden.

Het Light plan duurt 3 maanden en is geschikt voor jou als jij snelle & praktische tips zoekt om jouw PCOS klachten de baas te worden. We staan stil bij de grootste triggers van jouw klachten en geven je in 3 maanden tijd in een vlot tempo alle kennis om beter in je vel te komen. We delen de meest belangrijke kennis over PCOS, maar gaan niet overal de diepte in.
Wil jij juist wel de diepte ingaan en stap-voor-stap aanpassingen in je leefstijl maken, waarbij ook tijd is om stil te staan bij de dingen waar je tegen aanloopt? Heb je véél klachten waar je vanaf wilt, wil je veel afvallen of heb je een zwangerschapswens? Dan past wellicht ons plus of premium plan beter bij je. Klik hier voor ons plus plan en hier voor ons premium plan.

Ja! Omdat we experts zijn op het gebied van levensstijl en PCOS worden we regelmatig gevraagd door journalisten om als expert te fungeren. Lees hier het interview met RTL en hier het interview met telegraaf.

Ja dat kan. Bij 1 op de 25 vrouwen die bij ons starten is PCOS (nog) niet vastgesteld. Wij kunnen je ook begeleiden bij endometriose, overgangsklachten, zwangerschap of afvallen.

Ja! Met PCOS heb je meer kans op complicaties zoals zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en hoge bloeddruk. Met leefstijl kunnen we deze risico’s verlagen en de kans vergroten dat jij je zwangerschap fijn en prettig doorloopt.

×