Skip to content

Personal PCOS Plan Plus

Loop je al heel lang rond met jouw PCOS klachten? Lukt het je maar niet om iets te vinden wat blijvend voor je werkt? Heb jij het gevoel dat je niet lekker in je vel zit? en dat je je hormonaal gewoon niet goed voelt? Laat ons je dan helpen om weer dat fijne lijf zonder klachten terug te krijgen met het Personal PCOS Plan Plus. Al meer dan 480 vrouwen gingen je voor. 

'Leer alles over PCOS en voel je weer energiek en fijn in je vel met kleine praktische aanpassingen in jouw levensstijl'

Je voelt dat je lijf niet helemaal meewerkt of doet wat het wel zou moeten doen en je wilt meer doen dan de anticonceptiepil of andere medicatie nemen. Je hebt tot nu nog niets gevonden wat voor jou werkt. Je wilt nu alles weten over hoe PCOS werkt in jouw lijf en wat jij zelf kunt doen om jouw lijf meer balans te brengen. Je wilt niet het zoveelste dieet volgen maar kennis en tips van experts en wetenschappers die jou gaan helpen naar een blijvend resultaat. 

Je herkent je waarschijnlijk in een of meer van onderstaande klachten:

 • Je voelt je nooit 100% fit
 • Je hebt al meerdere diëten gevolgd maar zonder blijvend resultaat
 • Je hebt regelmatig last van ontstekingen of bent ziek
 • Je hebt maandelijks migraine of hoofdpijn
 • Je huid is niet altijd zuiver
 • Je hebt darmklachten en er zit geen regelmaat in
 • Je hebt wel eens opvliegers
 • Je maakt je zorgen om je lijf & gezondheid
 • Je hebt een onregelmatige cyclus
 • Je moet afvallen voor een fertiliteitstraject maar weet niet hoe
 • Je bent enorm vermoeid en staat eigenlijk al moe op
 • Je hebt last van sombere of depressieve gevoelens
 • Je hebt best vaak last van eetbuien en sugar cravings die je maar moeilijk kunt beheersen
 • Je haar wordt dunner of valt uit
 • Je hebt last van ongewenste haargroei in je gezicht, op je buik, rug of armen

Stel je voor dat je je in 6 maanden weer fit, energiek en gezond voelt. Hoe zou het voor je zijn dat je nu eindelijk alle kennis hebt over PCOS en de bijbehorende klachten en dat je hebt ervaren dat je hier zelf invloed op kan uitoefenen? Dat minstens 50% van jouw klachten zijn verdwenen en je andere klachten beheersbaar zijn geworden? Dat je voelt dat je lijf weer in balans komt, je bijvoorbeeld een gezonder gewicht hebt en je je weer fit voelt zonder dat het voelt als een dieet. Dat je niet hoeft te leven van lijstjes en schema’s maar zelf alles weet over voeding. Dat je goed en lekker kunt slapen en weet hoe je ontspanning kunt vinden.
Met ons Personal PCOS Plan Plus heb jij straks een nieuwe leefstijl ontwikkeld. Je weet wat goed voor jouw lijf werkt en hoe je dit kan vasthouden. Je bent zelf een PCOS expert geworden en kan iedereen vertellen wat PCOS betekent en hoe voeding, supplementen, beweging, slaap en ontspanning effect hebben op je hormoonhuishouding. Je lijf is gezonder en dat merk je aan alles.

Personal PCOS Plan Plus

Dit zit er allemaal bij:

Adviesconsult van 1 uur

We stellen jouw doelen voor komende 6 maanden vast. Je krijgt uitleg over hoe jouw voeding- en leefstijlpatroon invloed heeft op jouw klachten en we geven je praktische tips zodat jij meteen aan de slag kan met simpele, haalbare en effectieve aanpassingen.

E-guide

35+ pagina’s met jouw persoonlijke analyses en op maat gemaakte adviezen op de vier leefstijlfactoren: voeding, beweging, slaap en ontspanning. Inclusief voorbeelddagmenu, 8 handige opstarttips en informatie over hoe je etiketten kan lezen als een pro!

Boodschappenlijst

Handige boodschappenlijst met 180+ PCOS Proof producten die jou inspiratie geven welke producten je zoal kan halen bij de gewone supermarkt.

6 follow-up consulten van 30 minuten

In 6 maanden krijg je 6 vervolgconsulten van 30 minuten waarin we jou verder begeleiden naar jouw doelen. We zorgen dat je op een gemakkelijke manier nieuwe gewoontes zal creëeren.

2 Masterclass video's

Jij krijgt toegang tot 2 exclusieve masterclass video’s! In de 1e masterclass leer jij in 40 minuten alles over de betrokken hormonen en de relatie met jouw PCOS klachten. In de 2e masterclass leer je in 20 minuten alles over de rol- en het verbeteren van jouw immuunsysteem.

light - Mailsupport

6 maanden support

Jouw coach is 6 maanden bereikbaar via de mail voor al je tussentijdse vragen of als je ergens tegenaan loopt. 

Wat andere vrouwen zeggen over het Personal PCOS Plan Plus:

Charlotte was erg lief, begripvol en heeft veel kennis over voeding. Door haar laagdrempelige en open houding voelde ik mij direct op mijn gemak. Ook de tips en kleine aanpassingen die mij werden aangereikt (niet meer sporten of koffiedrinken op een nuchtere maag, vezelrijke voeding etc.) zorgde ervoor dat ik heel snel weer grip kreeg op mijn klachten. Daarbij werd er ieder consult ingespeeld op mijn behoeftes waar ik direct weer mee aan de slag kon. Het volgen van dit traject zorgde ervoor dat ik voeding weer ben gaan omarmen, ik na jaren bijna geen buikklachten en/of een opgeblazen gevoel meer heb, mij lekkerder voel in mijn vel en ik weer een ‘normale’ cyclus heb. Ik zou dit traject iedereen aanraden omdat het je zoveel kennis en inzichten geeft in het in balans brengen van je eigen lijf. Je hebt er zelf namelijk veel meer invloed op dan ik mij ooit bewust van was. Daarnaast krijg je een gepersonaliseerd plan waardoor je ervoor altijd op kan terugvallen, krijg je fijne persoonlijke en professionele begeleiding en helpt het écht bij het verminderen van je klachten. Mij heeft het traject super veel gebracht dus daar ben ik Lifestyle & Hormones ontzettend dankbaar voor!
Denni
Ik kan iedereen aanraden om met Lifestyle & Hormones te gaan werken aan je gezonde leefstijl. Door mijn colitis ulcerosa (IBD) en combinatie met PCOS klachten was mijn hormoonhuishouding alles behalve op orde. Veel lichamelijke klachten, zoals migraines, ontstekingen, weinig energie en nog veel meer. Sinds ik begonnen ben met de leefstijl en vooral voedingswissel heb ik geen migraine meer gehad!! Ik heb meer energie en minder last van mijn IBD. Ruim 8 jaar geleden ontstond er bij mij een menstruatiestoornis na mijn miskraam. Vele bezoekjes aan gynaecologen was helaas niet de oplossing voor de stoornis. Nu sinds jaren weer een betere menstruatie gehad en dan ook nog is zonder de migraine. De oplossingen van Lifestyle & Hormones zijn duidelijk, simpel en je hoeft je niet in gekke bochten te wringen om het in te passen in je leven. Het is haalbaar en daarom ook goed vol te houden zodat het ook echt een aanpassing is in je leefstijl en je niet meer terug zakt! Ga zo door dames, mij hebben jullie goed geholpen
Yvette
Wat was ik blij dat ik jullie tegenkwam op Instagram. Het gevoel van erkenning, en herkenbaarheid was zo overtuigend om bij jullie het plus plan te volgen. Heel fijn om op een normale manier met voeding om te kunnen gaan, het bestaat nog. Met zoveel diëten te hebben geprobeerd, wat niet te doen was, en niet vol te houden is op langere termijn. Ben ik blij dat jullie met gewone dagelijkse dingen mij hebben geholpen. Je leefstijl aanpassen, wat voor mij en mijn gezin passend is. Ik voel mij veel fitter, minder eetbuien/cravings en ben kilo’s kwijt. Echt een verademing om te zien hoe aanpassingen zoveel goeds doen! Ik gun het iedereen met PCOS, en de daarbij behorende klachten, om zo je leefstijl te kunnen veranderen, en de informatie te krijgen!
Maartje
Toen ik 96 kilo zag staan op de weegschaal en al een halfjaar niet ongesteld was geweest besloot ik om nu echt actie te ondernemen. Via insta kwam ik op de pagina van Lifestyle and Hormones en wat was ik blij. Mijn coach leerde me heel veel over producten die een veel beter keuze waren dan de producten die ik voorheen gebruikte. Ik ontdekte nieuwe producten waarvan ik nooit dacht dat ik het lekker zou vinden! Nu ben ik 16 kilo afgevallen en voel ik mee veel beter in mijn vel. Ik heb meer energie, voel me niet zo depressief meer, geniet van de gezonde recepten die ik maak(mede dankzij het kookboek van Lifestyle and Hormones) en ik voel me veel zelfverzekerder. Bedankt voor de begeleiding en ik hoop dat ik deze lifestyle blijf aanhouden.
Kim

Wat ga jij bereiken binnen 6 maanden?

L&H4

1.

Je weet alles over PCOS en jouw hormoonhuishouding. Je hebt ervaren welk verschil leefstijlveranderingen maken op jouw lichaam en voelt dat deze veranderingen blijvend zijn.

_4070756

2.

Je voelt je weer fit en lekker, lichamelijk en mentaal. Je hebt geen ”wattenhoofd” meer, bent vrolijker en ook je omgeving merkt dit. Je hebt het gevoel alles weer aan te kunnen.

menstruatie-blijft-uit

3.

Je lijf is gezonder en je hebt minder last van kwaaltjes. Je darmklachten, sugar cravings, eetbuien, moodswings en hoofdpijn zijn zo goed als verdwenen.  Je hebt een leefstijl gevonden die voor jou werkt en die makkelijk vol te houden is.

90% geeft aan geen last meer te hebben van darmklachten en 85% geeft aan nog maar zelden sugar cravings, eetbuien, hoofdpijn en moodswings te ervaren.

Wat ga je leren

Alles wat je moet weten over PCOS! Wat betekent PCOS? Wat is de oorzaak van PCOS? Welke onderliggende mogelijke drijvers zijn er bij PCOS? Welke hormonen zijn hierbij betrokken en hoe staan die in verband met jouw leefstijl? Wij leren je op een begrijpelijke manier hoe je lijf werkt en dat werken aan jouw PCOS klachten geen straf hoeft te zijn, maar juist heel leuk is.

Alles over jouw immuunsysteem. Hoe werkt je immuunsysteem? Wat zijn laaggradige ontstekingen en waarom is dit gerelateerd aan heel veel van jouw klachten?  Wij leren je alles over je immuunsysteem, de relatie met PCOS en jouw klachten en natuurlijk hoe je jouw immuunsysteem van binnen en buiten kan versterken.

Wij leren je alles over voeding. Voeding speelt een van de grootste rollen in het managen van jouw PCOS. Je leert welke koolhydraten je absoluut wél moet eten om ‘’after-dinner’’ dips te voorkomen, waarom & welke vetten belangrijk zijn voor je hormonen, waarom niet alles om calorieën draait bij afvallen, hoe je de gezonde producten in de supermarkt kan kiezen en welke supplementen jouw voedingspatroon kunnen ondersteunen. We leren je een goede balans te vinden, ook als je etentjes, borrels,  BBQ’s, verjaardagen en vakanties hebt.

We leren je waarom en welke vorm van beweging het beste werkt voor jouw hormonen. Niet elke vorm van bewegen is namelijk altijd even zinvol. Wij gaan je leren dat meer bewegen niet lastig is en vooral leuk moet worden.

Je leert welke factoren van invloed zijn op jouw slaapkwantiteit- en kwaliteit. Want het gaat niet alleen om de uren slaap, ook de kwaliteit bepaald hoe uitgerust jij opstaat.

Je leert wat verhoogde stresslevels betekenen voor jouw klachten en hoe je je stresslevels kan reduceren met de juiste voeding, juiste vorm van beweging, een betere slaapkwaliteit en hoe je voldoende ontspanning kan inbrengen. Ontspanning zorgt er misschien niet voor dat waar je gestrest of bezorgd over bent, verdwijnt. Maar het kan je een mentale pauze van deze gevoelens geven en je helpen je opnieuw te concentreren. We nemen je mee in de verschillende mogelijkheden van ontspanning.

Waarom ons Personal PCOS Plan uniek is:

Wetenschappelijk onderbouwd

Wij zijn naast diëtist ook gezondheidswetenschapper. Je bent er dus zeker van dat alle informatie in jouw Personal PCOS Plan gebaseerd is op onderbouwde wetenschappelijke kennis. Wij vertalen wetenschappelijke feiten op een praktische, begrijpbare manier naar jou zodat jij ook leert hoe het écht werkt en de feiten van fabels kan onderscheiden.

Lage prijs

Wij geven je extreem veel kennis en waarde mee voor een lage prijs. Al meer dan 600+ vrouwen gingen je voor en hebben aangegeven hier de rest van hun leven wat aan te hebben. Jouw basisverzekering vergoed ook nog eens tussen de €120,- en €240,- op het Personal PCOS Plan Plus. Een aanvullende verzekering kan nog een extra vergoeding tussen de €65,- en €120,- geven.

Weinig tijd

Wij vinden het belangrijk dat je niet onnodig veel tijd kwijt bent met het aanpassen van je leefstijl. Je hoeft geen weken je voeding te tracken, uren in de keuken te staan of langs verschillende winkels te rijden voor ingewikkelde producten. Ons motto is gezond, gemakkelijk, snel en praktisch!

Liefdevol

Wij coachen altijd vanuit een liefdevolle benadering. Wij gaan niet met de mattenklopper achter je aan, wij oordelen niet en wij dringen ook niet onze mening aan je op. Wij helpen jou op een begripvolle, ondersteunende en motiverende manier.

Deze vrouwen gingen je voor:

Lifestyle & Hormones heef mij heel erg geholpen door mij duidelijke aanknopingspunten te geven welke direct haalbaar zijn. Doordat het simpele aanpassingen zijn in je eetpatroon zijn ze makkelijk vol te houden. Ik vond het erg fijn dat er ook een duidelijke wetenschappelijk basis was voor alle uitleg. Hierdoor leer je ook wat de wijzigingen met je lijf doen.
Sanne
Lifestyle & Hormones heeft me gedurende het traject ontzettend veel geleerd over mijn lichaam. Dit had geen ene dokter mij kunnen vertellen. Ik ben mijn vermoeidheid en slapeloze nachten volledig kwijt. Ook heb ik geleerd hoe ik nog steeds lekker kan eten maar ook in balans kan zijn. Het zijn kleine stappen geweest, die ik toe heb moeten passen, maar ze hebben erg veel invloed gehad op mijn leven. Mijn coach heeft me ontzettend veel tips gegeven op het gebied van voeding, maar ook lifestyle.
Kimberly
Door Lifestyle & Hormones heb ik mijn eigen lichaam beter leren kennen. Ik heb plezier in het koken van PCOS-proof recepten die passen binnen mijn aangepaste levensstijl. Onder andere uit het receptenboek, deze zijn overigens heerlijk 😉 Daarbij kan ik gewoon de 80/20-regel hanteren en geniet ik zo nu en dan ook van een wijntje of chocola! Ik heb geen last meer van een opgeblazen gevoel en dit geeft mij veel meer zelfvertrouwen! Ook zorg ik dat ik op een dag voldoende beweeg door een lange wandeling te maken, of matig tot intensieve work-outs te volgen. Daarbij heb ik goed leren luisteren naar waar mijn lichaam behoefte aan heeft. Ik ben coach ook heel erg dankbaar voor de fijne gesprekken en kon naar mijn mening altijd alles bij haar kwijt. Daarnaast ben ik nog jong, maar ik ben Lifestyle&Hormones heel dankbaar voor het traject, wat mij vertrouwen geeft in de toekomst en mogelijk een kinderwens.
Anky

Over Lifestyle & Hormones:

Wij zijn Charlotte, Wendy, Margot, Charlotte & Teuni, diëtisten en gezondheidswetenschappers.

Wij hebben al meer dan 1000+ vrouwen met PCOS gezien die door de bomen het bos niet meer zagen en al vele pogingen hadden ondernomen om af te vallen, zwanger te worden of van klachten zoals vermoeidheid, sugar cravings, moodswings, acné en overbeharing af te komen. Maar vaak zonder blijvend resultaat. Wij brengen daar verandering in.

Wij hebben ons de afgelopen 2,5 jaar volledig gestort op de wetenschap rondom PCOS en hebben nu een uniek Personal PCOS Plan opgericht. Het is onze missie om deze kennis te delen met jou. Want wij weten dat je met de juiste leefstijlaanpassingen je lichaam meer het gevoel van ”in balans” kan brengen en hierdoor weer klachtenvrij door het leven kan. Wij vinden dat iedereen het verdient om een fijner en leuker leven te leiden met minder klachten.

Wij volgen elk kwartaal minstens 1 cursus/ bijscholing en nemen deel aan vergaderingen met artsen om up-to-date te blijven van de laatste stand van zaken.

Voor wie is het Personal PCOS Plan Plus geschikt?

 • “Ik ben gediagnosticeerd met PCOS en wil weten wat dit betekent”
 • “Ik zie door de bomen het bos niet meer aan informatie en wil weten waar ik goed aan doe”
 • “Ik wil alles weten over PCOS, hormonen, voeding & leefstijl”
 • “Ik wil mijn PCOS klachten onder controle krijgen m.b.v. leefstijlaanpassingen”
 • “Ik heb een zwangerschapswens en wil mijn lijf zo goed mogelijk voorbereiden en de kans op complicaties verlagen”
 • “Ik zoek een duurzame leefstijl die ik voor eens en altijd kan volhouden”
 • “Ik zoek wetenschappelijk onderbouwde informatie over PCOS, hormonen, voeding en leefstijl”

Hoe ziet het plan er uit?

Tijdens het PCOS Plan Plus gaan we 6 maanden volledig met je aan de slag. Dit kun je verwachten:

adviesconsult
adviesconsult

Stap 1. – De eerste stappen

Zodra jij je aanmeldt kan je direct beginnen! Je krijgt van ons een bevestigingsmail met 3 belangrijke items:

 • Het intakeformulier. Hierin vind je o.a. een lijst met 30 PCOS gerelateerde klachten waarbij jij mag aangeven in welke mate je van elke klacht last ervaart. We vragen je naar je huidige voedingspatroon en je eerdere dieetervaringen. We vragen je naar je doelen en wat jij van het plan verwacht. Zo krijgen wij meteen een compleet beeld van jouw PCOS klachten, en huidige leefstijl. Dit intakeformulier mag je invullen en terugsturen via de mail.
 • Foodtracking. Jij mag gebruik maken van een superhandige app waarin je jouw eten & drinken gemakkelijk kan tracken. Er zit o.a. een scan-functie in waarmee je barcodes van verpakkingen supersnel & makkelijk kan scannen. Je mag je voeding bijhouden in deze app voor minimaal 3 representatieve dagen. Zo krijgen wij inzicht in jouw voedingspatroon en begint bij jou het eerste proces: bewustwording! Wij sturen jou alle instructies toe en wij loggen vervolgens in op jouw account en kunnen dan jouw persoonlijk afgestemde e-guide gaan opmaken.
 • Plan jouw adviesconsult. In de mail die jij ontvangt bij aanmelden vind je een link waarin je direct jouw adviesconsult kan inplannen. Je kan zelf kiezen wanneer en bij wie je jouw afspraak wilt! Let op: wij hebben minimaal 2 werkdagen nodig om jouw adviesconsult voor te bereiden. Zorg dus je minimaal 2 werkdagen voorafgaand het adviesconsult jouw intakeformulier hebt gemaild en jouw voeding hebt bijgehouden in de eetmeter voor minimaal 3 representatieve dagen.

Stap 2. – Coaching

Je krijgt 6 maanden coaching van ons middels videobellen. We starten met het adviesconsult van 1 uur. In dit consult stellen we jouw doelen voor de komende 6 maanden vast. We bespreken mogelijke onderliggende PCOS drijvers en welke triggers in jouw leefstijl hierin een rol spelen. Je krijgt uitleg over hoe jouw voedingspatroon invloed heeft op jouw meest genoemde klachten en we geven je praktische tips omtrent je voedingspatroon zodat jij meteen aan de slag kan met simpele, haalbare aanpassingen. In de 6 follow-up consulten van 30 minuten helpen wij jou naar die gezondere PCOS proof leefstijl. We geven concrete tips en motiveren je stappen te maken. We evalueren je klachten tussentijds en bespreken waar je tegenaan loopt. Zo helpen we jou naar een klachtenvrij leven!

Stap 3. – Persoonlijke E-guide

Na jouw adviesconsult krijg jij direct jouw persoonlijke e-guide. De e-guide is een compleet gepersonaliseerde bundel met meer dan 30 pagina’s. Je vindt er een samenvatting van jouw meest genoemde klachten, onderliggende problemen van PCOS en triggers en een uitgebreid op maat gemaakt advies op de 4 belangrijkste factoren: voeding, beweging, slaap en ontspanning. We maken een voorbeelddagmenu voor jou en je vindt er 8 algemene opstarttips en alle informatie over etiketten lezen.  

Je krijgt ook een handige boodschappenlijst. Hierin vind je meer dan 180 PCOS proof producten die jij altijd kan kiezen en gewoon bij jouw supermarkt kunt vinden.

Stap 4. – Masterclass video’s

Jij krijgt exclusief toegang tot 2 masterclass video’s! De link naar de video’s kan jij vinden in jouw e-guide. In de eerste video leggen we in 40 minuten alles uit over PCOS. Je leert wat PCOS betekent, welke hormonen betrokken zijn, hoe jij klachten en triggers kan herkennen en wat je zelf kunt doen om je klachten te verminderen.  In de tweede video vertellen we in 20 minuten waarom jouw immuunsysteem zo’n belangrijke rol speelt bij PCOS. Je leert hoe je immuunsysteem werkt en wat je kunt doen om deze te versterken.

Stap 5. – Support

Je hebt alle kennis en tools in huis maar je loopt toch tussentijds ergens tegenaan? Wij zijn er voor jou om je verder te helpen! Gedurende 6 maanden mag jij al jouw tussentijdse vragen via de mail toesturen. Wij beantwoorden deze binnen 2 werkdagen.

Nu voor €457,- !

Wat het traject andere vrouwen heeft gebracht:

Wat ik wilde bereiken met dit traject was niet om af te vallen, maar om andere PCOS klachten onder controle te krijgen, en mijn cyclus te verbeteren. Dit is allebei gelukt! Ik heb meer energie, een mooiere huid, niet constant trek. Dit door veranderingen in eten, slapen en bewegen. Ze geven hele haalbare en praktische tips, waardoor het makkelijk is je leefstijl te veranderen waar dat nodig is. Ook voor vrouwen zonder overgewicht, maar met klachten van de PCOS, is het een aanrader dit traject te volgen.
Daniëlle
De inzichten, tips en begeleiding die ik heb gekregen heeft ervoor gezorgd dat ik mij nu veel beter voel. Mijn energie is op een normaal niveau, ik heb minder negatieve gedachten over mezelf en het opgeblazen gevoel is weg. Dit traject heeft mij geholpen om een gelukkiger leven te leiden. Maak jouw keuzes en geniet ervan, je weet nu wat werkt en hoe het effect heeft op jou.
Anouk
Lifestyle & hormones helpt op een heldere manier en begeleid je fijn door het traject. Mijn coach dacht goed mee in oplossingen hoe je je dagelijkse patroon kan doorbreken. Door mijn werk is het soms wat lastiger om regelmatig te eten, maar hier dacht ze goed in mee en gaf mij handige tips waar ik echt iets aan had. Ik heb niet het gevoel dat ik bezig ben met dieeten, maar juist mijn levenstijl te verbeteren. Heb soms het idee dat ik zelfs veel lekkerder eet dan wat ik hiervoor deed. Kortom ik ben blij dat ik gekozen heb voor dit traject en het is echt iets waar ik wat aan heb.
Linda

Waarom is het slim om nu wat te doen aan je levensstijl?

Helaas heb je met PCOS een verhoogd risico op een hoop aandoeningen. Wij vinden het dan ook heel jammer te horen als jij naar huis gestuurd bent met de pil en niks meer. Want alle verhoogde risico’s blijven dan bestaan.  Doe je bijvoorbeeld niks aan je levensstijl dan heb je 50% kans diabetes type II te hebben tegen de tijd dat je in de overgang zit. Maar ook de kans op hart-en vaatziekten zoals een hartinfarct of beroerte, de kans op een ziekenhuisopname met welke reden en de kans op een depressie is groter als je PCOS hebt. Menstrueer je helemaal niet? Dan is de kans op baarmoederkanker groter.  Helaas heb je ook meer kans op zwangerschapscomplicaties zoals een miskraam.  

De risico’s die je meer loopt:  

 • 3x meer kans op diabetes type II
 • 3x meer kans op hart-en vaatziekten
 • 2x meer kans op een ziekenhuisopname
 • 2x meer kans op een depressie

Tijdens zwangerschap heb je 3x meer kans op complicaties zoals: 

 • Miskraam
 • Vroeggeboorte
 • Zwangerschapsdiabetes
 • Hoge bloeddruk
 • Zwangerschapsvergiftiging

Alle risico’s kan je enorm verlagen met behulp van slechts een paar aanpassingen in je leefstijl. Veranderingen in leefstijl blijken veel meer invloed te hebben op onze gezondheid dan we al dachten. Het risico op diabetes type II kan je bijvoorbeeld zelfs tot 90% verlagen hiermee!

FAQ

Nu! Ook al lijkt het misschien niet het perfecte moment. We starten altijd met kleine aanpassingen die zo dicht mogelijk bij jouw huidige leefstijl blijven. Door klein te beginnen kom je toch al in een positieve spiraal terecht en krijg je ook meer motivatie om meer dingen op te pakken. Wij horen van 95% van de vrouwen terug dat ze het helemaal niet moeilijk of ingewikkeld vonden. Juist omdat we dichtbij je huidige eetpatroon kunnen blijven en we meedenken met kleine aanpassingen die al tot klachtenvermindering en een betere kwaliteit van leven kunnen leiden. Ook diegene die dachten dat het nog niet het perfecte moment was om te starten, zijn achteraf toch blij geweest wel te zijn gestart! Voor aan de slag te gaan met je leefstijl lijkt het ook eigenlijk nooit het ‘juiste’ moment om te starten, er zijn altijd dingen die van invloed kunnen zijn zoals een verhuizing of vakantie. Ooit wel eens nagedacht dat je het meeste uit je plan kan halen wanneer de uitdagingen tijdens het traject plaatsvinden?! 

Download hier het overzicht van alle vergoedingen per verzekeraar. 

Bij Anderzorg, CZ, Ohra, Ditzo, ASR, Menzis en AON heb je een verwijsbrief voor een diëtist nodig om jouw factuur straks te kunnen indienen bij jouw zorgverzekering. Deze verwijsbrief kan je via de huisarts(assistente) aanvragen en moet binnen zijn voordat jouw eerste consult plaatsvindt. De verwijsbrief moet je vervolgens bewaren en indienen bij je zorgverzekeraar samen met de eindfactuur die je van ons aan het einde van je traject krijgt.

Jij betaalt het plan altijd voorafgaand aan ons via ons betaalsysteem. Aan het einde van jouw plan krijg jij een factuur met alle codes, data & tijden van de consulten die geschikt is om te dienen bij jouw zorgverzekering. Wil je betalen in termijnen? Stuur ons dan hier een bericht.

Ja! Jij kan zelf jouw coach kiezen bij het maken van jouw 1afspraak. Dit blijft jouw coach gedurende 6 maanden. Wil je toch liever naar een andere coach? Stuur ons dan hier een bericht.

Ja! Jij kan zelf jouw afspraken inplannen via onze bookingsmodule. Je ziet alle beschikbare dagen en tijden per coach en er zijn regelmatig ook ’s avonds en in het weekend plekken beschikbaar. Let op: de zorgverzekeraars DSW, Interpolis, Prolife en Zilveren kruis vergoeden géén consulten buiten normale werktijden.

Het Plus plan duurt 6 maanden en is geschikt voor jou als jij alle informatie en kennis rondom PCOS wilt en stap-voor-stap je leefstijl wilt aanpassen zodat je hier voor de rest van je leven mee verder kan. We staan stil bij alle factoren van jouw leefstijl die ten grondslag kunnen liggen aan jouw klachten. We hebben ruimte en tijd om stil te staan bij de dingen waar je tegenaan loopt en al je vragen te bespreken. Ook op momenten dat het wat minder gaat, of je vakanties/borrels/etentjes en verjaardagen pakken we in dit plan mee. Heb je óók behoefte aan recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks en dranken en zoek je praktische tools zoals dagmenu’s en een weekmenu planner zodat je alles in huis hebt om jouw levensstijl eigen te maken? En vind je het fijn om langer terug te kunnen vallen op ons? Dan past wellicht het premium plan beter bij je. Klik hier voor ons premium plan.  

Ja! Omdat we experts zijn op het gebied van levensstijl en PCOS worden we regelmatig gevraagd door journalisten om als expert te fungeren. Lees hier het interview met RTL en hier het interview met telegraaf.

Ja dat kan. Bij 1 op de 25 vrouwen die bij ons starten is PCOS (nog) niet vastgesteld. Wij kunnen je ook begeleiden bij endometriose, overgangsklachten, zwangerschap of afvallen.

Ja! Met PCOS heb je meer kans op complicaties zoals zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en hoge bloeddruk. Met leefstijl kunnen we deze risico’s verlagen en de kans vergroten dat jij je zwangerschap fijn en prettig doorloopt.