Skip to content

Personal PCOS Plan Plus

Loop je al heel lang rond met jouw PCOS klachten? Lukt het je maar niet om iets te vinden wat blijvend voor je werkt? Heb jij het gevoel dat je niet lekker in je vel zit? en dat je je hormonaal gewoon niet goed voelt? Laat ons je dan helpen om weer dat fijne lijf zonder klachten terug te krijgen met het Personal PCOS Plan Plus. Al 595 vrouwen gingen je voor. 

'Leer alles over PCOS en voel je weer energiek en fijn in je vel met kleine praktische aanpassingen in jouw levensstijl'

Je voelt dat je lijf niet helemaal meewerkt of doet wat het wel zou moeten doen en je wilt meer doen dan de anticonceptiepil of andere medicatie nemen. Je hebt tot nu nog niets gevonden wat voor jou werkt. Je wilt nu alles weten over hoe PCOS werkt in jouw lijf en wat jij zelf kunt doen om jouw lijf meer balans te brengen. Je wilt niet het zoveelste dieet volgen maar kennis en tips van experts en wetenschappers die jou gaan helpen naar een blijvend resultaat. 

Je herkent je waarschijnlijk in een of meer van onderstaande klachten:

 • Je voelt je nooit 100% fit
 • Je hebt al meerdere diëten gevolgd maar zonder blijvend resultaat
 • Je hebt regelmatig last van ontstekingen of bent ziek
 • Je hebt maandelijks migraine of hoofdpijn
 • Je huid is niet altijd zuiver
 • Je hebt darmklachten en er zit geen regelmaat in
 • Je hebt wel eens opvliegers
 • Je maakt je zorgen om je lijf & gezondheid
 • Je hebt een onregelmatige cyclus
 • Je moet afvallen voor een fertiliteitstraject maar weet niet hoe
 • Je bent enorm vermoeid en staat eigenlijk al moe op
 • Je hebt last van sombere of depressieve gevoelens
 • Je hebt best vaak last van eetbuien en sugar cravings die je maar moeilijk kunt beheersen
 • Je haar wordt dunner of valt uit
 • Je hebt last van ongewenste haargroei in je gezicht, op je buik, rug of armen

Stel je voor dat je je in 6 maanden weer fit, energiek en gezond voelt. Hoe zou het voor je zijn dat je nu eindelijk alle kennis hebt over PCOS en de bijbehorende klachten en dat je hebt ervaren dat je hier zelf invloed op kan uitoefenen? Dat minstens 50% van jouw klachten zijn verdwenen en je andere klachten beheersbaar zijn geworden? Dat je voelt dat je lijf weer in balans komt, je bijvoorbeeld een gezonder gewicht hebt en je je weer fit voelt zonder dat het voelt als een dieet. Dat je niet hoeft te leven van lijstjes en schema’s maar zelf alles weet over voeding. Dat je goed en lekker kunt slapen en weet hoe je ontspanning kunt vinden.
Met ons Personal PCOS Plan Plus heb jij straks een nieuwe leefstijl ontwikkeld. Je weet wat goed voor jouw lijf werkt en hoe je dit kan vasthouden. Je bent zelf een PCOS expert geworden en kan iedereen vertellen wat PCOS betekent en hoe voeding, supplementen, beweging, slaap en ontspanning effect hebben op je hormoonhuishouding. Je lijf is gezonder en dat merk je aan alles.

Personal PCOS Plan Plus

Dit zit er allemaal bij:

Adviesconsult van 1 uur

We bespreken wat je uit het traject wilt halen. Je krijgt uitleg over hoe jouw voeding- en leefstijlpatroon invloed heeft op jouw klachten en we geven je praktische tips zodat jij meteen aan de slag kan met simpele, haalbare en effectieve aanpassingen.

 

E-guide

35+ pagina’s met jouw persoonlijke analyses en op maat gemaakte adviezen op de vier leefstijlfactoren: voeding, beweging, slaap en ontspanning. Inclusief voorbeelddagmenu, 8 handige opstarttips en informatie over hoe je etiketten kan lezen als een pro!

Boodschappenlijst

Handige inspiratie boodschappenlijst met 180+ PCOS Proof producten die jou inspiratie geven welke producten je zoal kan halen bij de gewone supermarkt.

6 follow-up consulten van 30 minuten

In 6 maanden krijg je 6 vervolgconsulten van 30 minuten waarin we jou begeleiden naar een balans tussen Gezond, Genieten en Gemak. We zorgen dat je op een gemakkelijke manier nieuwe gewoontes zal creëeren.

2 Masterclass video's

Jij krijgt toegang tot 2 exclusieve masterclass video’s! In de 1e masterclass leer jij in 40 minuten alles over de betrokken hormonen en de relatie met jouw PCOS klachten. In de 2e masterclass leer je in 20 minuten alles over de rol- en het verbeteren van jouw immuunsysteem.

6 maanden support

Jouw coach is 6 maanden bereikbaar via de mail voor al je tussentijdse vragen of als je ergens tegenaan loopt. 

Wat andere vrouwen zeggen over het Personal PCOS Plan Plus:

Ik wou vooral weten wat ik in de toekomst kon gaan doen om mijn vurchtbaarheid te verhogen. Inmiddels heb ik nu al veel veranderingen in mijn leven doorgevoerd, wat heeft gezorgd voor minder klachten. Daarnaast heb ik ook nog extra handvatten voor als ik wel bij de volgende stap ben aangekomen, en zou willen beginnen aan mijn kinderwens. Fijn om met juiste informatie keuzes te kunnen maken.
Anoniem
Charlotte was erg lief, begripvol en heeft veel kennis over voeding. Door haar laagdrempelige en open houding voelde ik mij direct op mijn gemak. Ook de tips en kleine aanpassingen die mij werden aangereikt (niet meer sporten of koffiedrinken op een nuchtere maag, vezelrijke voeding etc.) zorgde ervoor dat ik heel snel weer grip kreeg op mijn klachten. Daarbij werd er ieder consult ingespeeld op mijn behoeftes waar ik direct weer mee aan de slag kon. Het volgen van dit traject zorgde ervoor dat ik voeding weer ben gaan omarmen, ik na jaren bijna geen buikklachten en/of een opgeblazen gevoel meer heb, mij lekkerder voel in mijn vel en ik weer een ‘normale’ cyclus heb. Ik zou dit traject iedereen aanraden omdat het je zoveel kennis en inzichten geeft in het in balans brengen van je eigen lijf. Je hebt er zelf namelijk veel meer invloed op dan ik mij ooit bewust van was. Daarnaast krijg je een gepersonaliseerd plan waardoor je ervoor altijd op kan terugvallen, krijg je fijne persoonlijke en professionele begeleiding en helpt het écht bij het verminderen van je klachten. Mij heeft het traject super veel gebracht dus daar ben ik Lifestyle & Hormones ontzettend dankbaar voor!
Denni
Ik kan iedereen aanraden om met Lifestyle & Hormones te gaan werken aan je gezonde leefstijl. Door mijn colitis ulcerosa (IBD) en combinatie met PCOS klachten was mijn hormoonhuishouding alles behalve op orde. Veel lichamelijke klachten, zoals migraines, ontstekingen, weinig energie en nog veel meer. Sinds ik begonnen ben met de leefstijl en vooral voedingswissel heb ik geen migraine meer gehad!! Ik heb meer energie en minder last van mijn IBD. Ruim 8 jaar geleden ontstond er bij mij een menstruatiestoornis na mijn miskraam. Vele bezoekjes aan gynaecologen was helaas niet de oplossing voor de stoornis. Nu sinds jaren weer een betere menstruatie gehad en dan ook nog is zonder de migraine. De oplossingen van Lifestyle & Hormones zijn duidelijk, simpel en je hoeft je niet in gekke bochten te wringen om het in te passen in je leven. Het is haalbaar en daarom ook goed vol te houden zodat het ook echt een aanpassing is in je leefstijl en je niet meer terug zakt! Ga zo door dames, mij hebben jullie goed geholpen
Yvette
Ik ben enorm blij dat lifestyle en hormones op mijn pad is gekomen. Ik voelde me zo enorm vermoeid, had een soort wazige mist in mijn hoofd en lichamelijk ging het al helemaal niet top. Ik dacht dat hoort er gewoon bij, een traag werkende schildklier, PCOS, Endometriose en Crohn zijn niet echt een topcombinatie. Maar ik voel me nu beter dan ik jaren heb gedaan. Ik ben begeleid door Wendy en mede door haar geduld, positieve feedback en het plan heb ik al hele mooie stappen gezet op weg naar een gezonder lijf. Ik begrijp nu veel beter wat mijn lichaam nodig heeft. Ik slaap veel beter, heb minder stress en voel me kalmer. Je wordt veel bewuster van wat je eet en de eetbuien zijn zoveel minder geworden omdat ik meer verzadigd ben door de dag. Na het proberen van diverse diëten stond mijn kast zo vol met allerlei onnodige boeken en dure supplementen, daarvan slik ik er nog slechts 3, maar alleen omdat ik die nodig heb. En de ontstekingswaarden in mijn darmen zijn nog nooit zo laag geweest. Lifestyle and Hormones helpt je zoveel verder als alleen met PCOS. Ik kan alleen maar zeggen, dankjewel voor alles! Ik hoop dat jullie nog heel veel meer vrouwen kunnen helpen want het leven is zoveel mooier als je je goed voelt!
Evelien
Wat was ik blij dat ik jullie tegenkwam op Instagram. Het gevoel van erkenning, en herkenbaarheid was zo overtuigend om bij jullie het plus plan te volgen. Heel fijn om op een normale manier met voeding om te kunnen gaan, het bestaat nog. Met zoveel diëten te hebben geprobeerd, wat niet te doen was, en niet vol te houden is op langere termijn. Ben ik blij dat jullie met gewone dagelijkse dingen mij hebben geholpen. Je leefstijl aanpassen, wat voor mij en mijn gezin passend is. Ik voel mij veel fitter, minder eetbuien/cravings en ben kilo’s kwijt. Echt een verademing om te zien hoe aanpassingen zoveel goeds doen! Ik gun het iedereen met PCOS, en de daarbij behorende klachten, om zo je leefstijl te kunnen veranderen, en de informatie te krijgen!
Maartje
Precies de goede tips gekregen om zelfstandig en blijvend aan de slag te gaan met o.a. mijn eetpatroon. Dit heeft hele positieve effecten gehad op de regelmatigheid van mijn menstruatie en mijn vermoeidheid. Heel blij mee!
Anoniem
Ik ben heel blij met Merel. Ze is een zachte warme persoonlijkheid waarbij je je direct vertrouwd en veilig voelt. Eten is vaak toch een gevoelig onderwerp, net zo goed bij mij. Ik heb mij kwestbaar op durven stellen. Door de complexiteit van Long/Post Covid erbij hoopte ik toch te kunnen afvallen. Maar al snel werd me duidelijk in de intake en later in de gesprekken met Merel dat daar de nadruk helemaal niet ligt. Of nou ja niet als ultiem doel. Ik heb ontzettend veel geleerd. Het heeft mij vooral geleerd en geholpen met mijn energie, door meer te eten, gebalanceerder te eten, gezond en gevarieerder te ontbijten en lunchen bleef voor mij eten ook leuk en geen moeten. Door dat Merel mee heeft gekeken hoe ik vooral de broodmaaltijden kan veranderen op zo'n manier dat ik er niet tegen op zie heeft mij goed geholpen. De openheid die ik later heb gegeven omdat, door omstandigheden, mijn eetbuien weer terug waren, heeft mij de ruimte gegeven om het weer op te pakken. Waarbij Merel een fijne ruggesteun was, een eerlijk compas en mij ook vaak tegen mijzelf beschermde en de lat voor mij lager legde, mij heeft laten zien dat de kleine stapjes ook meetellen. Vele klachten zijn verminderd die horen bij PCOS en dat heeft mij meer vertrouwen gegeven en de motivatie door te gaan.
Anoniem
Ik ben begonnen met dit traject omdat er holistisch naar PCOS problematiek gekeken wordt en de link met mijn schildklierproblemen ook gemaakt kon worden. Voor mij was dit de eerste keer dat er in de medische wereld aangegeven werd dat er inderdaad een link kan bestaan tussen de aandoeningen. Ik heb mij dus goed gehoord en serieus genomen gevoeld binnen dit traject, dit is vaak anders geweest bij andere trajecten en artsen. De gesprekken met Charlotte den Boer waren erg open, begripvol en motiverend. Ik heb het ook als fijn ervaren dat je je leefstijl langzaam kon aanpassen en dat er niet gestreefd wordt naar volledige perfectie, want dat is niet vol te houden. Hoewel mijn klachten niet allemaal verbeterd zijn, snap ik nu beter hoe mijn lichaam werkt en dat de oorzaak voornamelijk in mijn genen ligt en niet in mijn leefstijl. Dit helpt mij meer rust te vinden. Ik zou een traject bij lifestyle & hormones dus zeker aanraden om meer te leren over je lichaam, aandoeningen en de invloed van je leefstijl.
Anoniem
Ik ben heel blij met de hulp van Wendy. Zij kwam met tips waar ik zelf nooit op was gekomen. Tussen de afspraken door kon ik ook vragen stellen via de mail. Ze leeft met je mee en is erg vriendelijk. Het traject heeft mij opgeleverd dat mijn lichaam gezonder is geworden waardoor ik weer ging menstrueren en zelfs zwanger ben geworden. Kan er heel kort over zijn: Wat heeft het traject mij gebracht? Mijn prachtige dochter! Waarom ik het andere mensen zou adviseren? Je krijgt inzicht in wat er in je lichaam gebeurt en wat voor effect je zelf hierop kunt hebben.
Joyce
Wendy is een hele fijne, rustige, maar ook opmerkzame coach. Ze luistert goed naar je en begeleid je op een fijne manier. Het traject heeft me sowieso meer kennis opgeleverd en verbetering in bepaalde klachten. Ik zou iedereen het traject sowieso aanraden, met de tip erbij: neem minimaal het 6 of 12 maanden traject, want hier haal je veel meer informatie uit! De afspraken helpen je om weer even te reflecteren op het proces, maar ook om praktische tips op te pakken voor de volgende keer. Ik vind dat van toegevoegde waarde.
Rebekka
Ik ben begonnen met dit traject omdat er holistisch naar PCOS problematiek gekeken wordt en de link met mijn schildklierproblemen ook gemaakt kon worden. Voor mij was dit de eerste keer dat er in de medische wereld aangegeven werd dat er inderdaad een link kan bestaan tussen de aandoeningen. Ik heb mij dus goed gehoord en serieus genomen gevoeld binnen dit traject, dit is vaak anders geweest bij andere trajecten en artsen. De gesprekken met Charlotte den Boer waren erg open, begripvol en motiverend. Ik heb het ook als fijn ervaren dat je je leefstijl langzaam kon aanpassen en dat er niet gestreefd wordt naar volledige perfectie, want dat is niet vol te houden. Hoewel mijn klachten niet allemaal verbeterd zijn, snap ik nu beter hoe mijn lichaam werkt en dat de oorzaak voornamelijk in mijn genen ligt en niet in mijn leefstijl. Dit helpt mij meer rust te vinden. Ik zou een traject bij lifestyle & hormones dus zeker aanraden om meer te leren over je lichaam, aandoeningen en de invloed van je leefstijl.
Anoniem
Toen ik 96 kilo zag staan op de weegschaal en al een halfjaar niet ongesteld was geweest besloot ik om nu echt actie te ondernemen. Via insta kwam ik op de pagina van Lifestyle and Hormones en wat was ik blij. Mijn coach leerde me heel veel over producten die een veel beter keuze waren dan de producten die ik voorheen gebruikte. Ik ontdekte nieuwe producten waarvan ik nooit dacht dat ik het lekker zou vinden! Nu ben ik 16 kilo afgevallen en voel ik mee veel beter in mijn vel. Ik heb meer energie, voel me niet zo depressief meer, geniet van de gezonde recepten die ik maak(mede dankzij het kookboek van Lifestyle and Hormones) en ik voel me veel zelfverzekerder. Bedankt voor de begeleiding en ik hoop dat ik deze lifestyle blijf aanhouden.
Kim
Als iemand met medische kennis, had ik verwacht dat ik het grootste gedeelte wel al zou weten, maar ik heb een hele hoop geleerd. In plaats van de focus op medicijnen, een focus op iets waar ik wel controle over heb. Er werd heel fijn mee gedacht om de verandering van leefstijl zo geleidelijk mogelijk te maken. Ik geloof dat het goed geholpen heeft met mijn fertiliteitstraject, ik was in no-time zwanger!
Anoniem
Ik ben erg tevreden over het traject en hoe ik ben begeleid hiermee. Wendy is een super lieve dame die me veel tips heeft gegeven en me veel heeft gemotiveerd tijdens het traject. Veder heb ik ook veel gehad aan mijn E-guide gehad met alle informatie die ik nu nog gebruik.
Anoniem
Wendy heeft me de afgelopen maanden heel prettig geholpen. Uit het traject heb ik concrete handvatten gehaald waar ik mee aan de slag ben gegaan en kan blijven gaan. Waardevolle informatie is gedeeld zoals de e-guide maar ook dagmenu's die inspiratie kunnen bieden. Ik merkte dat ik door alle informatie die over PCOS te vinden is overspoeld raakte. Wendy hielp me om de juiste dingen eruit te halen die wetenschappelijk onderbouwd zijn en die passen bij mijn situatie. Heel erg bedankt!
Chantal
Wendy is een geweldige coach die me heeft geholpen om op een realistisch manier verbeteringen te brengen in enkele van mijn PCOS symptomen. Ik voelde mij echt gehoord bij haar en ze gaf heel goede praktisch toepasbare suggesties die ik plan voor de rest van mijn leven toe te passen. Mijn menstruatie is met het traject niet teruggekomen maar via een fertiliteitsbehandeling tijdens het L&H traject wel zwanger geraakt. Ik ben er zeker van dat mijn gezonde levensstijl hier positief aan heeft bijgedragen.
Anoniem

Wat ga jij bereiken binnen 6 maanden?

L&H4

1.

Je weet alles over PCOS en jouw hormoonhuishouding. Je hebt ervaren welk verschil leefstijlveranderingen maken op jouw lichaam en voelt dat deze veranderingen blijvend zijn.

_4070756

2.

Je voelt je weer fit en lekker, lichamelijk en mentaal. Je hebt geen ”wattenhoofd” meer, bent vrolijker en ook je omgeving merkt dit. Je hebt het gevoel alles weer aan te kunnen.

menstruatie-blijft-uit

3.

Je lijf is gezonder en je hebt minder last van kwaaltjes. Je darmklachten, sugar cravings, eetbuien, moodswings en hoofdpijn zijn zo goed als verdwenen.  Je hebt een leefstijl gevonden die voor jou werkt en die makkelijk vol te houden is.

90% geeft aan geen last meer te hebben van darmklachten en 85% geeft aan nog maar zelden sugar cravings, eetbuien, hoofdpijn en moodswings te ervaren.

Wat ga je leren

Alles wat je moet weten over PCOS! Wat betekent PCOS? Wat is de oorzaak van PCOS? Welke onderliggende mogelijke drijvers zijn er bij PCOS? Welke hormonen zijn hierbij betrokken en hoe staan die in verband met jouw leefstijl? Wij leren je op een begrijpelijke manier hoe je lijf werkt en dat werken aan jouw PCOS klachten geen straf hoeft te zijn, maar juist heel leuk is.

Alles over jouw immuunsysteem. Hoe werkt je immuunsysteem? Wat zijn laaggradige ontstekingen en waarom is dit gerelateerd aan heel veel van jouw klachten?  Wij leren je alles over je immuunsysteem, de relatie met PCOS en jouw klachten en natuurlijk hoe je jouw immuunsysteem van binnen en buiten kan versterken.

Wij leren je alles over voeding. Voeding speelt een van de grootste rollen in het managen van jouw PCOS. Je leert welke koolhydraten je absoluut wél moet eten om ‘’after-dinner’’ dips te voorkomen, waarom & welke vetten belangrijk zijn voor je hormonen, waarom niet alles om calorieën draait bij afvallen, hoe je de gezonde producten in de supermarkt kan kiezen en welke supplementen jouw voedingspatroon kunnen ondersteunen. We leren je een goede balans te vinden, ook als je etentjes, borrels,  BBQ’s, verjaardagen en vakanties hebt.

We leren je waarom en welke vorm van beweging het beste werkt voor jouw hormonen. Niet elke vorm van bewegen is namelijk altijd even zinvol. Wij gaan je leren dat meer bewegen niet lastig is en vooral leuk moet worden.

Je leert welke factoren van invloed zijn op jouw slaapkwantiteit- en kwaliteit. Want het gaat niet alleen om de uren slaap, ook de kwaliteit bepaald hoe uitgerust jij opstaat.

Je leert wat verhoogde stresslevels betekenen voor jouw klachten en hoe je je stresslevels kan reduceren met de juiste voeding, juiste vorm van beweging, een betere slaapkwaliteit en hoe je voldoende ontspanning kan inbrengen. Ontspanning zorgt er misschien niet voor dat waar je gestrest of bezorgd over bent, verdwijnt. Maar het kan je een mentale pauze van deze gevoelens geven en je helpen je opnieuw te concentreren. We nemen je mee in de verschillende mogelijkheden van ontspanning.

Waarom ons Personal PCOS Plan uniek is:

Wetenschappelijk onderbouwd

Wij zijn naast diëtist ook gezondheidswetenschapper. Je bent er dus zeker van dat alle informatie in jouw Personal PCOS Plan gebaseerd is op onderbouwde wetenschappelijke kennis. Wij vertalen wetenschappelijke feiten op een praktische, begrijpbare manier naar jou zodat jij ook leert hoe het écht werkt en de feiten van fabels kan onderscheiden.

Lage prijs

Wij geven je extreem veel kennis en waarde mee voor een lage prijs. Al meer dan 595 vrouwen gingen je voor en hebben aangegeven hier de rest van hun leven wat aan te hebben. Jouw basisverzekering vergoed ook nog eens tussen de €135,- en €254,- op het Personal PCOS Plan Plus. Een aanvullende verzekering kan nog een extra vergoeding tussen de €45,- en €127,- geven.

Weinig tijd

Wij vinden het belangrijk dat je niet onnodig veel tijd kwijt bent met het aanpassen van je leefstijl. Je hoeft geen weken je voeding te tracken, uren in de keuken te staan of langs verschillende winkels te rijden voor ingewikkelde producten. Ons motto is gezond, gemakkelijk, snel en praktisch!

Liefdevol

Wij coachen altijd vanuit een liefdevolle benadering. Wij gaan niet met de mattenklopper achter je aan, wij oordelen niet en wij dringen ook niet onze mening aan je op. Wij helpen jou op een begripvolle, ondersteunende en motiverende manier.

Deze vrouwen gingen je voor:

Op het begin van het traject had ik zoveel verschillende adviezen op internet gelezen dat ik niet meer wist waar ik goed aan deed. Na van alles te proberen kwamen er alleen maar meer klachten en toename van gewicht. Dit traject heeft me geholpen en geleerd wat mijn lichaam nodig heeft, en niet wat ik moet laten. Het heeft dan ook nooit als een dieet gevoeld en al snel in het traject voelde ik veel minder (buik) klachten. Na een aantal weken voelde ik al duidelijk verschil en dat motiveerde. Uiteindelijk ben ik een paar kilo’tjes afgevallen, maar ik weet zeker dat ik nu zelf hiermee verder kan en nog wat kan afvallen. Voor het traject was ik gestart met fertiliteitbehandelingen, die leken niet echt aan te slaan. Echter na 3-4maanden leek het erop dat de nodige medicatie meer aansloeg. Helaas is het nog niet gelukt zwanger te raken, maar door dit traject heeft het mij wel meer hoop gegeven dat dit uiteindelijk zal lukken.
Anoniem
Het afgelopen half jaar heeft Wendy mij begeleid om een betere versie van mijzelf te worden, en wat een half jaar is dat geweest! Zwanger, miskraam, tot een zeer zware dikke darmontsteking en het opkrabbelen daarvan, na een vliegende start heeft Wendy mij leren doseren, stabiliteit was key, welke voeding is goed voor mij, hoe ga ik om met zo'n suger craving, wanneer geef je waaraan toe, de balans van genieten en gezond. Wendy heeft hier echt sturing in gegeven waardoor ik nu met vertrouwen de toekomst zie. Persoonlijk en vertrouwd, ik heb het als heel fijn ervaren. Dit traject heeft mij opgeleverd dat ik heb bewezen dat ik wél kan afvallen, maar op een gezonde en verantwoorde manier, ik heb geleerd wat ontspanning, beweging en slaap voor mij betekenen en heb mijn voeding compleet omgegooid. Doordat ik dat nu al een half jaar doe merk ik dat ik er echt aan gewend ben geraakt. Kleine aanpassingen die een wereld van verschil maken. (Denk aan koffie met havermelk ipv koemelk) En een nieuwe verslaving dankzij het boek PCOS Power Foods. Je mag mij nu begraven in Overnight Oats 😊! Ik zou iedereen aanraden om te investeren in zichzelf. Hierbij krijg je een op maat gemaakt advies passend bij jouw klachten en je gaat echt snel verschil merken, bij mij had ik al binnen 14 dagen een aanzienlijk verschil!
Chantal
Lifestyle & Hormones heef mij heel erg geholpen door mij duidelijke aanknopingspunten te geven welke direct haalbaar zijn. Doordat het simpele aanpassingen zijn in je eetpatroon zijn ze makkelijk vol te houden. Ik vond het erg fijn dat er ook een duidelijke wetenschappelijk basis was voor alle uitleg. Hierdoor leer je ook wat de wijzigingen met je lijf doen.
Sanne
Lifestyle & Hormones heeft me gedurende het traject ontzettend veel geleerd over mijn lichaam. Dit had geen ene dokter mij kunnen vertellen. Ik ben mijn vermoeidheid en slapeloze nachten volledig kwijt. Ook heb ik geleerd hoe ik nog steeds lekker kan eten maar ook in balans kan zijn. Het zijn kleine stappen geweest, die ik toe heb moeten passen, maar ze hebben erg veel invloed gehad op mijn leven. Mijn coach heeft me ontzettend veel tips gegeven op het gebied van voeding, maar ook lifestyle.
Kimberly
Door Lifestyle & Hormones heb ik mijn eigen lichaam beter leren kennen. Ik heb plezier in het koken van PCOS-proof recepten die passen binnen mijn aangepaste levensstijl. Onder andere uit het receptenboek, deze zijn overigens heerlijk 😉 Daarbij kan ik gewoon de 80/20-regel hanteren en geniet ik zo nu en dan ook van een wijntje of chocola! Ik heb geen last meer van een opgeblazen gevoel en dit geeft mij veel meer zelfvertrouwen! Ook zorg ik dat ik op een dag voldoende beweeg door een lange wandeling te maken, of matig tot intensieve work-outs te volgen. Daarbij heb ik goed leren luisteren naar waar mijn lichaam behoefte aan heeft. Ik ben coach ook heel erg dankbaar voor de fijne gesprekken en kon naar mijn mening altijd alles bij haar kwijt. Daarnaast ben ik nog jong, maar ik ben Lifestyle&Hormones heel dankbaar voor het traject, wat mij vertrouwen geeft in de toekomst en mogelijk een kinderwens.
Anky
Behalve geholpen te zijn met onze kinderwens, wist ik verder niet goed wat PCOS nu precies inhield en welke klachten dit bij mij veroorzaakte. De afgelopen 6 maanden volgde ik het traject bij Charlotte den Boer. Charlotte heeft geholpen mijn voedingspatroon aan te passen op een rustige manier, dit werkte voor mij echt super! Het ging helemaal als vanzelf en is hierdoor ook makkelijk vol te houden. Hierin werd echt naar mijn behoeftes geluisterd en kan ik zo ook gewoon nog dingen eten die ik lekker vind. Ook hebben we veel aandacht geschonken aan slaap en ontspanning, dit was voor mij belangrijker als ik van tevoren dacht. Mijn klachten zijn echt aanzienlijk afgenomen, ik voel me zoveel beter dan voor het traject! Hier ben ik ontzettend dankbaar voor.
Martha
Ik heb het traject met Wendy als coach gevolgd. Wendy is een geduldige coach die helder uitlegt en met je mee denkt en goede fijne tips geeft. Geen vraag was te gek. Veel puzzelstukjes zijn op zijn plaats gekomen; door middel van meer ontspanning te implementeren, mijn voeding echt goed aan te pakken heb ik minder last van sugar cravings en daardoor minder stemmingswisselingen. De e-guide gaf hele uitgebreide en heldere uitleg waar ik mezelf echt helemaal in herkende. Ik heb zelfs in mijn werk als doktersassistente meerdere vrouwen gewezen op jullie Instagram pagina, omdat zij zelf zoekende waren in uitleg over voeding, leefstijl en hormonen. Ik hoop ondertussen dat zij gevonden hebben wat ze zochten. Het feit dat het allemaal evidence based is, zorgt er voor dat ik al het vertrouwen had en heb in de kennis en kunde van Wendy. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen, ik heb al zoveel gewonnen met het traject.
Cindy
Ik vond het heel fijn om samen dit traject aan te gaan. Aan de gesprekken met Margot als coach heb ik heel veel gehad. Zoals tips om het nog beter te doen zoals de tip van fruit in het zicht zetten omdat ik er moeite mee had om thuis aan mijn dagelijks fruit te komen. Mijn klachten zijn door het traject en de begeleiding er bij enorm afgenomen. Ik had dagelijks klachten zoals buikpijn, opgeblazen gevoel en zachtere ontlasting en heb dit nu nauwelijks nog, wat het leven een stuk fijner maakt. Ook ben ik door jullie boeken meer gaan bakken en zelf maken wat ik nu juist heel leuk vind. toen ik met de tip inositol begon te slikken begon ik ook echt met afvallen. als ik nu ook een winkel binnenloop kijk ik na gezondere opties ipv snoep/ chocola ect. Ik ga zeker gemotiveerd verder ook zonder begeleiding omdat mijn mindset echt er na is. Bedankt voor de fijne gesprekken en de begeleiding naar hoever ik nu al ben gekomen. Bij iedereen die ik tegen kom met pcos klachten of pcos zou ik zeker jullie aan raden.
Kimberly
Ik keek keer op keer uit naar de gesprekken met Merel. Het waren motiverende gesprekken: gesprekken waar ik goede energie van kreeg. Ik heb me gesteund gevoeld, en Merel heeft gezorgd voor een omgeving waar ik mijn successen en zorgen met haar kon delen. De adviezen van Merel waren direct toe te passen en afgestemd op mijn situatie. Dankzij dit traject weet ik hoe ik op een duurzame manier voor mijn lijf kan zorgen en daar heb ik elke dag plezier van!
Esther
Ik keek keer op keer uit naar de gesprekken met Merel. Het waren motiverende gesprekken: De keuze om het traject te volgen was omdat wij in een fertiliteitstraject zaten en we er alles aan wilden doen om onze wens in vervulling te laten gaan. De e-guide die je ontvangt zorgt ervoor dat je de eerste handvaten hebt om een beeld te vormen bij de nieuwe leefstijl en je al aan de slag kunt. De 1 op 1 sessies zijn heel prettig. Op basis van je oude eetpatroon worden er kleine aanpassingen gedaan die goed vol te houden zijn. Zo is bij mij bijvoorbeeld de dierlijke zuivel vervangen door plantaardig zuivel. Aan de smaak moet je even wennen, maar verder kun je dan als tussendoortje nog steeds een bakje yoghurt met fruit eten. Je leert waarom bepaalde keuzes beter zijn en hoe je gerechten kunt aanpassen naar een gezondere versie. Ik merkte al heel snel dat ik minder hoofdpijn had en minder vermoeid was. Mijn valkuil was dat ik alles té perfect wilden doen, 100% gezond. Dit zorgde uiteraard voor stress en ook dit wordt meegenomen in het traject. Ik heb nu een gezondere relatie met gezond en ongezonder eten. Ik mag gerust een keer een stukje taart, een blokje chocolade of die ongezonde lasagne. Zolang het allemaal maar in balans is en ik vooral ook voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijg. Ik heb het traject als enorm waardevol ervaren en kan het iedereen aanbevelen. Al is het zo dat de helft van je klachten afneemt (dit zal vast wel meer zijn), je leert er zoveel van! Wendy was een fijne coach wat meedacht in alle situaties en ook heel veel producten aandroeg die gekozen kunnen worden. Bedankt Wendy!gesprekken waar ik goede energie van kreeg. Ik heb me gesteund gevoeld, en Merel heeft gezorgd voor een omgeving waar ik mijn successen en zorgen met haar kon delen. De adviezen van Merel waren direct toe te passen en afgestemd op mijn situatie. Dankzij dit traject weet ik hoe ik op een duurzame manier voor mijn lijf kan zorgen en daar heb ik elke dag plezier van!
Anoniem
Toen ik op mijn 20ste de diagnose PCOS kreeg, kreeg ik weinig handvaten van mijn huisarts. Toen ik zelf het internet op ging, zag ik door de bomen het bos niet meer. Toen kwam ik hier terecht, bij Wendy. Zij heeft me super goed geholpen, door haar heb ik mijn levensstijl aan kunnen passen en dat zonder van er van alles voor op te geven. Ik heb een stuk minder last van mijn symptomen en zit veel lekkerder in mijn vel. Een enorme aanrader!
Lisley

Over Lifestyle & Hormones:

Wij zijn Wendy, Charlotte, Charlotte, Margot, Sabine, Stephanie en Merel, een team van diëtisten en gezondheidswetenschappers.

Wij hebben al meer dan 1500+ vrouwen met PCOS gezien die door de bomen het bos niet meer zagen en al vele pogingen hadden ondernomen om af te vallen, zwanger te worden of van klachten zoals vermoeidheid, sugar cravings, moodswings, acné en overbeharing af te komen. Maar vaak zonder blijvend resultaat. Wij brengen daar verandering in.

Wij hebben ons de afgelopen 3 jaar volledig gestort op de wetenschap rondom PCOS en hebben nu een uniek Personal PCOS Plan opgericht. Het is onze missie om deze kennis te delen met jou. Want wij weten dat je met de juiste leefstijlaanpassingen fijner in je lijf kan komen te zitten, fysiek, mentaal en hormonaal. Wij vinden dat iedereen het verdient om een fijner en leuker leven te leiden met minder klachten.

Wij volgen elk jaar diverse minstens cursussen en bijscholingen, houden intervisies met artsen en andere experts en nemen deel aan (internationale) congressen om up-to-date te blijven van de laatste stand van zaken.

Voor wie is het Personal PCOS Plan Plus geschikt?

 • “Ik ben gediagnosticeerd met PCOS en wil weten wat dit betekent”
 • “Ik zie door de bomen het bos niet meer aan informatie en wil weten waar ik goed aan doe”
 • “Ik wil alles weten over PCOS, hormonen, voeding & leefstijl”
 • “Ik wil mijn PCOS klachten onder controle krijgen m.b.v. leefstijlaanpassingen”
 • “Ik heb een zwangerschapswens en wil mijn lijf zo goed mogelijk voorbereiden en de kans op complicaties verlagen”
 • “Ik zoek een duurzame leefstijl die ik voor eens en altijd kan volhouden”
 • “Ik zoek wetenschappelijk onderbouwde informatie over PCOS, hormonen, voeding en leefstijl”

Hoe ziet het plan er uit?

Tijdens het PCOS Plan Plus gaan we 6 maanden volledig met je aan de slag. Dit kun je verwachten:

adviesconsult
adviesconsult

Stap 1. – De eerste stappen

Zodra jij je aanmeldt kan je direct beginnen! Je krijgt van ons een bevestigingsmail met 3 belangrijke items:

 • Het intakeformulier. Hierin vind je o.a. een lijst met 30 PCOS gerelateerde klachten waarbij jij mag aangeven in welke mate je van elke klacht last ervaart. We vragen je naar je huidige voedingspatroon en je eerdere dieetervaringen. We vragen je naar je doelen en wat jij van het plan verwacht. Zo krijgen wij meteen een compleet beeld van jouw PCOS klachten, en huidige leefstijl. Dit intakeformulier mag je invullen en terugsturen via de mail.
 • Foodtracking. Jij mag gebruik maken van een superhandige app waarin je jouw eten & drinken gemakkelijk kan tracken. Er zit o.a. een scan-functie in waarmee je barcodes van verpakkingen supersnel & makkelijk kan scannen. Je mag je voeding bijhouden in deze app voor minimaal 3 representatieve dagen. Zo krijgen wij inzicht in jouw voedingspatroon en begint bij jou het eerste proces: bewustwording! Wij sturen jou alle instructies toe en wij loggen vervolgens in op jouw account en kunnen dan jouw persoonlijk afgestemde e-guide gaan opmaken.
 • Plan jouw adviesconsult. In de mail die jij ontvangt bij aanmelden vind je een link waarin je direct jouw adviesconsult kan inplannen. Je kan zelf kiezen wanneer en bij wie je jouw afspraak wilt! Let op: wij hebben minimaal 2 werkdagen nodig om jouw adviesconsult voor te bereiden. Zorg dus je minimaal 2 werkdagen voorafgaand het adviesconsult jouw intakeformulier hebt gemaild en jouw voeding hebt bijgehouden in de eetmeter voor minimaal 3 representatieve dagen.

Stap 2. – Coaching

Je krijgt 6 maanden coaching van ons middels videobellen. We starten met het adviesconsult van 1 uur. In dit consult stellen we jouw doelen voor de komende 6 maanden vast. We bespreken mogelijke onderliggende PCOS drijvers en welke triggers in jouw leefstijl hierin een rol spelen. Je krijgt uitleg over hoe jouw voedingspatroon invloed heeft op jouw meest genoemde klachten en we geven je praktische tips omtrent je voedingspatroon zodat jij meteen aan de slag kan met simpele, haalbare aanpassingen. In de 6 follow-up consulten van 30 minuten helpen wij jou naar die gezondere PCOS proof leefstijl. We geven concrete tips en motiveren je stappen te maken. We evalueren je klachten tussentijds en bespreken waar je tegenaan loopt. Zo helpen we jou naar een klachtenvrij leven!

Stap 3. – Persoonlijke E-guide

Na jouw adviesconsult krijg jij direct jouw persoonlijke e-guide. De e-guide is een compleet gepersonaliseerde bundel met meer dan 30 pagina’s. Je vindt er een samenvatting van jouw meest genoemde klachten, onderliggende problemen van PCOS en triggers en een uitgebreid op maat gemaakt advies op de 4 belangrijkste factoren: voeding, beweging, slaap en ontspanning. We maken een voorbeelddagmenu voor jou en je vindt er 8 algemene opstarttips en alle informatie over etiketten lezen.  

Je krijgt ook een handige boodschappenlijst. Hierin vind je meer dan 180 PCOS proof producten die jij altijd kan kiezen en gewoon bij jouw supermarkt kunt vinden.

Stap 4. – Masterclass video’s

Jij krijgt exclusief toegang tot 2 masterclass video’s! De link naar de video’s kan jij vinden in jouw e-guide. In de eerste video leggen we in 40 minuten alles uit over PCOS. Je leert wat PCOS betekent, welke hormonen betrokken zijn, hoe jij klachten en triggers kan herkennen en wat je zelf kunt doen om je klachten te verminderen.  In de tweede video vertellen we in 20 minuten waarom jouw immuunsysteem zo’n belangrijke rol speelt bij PCOS. Je leert hoe je immuunsysteem werkt en wat je kunt doen om deze te versterken.

Stap 5. – Support

Je hebt alle kennis en tools in huis maar je loopt toch tussentijds ergens tegenaan? Wij zijn er voor jou om je verder te helpen! Gedurende 6 maanden mag jij al jouw tussentijdse vragen via de mail toesturen. Wij beantwoorden deze binnen 2 werkdagen.

Nu voor €467,- !

Wat het traject andere vrouwen heeft gebracht:

Wat ik wilde bereiken met dit traject was niet om af te vallen, maar om andere PCOS klachten onder controle te krijgen, en mijn cyclus te verbeteren. Dit is allebei gelukt! Ik heb meer energie, een mooiere huid, niet constant trek. Dit door veranderingen in eten, slapen en bewegen. Ze geven hele haalbare en praktische tips, waardoor het makkelijk is je leefstijl te veranderen waar dat nodig is. Ook voor vrouwen zonder overgewicht, maar met klachten van de PCOS, is het een aanrader dit traject te volgen.
Daniëlle
De inzichten, tips en begeleiding die ik heb gekregen heeft ervoor gezorgd dat ik mij nu veel beter voel. Mijn energie is op een normaal niveau, ik heb minder negatieve gedachten over mezelf en het opgeblazen gevoel is weg. Dit traject heeft mij geholpen om een gelukkiger leven te leiden. Maak jouw keuzes en geniet ervan, je weet nu wat werkt en hoe het effect heeft op jou.
Anouk
Lifestyle & hormones helpt op een heldere manier en begeleid je fijn door het traject. Mijn coach dacht goed mee in oplossingen hoe je je dagelijkse patroon kan doorbreken. Door mijn werk is het soms wat lastiger om regelmatig te eten, maar hier dacht ze goed in mee en gaf mij handige tips waar ik echt iets aan had. Ik heb niet het gevoel dat ik bezig ben met dieeten, maar juist mijn levenstijl te verbeteren. Heb soms het idee dat ik zelfs veel lekkerder eet dan wat ik hiervoor deed. Kortom ik ben blij dat ik gekozen heb voor dit traject en het is echt iets waar ik wat aan heb.
Linda
Ik heb Wendy als een prettige coach ervaren. Zij heeft mij de afgelopen tijd (6mnd) begeleid met mijn traject. Veel handige tips gekregen. Mijn doelen zijn nog niet allemaal behaald maar heb hier nu ook beter mee om kunnen leren gaan en bepaalde ‘klachten’ weten te accepteren. Nu zelf verder met de vele tips.
Anoniem
Ik heb het traject als fijn ervaren. Je krijgt duidelijk inzicht en er wordt goed meegedacht in jou vragen en wensen. Ik had als wens af te vallen en een voedingspatroon eigen te maken waarbij ik me energiek en goed voel. Het voedingspatroon is me zeker gelukt! Ik heb minder lichamelijke klachten en ben energiek. Het enige waar ik meer van had verwacht is ondersteuning tussendoor. Hierdoor had ik voor mijn gevoel weer even bewuster verder gekund met mijn doelen waardoor het afvallen misschien beter was gegaan. Maar overal tevreden!
Anoniem

Kennismaken?

Het is altijd een goed idee om te starten met het verbeteren van je levensstijl. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, of wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, laat ons je dan helpen. Wij worden volledig of deels vergoed door jouw zorgverzekering. Plan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek om meer over jezelf te vertellen en alle vragen te stellen over ons aanbod.

Waarom is het slim om nu wat te doen aan je levensstijl?

Helaas heb je met PCOS een verhoogd risico op een hoop aandoeningen. Wij vinden het dan ook heel jammer te horen als jij naar huis gestuurd bent met de pil en niks meer. Want alle verhoogde risico’s blijven dan bestaan. Doe je bijvoorbeeld niks aan je levensstijl dan heb je 50% kans diabetes type II te hebben tegen de tijd dat je in de overgang zit. Maar ook de kans op een hoge bloeddruk, de kans op een ziekenhuisopname met welke reden en de kans op een depressie is groter als je PCOS hebt. Menstrueer je helemaal niet? Dan is de kans op baarmoederkanker groter.  Helaas heb je ook meer kans op zwangerschapscomplicaties zoals een miskraam.  

De risico’s die je meer loopt:  

 • 2-3x meer kans op diabetes type II
 • 1.4x meer kans op hoge bloeddruk
 • 2x meer kans op een depressie

Tijdens zwangerschap heb je 2-3x meer kans op complicaties zoals: 

 • Miskraam
 • Vroeggeboorte
 • Zwangerschapsdiabetes
 • Hoge bloeddruk
 • Zwangerschapsvergiftiging

Alle risico’s kan je enorm verlagen met behulp van slechts een paar aanpassingen in je leefstijl. Veranderingen in leefstijl blijken veel meer invloed te hebben op onze gezondheid dan we al dachten. Het risico op diabetes type II kan je bijvoorbeeld zelfs tot 90% verlagen hiermee!

FAQ

Nu! Ook al lijkt het misschien niet het perfecte moment. We starten altijd met kleine aanpassingen die zo dicht mogelijk bij jouw huidige leefstijl blijven. Door klein te beginnen kom je toch al in een positieve spiraal terecht en krijg je ook meer motivatie om meer dingen op te pakken. Wij horen van 95% van de vrouwen terug dat ze het helemaal niet moeilijk of ingewikkeld vonden. Juist omdat we dichtbij je huidige eetpatroon kunnen blijven en we meedenken met kleine aanpassingen die al tot klachtenvermindering en een betere kwaliteit van leven kunnen leiden. Ook diegene die dachten dat het nog niet het perfecte moment was om te starten, zijn achteraf toch blij geweest wel te zijn gestart! Voor aan de slag te gaan met je leefstijl lijkt het ook eigenlijk nooit het ‘juiste’ moment om te starten, er zijn altijd dingen die van invloed kunnen zijn zoals een verhuizing of vakantie. Ooit wel eens nagedacht dat je het meeste uit je plan kan halen wanneer de uitdagingen tijdens het traject plaatsvinden?! 

Download hier het overzicht van alle vergoedingen per verzekeraar. 

Bij ASR, CZ, PZP, Ohra en Nationale Nederlanden heb je een verwijsbrief voor een diëtist nodig om jouw factuur straks te kunnen indienen bij jouw zorgverzekering. Deze verwijsbrief kan je via de huisarts(assistente) aanvragen en moet binnen zijn voordat jouw eerste consult plaatsvindt. De verwijsbrief moet je vervolgens bewaren en indienen bij je zorgverzekeraar samen met de eindfactuur die je van ons aan het einde van je traject krijgt.

Jij betaalt het plan altijd voorafgaand aan ons via ons betaalsysteem. Aan het einde van jouw plan krijg jij een factuur met alle codes, data & tijden van de consulten die geschikt is om te dienen bij jouw zorgverzekering. Wil je betalen in termijnen? Stuur ons dan hier een bericht.

Ja! Jij kan zelf jouw coach kiezen bij het maken van jouw 1afspraak. Dit blijft jouw coach gedurende 6 maanden. Wil je toch liever naar een andere coach? Stuur ons dan hier een bericht.

Ja! Jij kan zelf jouw afspraken inplannen via onze bookingsmodule. Je ziet alle beschikbare dagen en tijden per coach en er zijn regelmatig ook ’s avonds en in het weekend plekken beschikbaar. Let op: de zorgverzekeraars DSW, Interpolis, Prolife en Zilveren kruis vergoeden géén consulten buiten normale werktijden.

Het Plus plan duurt 6 maanden en is geschikt voor jou als jij alle informatie en kennis rondom PCOS wilt en stap-voor-stap je leefstijl wilt aanpassen zodat je hier voor de rest van je leven mee verder kan. We staan stil bij alle factoren van jouw leefstijl die ten grondslag kunnen liggen aan jouw klachten. We hebben ruimte en tijd om stil te staan bij de dingen waar je tegenaan loopt en al je vragen te bespreken. Ook op momenten dat het wat minder gaat, of je vakanties/borrels/etentjes en verjaardagen pakken we in dit plan mee. Heb je óók behoefte aan recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks en dranken zodat je alles in huis hebt om jouw levensstijl eigen te maken? En vind je het fijn om langer terug te kunnen vallen op ons? Dan past wellicht het premium plan beter bij je. Klik hier voor ons premium plan.  

Ja! Omdat we experts zijn op het gebied van levensstijl en PCOS worden we regelmatig gevraagd door journalisten om als expert te fungeren. Lees hier het interview met RTL en hier het interview met telegraaf.

Ja dat kan. Bij 1 op de 25 vrouwen die bij ons starten is PCOS (nog) niet vastgesteld. Wij kunnen je ook begeleiden bij endometriose, overgangsklachten, zwangerschap of afvallen.

Ja! Met PCOS heb je meer kans op complicaties zoals zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en hoge bloeddruk. Met leefstijl kunnen we deze risico’s verlagen en de kans vergroten dat jij je zwangerschap fijn en prettig doorloopt.

×