Skip to content

Personal PCOS Plan Premium

Ben je helemaal klaar met je PCOS klachten? Wil je voor eens en altijd praktische handvatten krijgen om de beste versie van jezelf omhoog te brengen én te houden? Krijg alle kennis over PCOS en creëer een gezondere leefstijl met het Personal PCOS Plan Premium. Al meer dan 248 vrouwen gingen je voor.

''Pak jouw PCOS klachten aan! Ontvang alle kennis, tips en tools die je nodig hebt om je lichamelijk en mentaal gezonder te voelen en dit gevoel voor eens en voor altijd te behouden!''

Je voelt je niet lekker in je vel en je wilt alles doen om je beter te voelen, omdat je merkt dat je lichaam niet goed functioneert. Je wilt zoveel mogelijk kennis opdoen over hoe PCOS, hormonen, voeding, supplementen, beweging, slaap en stress. Je wilt ervaren wat het effect is van aanpassingen in je eigen leefstijl op jouw hormonen. Je wilt recepten & dagmenu’s om jou op weg te helpen. Je wilt alle ondersteuning krijgen die nodig is om te zorgen dat je hier voor de rest van je leven profijt van hebt.

Je herkent je waarschijnlijk in een of meer van onderstaande klachten:

 • Je voelt je niet fit en zit niet lekker in je vel.
 • Je wordt meestal niet uitgerust wakker.
 • Je blijft maar aankomen ondanks dat je weinig eet
 • Je hebt last van sombere of depressieve gevoelens
 • Je hebt regelmatig last van ontstekingen of bent ziek
 • Je hebt maandelijks migraine of hoofdpijn
 • Je haar wordt dunner of je haar valt uit
 • Je hebt regelmatig last van obstipatie of diarree
 • Je hebt vaak een opgeblazen gevoel
 • Je hebt al meerdere diëten gevolgd maar zonder blijvend resultaat
 • Je hebt een onregelmatige cyclus of uitblijvende menstruatie
 • Je moet afvallen voor een fertiliteitstraject maar weet niet hoe
 • Je maakt je zorgen om je lijf & gezondheid
 • Je hebt best vaak last van eetbuien en sugar cravings die je maar moeilijk kunt beheersen
 • Je hebt wel eens opvliegers
 • Je hebt last van ongewenste haargroei in je gezicht, op je buik, rug of armen
 • Je huid is niet altijd zuiver

Stel je voor dat je je komend jaar weer heerlijk voelt in je lijf. Hoe zou het voor je zijn dat je nu eindelijk weet waar jouw lijf behoefte aan heeft? Dat meer dan de helft van jouw klachten zijn verdwenen en je andere klachten beheersbaar zijn geworden? Dat je voelt dat je lichamelijk en mentaal weer in balans bent, je een gezonder gewicht hebt en je weet dat je dit voor de rest van je leven kan volhouden. Dat je alle kennis hebt om zelf de juiste keuzes te maken en altijd makkelijke & gezonde gerechten op tafel weet te zetten. Dat je uitgerust wakker wordt en een balans hebt gevonden tussen in- en ontspanning. Met ons Personal PCOS Plan Premium heb jij straks een nieuwe leefstijl ontwikkeld die je vol kan houden. Je weet wat goed voor jouw lijf werkt en hoe je om kan gaan met uitdagingen. Je weet alles over PCOS en bent je eigen PCOS expert geworden. Je hoeft nooit meer een dieet te volgen want je hebt de perfecte balans gevonden.

Personal PCOS Plan Premium

Dit zit er allemaal bij:

Adviesconsult van 1 uur

We bespreken wat je wilt bereiken tijdens dit traject. Je krijgt uitleg over hoe jouw voeding- en leefstijlpatroon invloed heeft op jouw klachten en we geven je praktische tips zodat jij meteen aan de slag kan met simpele, haalbare en effectieve aanpassingen.

E-guide

35+ pagina’s met jouw persoonlijke analyses en op maat gemaakte adviezen op de vier leefstijlfactoren: voeding, beweging, slaap en ontspanning. Inclusief voorbeelddagmenu, 8 handige opstarttips en informatie over hoe je etiketten kan lezen als een pro!

PCOS POWER FOODS!

Het PCOS POWER FOODS! e-book gaat jou direct helpen naar een gezonder voedingspatroon. Met meer dan 60 PCOS proof recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks en drankjes en 7 dagmenu’s heb jij meteen inspiratie om van start te gaan.

6 E-books

Boodschappenlijst

Handige inspiratie boodschappenlijst met 180+ PCOS Proof producten die jou inspiratie geven welke producten je zoal kan halen bij de gewone supermarkt.

10 follow-up consulten

In 1 jaar krijg je 10 vervolgconsulten van 30 minuten waarin we jou coachen naar jouw doelen. Je krijgt uitleg en concrete tips & handvatten waarbij wij jou helpen dit toe te passen in jouw dagelijks leven. We staan stil bij de lastige momenten en de uitzonderingen en helpen jou hierin de perfecte balans te vinden.

3 Masterclass video's

Jij krijgt toegang tot 3 exclusieve masterclass video’s! In de 1e masterclass leer jij in 40 minuten alles over de betrokken hormonen en de relatie met jouw PCOS klachten. In de 2e masterclass leer je in 20 minuten alles over de rol- en het verbeteren van jouw immuunsysteem. In de 3e masterclass leer je in 20 minuten alles rondom slaap en hoe jij jouw slaapkwaliteit kan verbeteren zodat jij weer uitgerust wakker wordt.

12 maanden support

Jouw coach is 12 maanden bereikbaar via de mail voor al je tussentijdse vragen of als je ergens tegenaanloopt.

€697,-

Wat andere vrouwen zeggen over het Personal PCOS Plan Premium:

Ik begon aan dit traject zonder verwachtingen. Ik had al meerdere pogingen gedaan om mijn symptomen in de hand te krijgen, maar niks hielp voor een langere periode. En omdat wij gezegend zijn met 3 dochters, werden de klachten vaak weggewuifd. Gelukkig zag Lifestyle & Hormones in dat het niet ging om een kinderwens, maar verbetering van alle klachten. Door de adviezen, plus de adviezen op social media, is er veel duidelijk geworden. Door “kleine” stapjes, die makkelijk in de voegen zijn, naast het hebben van een gezin en bedrijf, is het ons gelukt om grote veranderingen te laten plaatsvinden. Zo is mijn menstruatie van eens in 8 weken terug naar 5 weken. Geen opgeblazen gevoel. Veel minder prikkelbaarheid, stemmingswisselingen en sugar cravings. Ook mijn menstruatie gerelateerde hoofdpijn is weg. En naast dit alles is ook de weg naar beneden ingezet op de weegschaal. Bij Lifestyle & Hormones houden ze het overzichtelijk en duidelijk. En komen ze met super goede adviezen en tips waardoor je enthousiast blijft. En mocht je in een dipje raken, dan weten zij je weer te motiveren om weer verder te gaan. Na al die voorgaande mislukte pogingen, heb ik nu het gevoel dat ik verder kan zonder terug te vallen. De vinger is op de zere plek gelegd en dat is wat ik nodig had. Daardoor kan ik nu vooruitkijken
Magda
Dit traject heeft mij enorm geholpen. Ik merk nu heel duidelijk hoe groot de rol is van levensstijl op mijn algemene gezondheid en in hoe ik mij van dag tot dag voel. Het is niet altijd makkelijk en daarom merk ik nu ook echt een verschil tussen dagen waar ik de juiste keuzes maak en dagen waar ik dat een beetje laat gaan. Dit traject heeft mij de tools gegeven dit zelf aan te pakken zonder farmaceutische interventie. Ik heb hele fijne gesprekken gehad met mijn coach met begrip en handige adviezen.
Nora
Ik ben Lifestyle en Hormones heel dankbaar. Voor een lange tijd heb ik gedacht dat er geen oplossing was voor mijn klachten. Ik zat niet lekker in mijn vel en werd steeds een stukje onzekerder van de overmatige haargroei en de andere klachten die ik had. De link tussen PCOS en het hebben van eetbuien en sugar cravings had ik zelf ook nog niet gelegd. Sinds de consulten en de webinars voel ik me begrepen. Eindelijk een traject die bij mij past en die mijn klachten verminderd. Lifestyle & Hormones beschikt over een berg kennis die ze graag met je delen. Ze denken met je mee en zorgt ervoor dat het plan wat ze maken bij jou past. Ik heb me altijd heel erg op mijn gemak bij mijn coach gevoeld. De trajecten bij Lifestyle en Hormones zal ik daarom ook zeker aanraden.
Demi
Het afgelopen jaar heb ik het Premium Lifestyle and Hormones traject gevolgd en hier heb ik erg veel aan gehad. Het heeft echt een steentje bijgedragen in mijn persoonlijke groei en bewustwording van het belang van een gezonde leefstijl en watvoor impact dat heeft op je kwaliteit van leven. Voordat ik het traject ben gaan volgen, voelde ik mij een beetje verloren in de grote hoeveelheid aan informatie rondom gezond eten en gezond leven. Na het volgen van het traject heb ik het idee dat ik veel beter weet wat ik wel en niet moet doen om mij beter te voelen. Mijn begeleider, Charlotte, heeft mij met veel kennis, motivatie en geduld begeleid. Ook heb ik mij niet veroordeeld gevoeld en waar ik vaak best streng naar mijzelf kon zijn, was zij juist erg liefdevol en motiverend. Dit heeft zeker een positief effect op het toewerken naar een fijnenere leefstijl. Het traject voelt ook echt als maatwerk, persoonsgericht, met adviezen die goed op je situatie zijn afgestemd. Het receptenboek heb ik veelvuldig gebruikt en heeft mijn liefde voor meer vegetarisch eten zeker aangewakkerd. Ik zou dit traject 100% aanraden.
Anoniem

Wat ga jij bereiken binnen 1 jaar?

L&H4

1.

Je bent een PCOS Expert geworden. Je weet alles over PCOS, jouw hormoonhuishouding en wat alle mogelijke triggers zijn voor jouw klachten. Je hebt gemerkt hoeveel invloed jouw levensstijl heeft op je hormonen en hebt deze aanpassingen  geïntegreerd in je dagelijks leven.

_4070756

2.

Je bent gelukkiger, hebt meer zelfvertrouwen en bent trots op jezelf. Je hebt een gezonde relatie met voeding en hebt het gevoel in balans te zijn, zowel lichamelijk als mentaal!

menstruatie-blijft-uit

3.

Je voelt je gezond, fit & energiek. Je bent minder vaak ziek, je darmen & buik zijn rustig en je hebt geen last meer van sugar cravings of eetbuien. Je hebt een nieuw voeding-, beweeg- en slaappatroon ontwikkeld wat voor jou werkt en voor de rest van je leven is vol te houden.

92% heeft blijvend meer energie weer zin om de dag te beginnen &

75% heeft aanzienlijk meer zelfvertrouwen gekregen en ervaart gelukkiger te zijn.

Wat ga je leren

Alles wat je moet weten over PCOS! Wat betekent PCOS? Wat is de oorzaak van PCOS? Welke onderliggende drijvers kennen we bij PCOS? Welke hormonen zijn hierbij betrokken en hoe staan die in verband met jouw leefstijl? Wij leren je op een begrijpelijke manier hoe je lijft werkt en dat werken aan jouw PCOS klachten geen straf hoeft te zijn, maar juist heel leuk is.

Alles over jouw immuunsysteem. Hoe werkt je immuunsysteem? Wat zijn laaggradige ontstekingen en waarom is dit gerelateerd aan heel veel van jouw klachten?  Wij leren je alles over je immuunsysteem, de relatie met PCOS en jouw klachten en natuurlijk hoe je jouw immuunsysteem van binnen en buiten kan versterken.

Wij leren je alles over voeding. Voeding speelt een van de grootste rollen in het managen van jouw PCOS. Je leert welke koolhydraten je absoluut wél moet eten om after-dinner dips te voorkomen, waarom & welke vetten belangrijk zijn voor je hormonen, waarom niet alles om calorieën draait bij afvallen, hoe je de gezonde producten in de supermarkt kan kiezen en welke supplementen jouw voedingspatroon kunnen ondersteunen. We leren je een goede balans te vinden, ook als je etentjes, borrels,  BBQ’s, verjaarjagen en vakanties hebt. Je leert gezonde recepten en dagmenu’s maken en hoe je jouw week slim kan plannen.

We leren je waarom en welke vorm van beweging het beste werkt voor jouw hormonen. Niet elke vorm van bewegen is namelijk altijd even zinvol. Wij gaan je leren dat meer bewegen niet lastig is en vooral leuk moet worden.

Je leert welke factoren van invloed zijn op je slaapkwantiteit- en kwaliteit. Want het gaat niet alleen om de uren slaap, ook de kwaliteit bepaald jouw hormoonhuishouding. Maar ook je stemming, geheugen, uithoudingsvermogen, algemene gezondheid, honger- en verzadiging en gewicht worden allemaal beïnvloed door de duur en kwaliteit van de slaap. Slaapbehoeften verschillen van persoon tot persoon en van verschillende leeftijdsgroepen. De ene persoon heeft misschien acht volle uren nodig, terwijl de ander kan functioneren met minder slaap.  Wij gaan je vertellen hoe jij jouw slaap positief kan beïnvloeden en beter kunt slapen waardoor jij vaker uitgerust wakker wordt en meer energie hebt over de dag.

Je leert wat verhoogde stresslevels betekenen voor jouw klachten en hoe je je stresslevels kan reduceren met de juiste voeding, juiste vorm van beweging, praktische tips om je slaapkwaliteit te verbeteren en hoe je voldoende ontspanning kan inbrengen. Ontspanning zorgt er misschien niet voor dat waar je gestrest of bezorgd over bent, verdwijnt. Maar het kan je een mentale pauze van deze gevoelens geven en je helpen je opnieuw te concentreren. We nemen je mee in de verschillende mogelijkheden van ontspanning.

Waarom ons Personal PCOS Plan uniek is:

Wetenschappelijk onderbouwd

Wij zijn naast diëtist ook gezondheidswetenschapper. Je bent er dus zeker van dat alle informatie in jouw Personal PCOS Plan gebaseerd is op onderbouwde wetenschappelijke kennis. Wij vertalen wetenschappelijke feiten op een praktische, begrijpbare manier naar jou zodat jij ook leert hoe het écht werkt en de feiten van fabels kan onderscheiden.

Lage prijs

Wij geven je extreem veel kennis en waarde mee voor een lage prijs. Al meer dan 300+ vrouwen gingen je voor en hebben aangegeven hier de rest van hun leven wat aan te hebben. Jouw basisverzekering vergoed tussen de €135,- en €254,- op het Personal PCOS Plan Premium. Een aanvullende verzekering kan nog een extra vergoeding tussen de €45,- en €296,- geven.

Weinig tijd

Wij vinden het belangrijk dat je niet onnodig veel tijd kwijt bent met het aanpassen van je leefstijl. Je hoeft geen weken je voeding te tracken, uren in de keuken te staan of langs verschillende winkels te rijden voor ingewikkelde producten. Ons motto is gezond, gemakkelijk, snel en praktisch!

Liefdevol

Wij coachen altijd vanuit een liefdevolle benadering. Wij gaan niet met de mattenklopper achter je aan, wij oordelen niet en wij dringen ook niet onze mening aan je op. Wij helpen jou op een begripvolle, ondersteunende en motiverende manier.

Deze vrouwen gingen je voor:

Lifestyle & Hormones heeft mij echt een dalletje getrokken, het is niet niks als je hoort dat je PCOS hebt en het allemaal even lastiger wordt dan ''normaal''. Gisteren hebben wij ontzettend mooi nieuws gekregen, het ziet er allemaal beter uit! Wij zijn echt heel erg blij en kunnen verder in ons traject. Ik ben Lifestyle & Hormones heel dankbaar voor alles, je voelt je gezien en gehoord. Het kan met een lach en met een traan, dit voelt erg goed.
Ellen
Ik ben het traject ingestapt met het doel om nu eens echt te gaan begrijpen waarom bepaalde voedingskeuzes gemaakt moeten worden. En wat op het gebied van een gezonde voeding 'overdreven' is en wat daadwerkelijk effect oplevert. Doordat er in het algemeen zoveel informatie te vinden is maar ook wordt tegen gesproken ging ik er nooit overtuigd in, waardoor ik het na mijn idee het ook niet vol hield. Deze verwachting heeft Lifestyle & Hormones absoluut waar gemaakt, ook zeker dankzij de masterclass video’s en vrijgevigheid aan informatie op Instagram. Mijn gezondheid is er absoluut op vooruit gegaan mijn belangrijkste doelen zijn absoluut behaald. Mijn menstruatie is in deze korte tijd al op gang gekomen en mijn ontlastingsprobleem, waarvan ik zelf niet eens zo door had in welke mate dat een probleem was, is opgelost! Bedankt!
Kimberly
Blij dat ik uiteindelijk de keuze heb gemaakt om het traject van lifestyle en hormones te volgen. Een duidelijk gepersonaliseerd plan te volgen en daadwerkelijk verbetering te zien is heel fijn. Meer dan de helft van mijn klachten zijn verminderd of verdwenen. Maar ik merk vooral dat mijn stress en angst bijna helemaal weg is en dat voelt heel prettig. Het plan was duidelijk en de gesprekken met mijn coach werkten heel goed door samen te kijken wat er niet zo goed gaat en dat te kunnen verbeteren. Een fijne en effectieve ervaring.
Berber

Over lifestyle & hormones

Wij zijn Wendy, Charlotte, Charlotte, Margot, Sabine, Merel en Stephanie, een team van diëtisten en gezondheidswetenschappers.

Wij hebben al meer dan 1500+ vrouwen met PCOS gezien die door de bomen het bos niet meer zagen en al vele pogingen hadden ondernomen om af te vallen, zwanger te worden of van klachten zoals vermoeidheid, sugar cravings, moodswings, acné en overbeharing af te komen. Maar vaak zonder blijvend resultaat. Wij brengen daar verandering in.

Wij hebben ons de afgelopen 3 jaar volledig gestort op de wetenschap rondom PCOS en hebben nu een uniek Personal PCOS Plan opgericht. Het is onze missie om deze kennis te delen met jou. Want wij weten dat je met de juiste leefstijlaanpassingen fijner in je lijf kan komen te zitten, fysiek, mentaal en hormonaal. Wij vinden dat iedereen het verdient om een fijner en leuker leven te leiden met minder klachten.

Wij volgen elk jaar diverse minstens cursussen en bijscholingen, houden intervisies met artsen en andere experts en nemen deel aan (internationale) congressen om up-to-date te blijven van de laatste stand van zaken.

Voor wie is het Personal PCOS Plan Premium geschikt?

 • “Ik ben gediagnosticeerd met PCOS en wil weten wat dit betekent”
 • “Ik zie door de bomen het bos niet meer aan informatie en wil weten waar ik goed aan doe”
 • “Ik wil alles weten over PCOS, hormonen, voeding & leefstijl”
 • “Ik wil weten hoe ik zelf de eerste stappen te zet naar een gezonder leven met PCOS”
 • “Ik wil recepten om een idee te krijgen wat ik kan eten”
 • “Ik wil mijn PCOS klachten onder controle krijgen m.b.v. leefstijlaanpassingen”
 • “Ik wil wetenschappelijk onderbouwde informatie over PCOS, hormonen, cyclus, voeding, supplementen, slaap, beweging en stress”
 • “Ik heb een zwangerschapswens en wil mijn lijf zo goed mogelijk voorbereiden en de kans op complicaties verlagen”
 • “Ik zoek een duurzame leefstijl die ik voor eens en altijd kan volhouden”

Hoe ziet het plan er uit?

Tijdens het PCOS Plan Premium gaan we 1 jaar volledig met je aan de slag. Dit kun je verwachten:

adviesconsult
adviesconsult

Stap 1. – De eerste stappen

Zodra jij je aanmeldt kan je direct beginnen! Je krijgt van ons een bevestigingsmail met 3 belangrijke items:

 • Het intakeformulier. Hierin vind je o.a. een lijst met 30 PCOS gerelateerde klachten waarbij jij mag aangeven in welke mate je van elke klacht last ervaart. We vragen je naar je huidige voedingspatroon en je eerdere dieetervaringen. We vragen je naar je doelen en wat jij van het plan verwacht. Zo krijgen wij meteen een compleet beeld van jouw PCOS klachten, en huidige leefstijl. Dit intakeformulier mag je invullen en terugsturen via de mail.
 • Foodtracking. Jij mag gebruik maken van een superhandige app waarin je jouw eten & drinken gemakkelijk kan tracken. Er zit o.a. een scan-functie in waarmee je barcodes van verpakkingen supersnel & makkelijk kan scannen. Je mag je voeding bijhouden in deze app voor minimaal 3 representatieve dagen. Zo krijgen wij inzicht in jouw voedingspatroon en begint bij jou het eerste proces: bewustwording! Wij sturen jou alle instructies toe en wij loggen vervolgens in op jouw account en kunnen dan jouw persoonlijk afgestemde e-guide gaan opmaken.
 • Plan jouw adviesconsult. In de mail die jij ontvangt bij aanmelden vind je een link waarin je direct jouw adviesconsult kan inplannen. Je kan zelf kiezen wanneer en bij wie je jouw afspraak wilt! Let op: wij hebben minimaal 2 werkdagen nodig om jouw adviesconsult voor te bereiden. Zorg dus je minimaal 2 werkdagen voorafgaand het adviesconsult jouw intakeformulier hebt gemaild en jouw voeding hebt bijgehouden in de eetmeter voor minimaal 3 representatieve dagen.

Stap 2. – Coaching

Je krijgt 1 jaar coaching van ons middels videobellen. We starten met het adviesconsult van 1 uur. In dit consult bespreken we wat je uit het traject wilt halen. Je krijgt uitleg over hoe jouw voedingspatroon invloed heeft op jouw meest genoemde klachten en we geven je praktische tips omtrent je voedingspatroon zodat jij meteen aan de slag kan met simpele, haalbare aanpassingen. In de 10 follow-up consulten van 30 minuten helpen wij jou naar die gezondere PCOS proof leefstijl. We geven concrete tips en motiveren je stappen te maken. We evalueren je klachten meerdere malen tussentijds en helpen je met de aspecten waar je tegenaan loopt. Zo helpen wij jou naar die nieuwe leefstijl die jij kan volhouden!

Stap 3. – Persoonlijke E-guide

Na jouw adviesconsult krijg jij direct jouw persoonlijke e-guide. De e-guide is een compleet gepersonaliseerde bundel met meer dan 30 pagina’s. Je vindt er een samenvatting van jouw meest genoemde klachten, onderliggende problemen van PCOS en triggers en een uitgebreid op maat gemaakt advies op de 4 belangrijkste factoren: voeding, beweging, slaap en ontspanning. We maken een voorbeelddagmenu voor jou en je vindt er 8 algemene opstarttips en alle informatie over etiketten lezen.  

Je krijgt ook een handige boodschappenlijst. Hierin vind je meer dan 180 PCOS proof producten die jij altijd kan kiezen en gewoon bij jouw supermarkt kunt vinden.

Stap 4. – Receptenboek + extra ebooks

Jij krijgt het PCOS POWER FOODS! receptenboek als e-book! Met het receptenboek heb jij meer dan 60 simpele en lekkere gerechten bij de hand die PCOS Proof zijn. Van pannenkoeken tot chips, broodbeleg, snelle salades, pasta’s en nog veel meer. Daarnaast krijg je nog 6 aanvullende e-books die jou opweg gaan helpen!

Stap 5. – Masterclass video’s

Jij krijgt exclusief toegang tot 3 masterclass video’s! De link naar de video’s kan je vinden in jouw e-guide. In eerste video leggen we in 30 minuten alles uit over PCOS. Je leert wat PCOS betekent, welke hormonen betrokken zijn, hoe jij specifieke klachten herkennen en wat je zelf kunt doen om je PCOS de baas te worden. In de tweede video vertellen we in 20 minuten waarom jouw immuunsysteem zo’n belangrijke rol speelt bij PCOS. Je leert hoe je immuunsysteem werkt en wat je kunt doen om deze te versterken. In de derde video bespreken we alles rondom slaap. Waarom is slaap belangrijk bij het verbeteren van klachten en wat kan je doen om zowel je slaapkwantiteit als kwaliteit te verbeteren?

Stap 6. – Support

Je hebt alle kennis en tools in huis maar je loopt toch tussentijds ergens tegenaan? Wij zijn er voor jou om je verder te helpen! Gedurende 1 jaar mag jij al jouw tussentijdse vragen via de mail toesturen. Wij beantwoorden deze binnen 2 werkdagen.

Nu voor €697,- !

Wat het traject andere vrouwen heeft gebracht:

De afgelopen maanden volgde ik het premium-traject. Hoewel ik in eerste instantie een beetje bang was dat dit de zoveelste dieetpoging zou gaan worden, bleek dit absoluut niet zo te zijn! Mijn coach gaf goede en makkelijk toepasbare tips om mijn levensstijl te verbeteren! Bij het invullen van de eindevaluatie besefte ik pas hoeveel beter het met mij gaat en dat heb ik aan haar te danken! Mijn klachten als overmatige haargroei, darmklachten en eetbuien zijn enorm verbeterd! Ik zit hierdoor beter in vel, heb meer energie en zelfvertrouwen! Ik zou het zeker aanraden om een traject te volgens bij Lifestyle en Hormones, als is het maar om meer inzicht te krijgen in je situatie en vanwege de fijne gesprekken met je coach!
Jamie
Het heeft mij zoveel meer gebracht dan ik had gehoopt, met zoiets simpels eigenlijk want ik was bang dat het weer een moeilijk dieet zou worden maar dat valt zo mee. Het is makkelijk voor heel het gezin en makkelijk vol te houden. Het contact is ook heel erg fijn, niet het idee dat je bevooroordeeld wordt maar dat je gewoon gelijkwaardig ben (ik heb helaas vaak anders meegemaakt). Je krijgt altijd snel reactie en dat is erg fijn. Het heeft mij veel opgeleverd, meer energie (dit valt zelfs mijn partner op) dus krijg veel meer gedaan op een dag. Mijn cyclus is terug en als een erg prettige bijeenkomst ik val rustig aan wat af. Dit geeft hoop voor de toekomst. Eindelijk zijn de puzzelstukjes op zijn plaats gevallen en heb ik goede handvatten gekregen om aan de slag te gaan met mijzelf. En tot nu toe heeft het veel positiefs opgeleverd.
Evelien
Ik heb het traject als zeer zinvol ervaren. Nadat ik al van alles geprobeerd had (zoals koolhydraatarm en suikervrij eten) belande ik bij lifestyle & hormones. Samen met mijn coach hebben we gekeken wat werkt voor mij. Ik voelde me erg begrepen en gezien. Het voelde niet meer als een dieet wat er voor zorgde dat het niet moeilijk was om vol te houden. Ik ben heel erg blij dat ik deze stap heb genomen en hier in de toekomst mee verder kan!
Isabel

Kennismaken?

Het is altijd een goed idee om te starten met het verbeteren van je levensstijl. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, of wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, laat ons je dan helpen. Wij worden volledig of deels vergoed door jouw zorgverzekering. Plan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek om meer over jezelf te vertellen en alle vragen te stellen over ons aanbod.

Waarom is het slim om nu wat te doen aan je levensstijl?

Helaas heb je met PCOS een verhoogd risico op een hoop aandoeningen. Wij vinden het dan ook heel jammer te horen als jij naar huis gestuurd bent met de pil en niks meer. Want alle verhoogde risico’s blijven dan bestaan. Doe je bijvoorbeeld niks aan je levensstijl dan heb je 50% kans diabetes type II te hebben tegen de tijd dat je in de overgang zit. Maar ook de kans op een hoge bloeddruk, een ziekenhuisopname met welke reden en de kans op een depressie is groter als je PCOS hebt. Menstrueer je helemaal niet? Dan is de kans op baarmoederkanker groter.  Helaas heb je ook meer kans op zwangerschapscomplicaties zoals een miskraam.  

De risico’s die je meer loopt:  

 • 2-3x meer kans op diabetes type II
 • 1.4x meer kans op een hoge bloeddruk
 • 2x meer kans op een ziekenhuisopname
 • 2x meer kans op een depressie

Tijdens zwangerschap heb je 2-3x meer kans op complicaties zoals: 

 • Miskraam
 • Vroeggeboorte
 • Zwangerschapsdiabetes
 • Hoge bloeddruk
 • Zwangerschapsvergiftiging

Alle risico’s kan je enorm verlagen met behulp van slechts 12 aanpassingen in je leefstijl. Veranderingen in leefstijl blijken veel meer invloed te hebben op onze gezondheid dan we al dachten. Het risico op diabetes type II kan je bijvoorbeeld zelfs tot 90% verlagen hiermee!

FAQ

Nu! Ook al lijkt het misschien niet het perfecte moment. We starten altijd met kleine aanpassingen die zo dicht mogelijk bij jouw huidige leefstijl blijven. Door klein te beginnen kom je toch al in een positieve spiraal terecht en krijg je ook meer motivatie om meer dingen op te pakken. Wij horen van 95% van de vrouwen terug dat ze het helemaal niet moeilijk of ingewikkeld vonden. Juist omdat we dichtbij je huidige eetpatroon kunnen blijven en we meedenken met kleine aanpassingen die al tot klachtenvermindering en een betere kwaliteit van leven kunnen leiden. Ook diegene die dachten dat het nog niet het perfecte moment was om te starten, zijn achteraf toch blij geweest wel te zijn gestart! Voor aan de slag te gaan met je leefstijl lijkt het ook eigenlijk nooit het ‘juiste’ moment om te starten, er zijn altijd dingen die van invloed kunnen zijn zoals een verhuizing of vakantie. Ooit wel eens nagedacht dat je het meeste uit je plan kan halen wanneer de uitdagingen tijdens het traject plaatsvinden?!  

Download hier het overzicht van alle vergoedingen per verzekeraar. 

Bij ASR, CZ, OHRA, PZP en Nationale Nederlanden heb je een verwijsbrief voor een diëtist nodig om jouw factuur straks te kunnen indienen bij jouw zorgverzekering. Deze verwijsbrief kan je via de huisarts(assistente) aanvragen en moet binnen zijn voordat jouw eerste consult plaatsvindt. De verwijsbrief moet je vervolgens bewaren en indienen bij je zorgverzekeraar samen met de eindfactuur die je van ons aan het einde van je traject krijgt.

Jij betaalt het plan altijd voorafgaand aan ons via ons betaalsysteem. Aan het einde van jouw plan krijg jij een factuur met alle codes, data & tijden van de consulten die geschikt is om te dienen bij jouw zorgverzekering. Wil je betalen in termijnen? Stuur ons dan hier een bericht.

Ja! Jij kan zelf jouw coach kiezen bij het maken van jouw 1e afspraak. Dit blijft jouw coach gedurende het hele jaar. Wil je toch liever naar een andere coach? Stuur ons dan hier een bericht.

Ja! Jij kan zelf jouw afspraken inplannen via onze bookingsmodule. Je ziet alle beschikbare dagen en tijden per coach en er zijn regelmatig ook ’s avonds en in het weekend plekken beschikbaar. Let op: de zorgverzekeraars DSW, Interpolis, Prolife en Zilveren kruis vergoeden géén consulten buiten normale werktijden.

Het Premium plan duurt 1 jaar en is geschikt voor jou als jij écht alle kennis, tips en tools wilt ontvangen om te zorgen dat je lichamelijk én mentaal beter in je vel komt. Je krijgt alle informatie en kennis rondom PCOS en gaat samen met je coach stap-voor-stap aanpassingen maken in je leefstijl zodat je hier voor de rest van je leven mee verder kan. We staan stil bij alle factoren van jouw leefstijl die ten grondslag kunnen liggen aan jouw klachten. We hebben ruimte en tijd om stil te staan bij de dingen waar je tegenaan loopt en al je vragen te bespreken. Ook op momenten dat het wat minder gaat, of je vakanties/borrels/etentjes en verjaardagen pakken we in dit plan mee. Tevens krijg je het receptenboek als e-book + 6 aanvullende ebooks die jou gaan helpen naar die hormonale balans. Dit is het beste plan wat we hebben en krijgt ook de hoogste beoordeling! Wil je toch de verschillen zien? Kijk dan in dit overzicht wat de verschillen tussen de plannen zijn.

Ja! Omdat we experts zijn op het gebied van levensstijl en PCOS worden we regelmatig gevraagd door journalisten om als expert te fungeren. Lees hier het interview met RTL en hier het interview met telegraaf.

Ja dat kan. Bij 1 op de 25 vrouwen die bij ons starten is PCOS (nog) niet vastgesteld. Wij kunnen je ook begeleiden bij endometriose, overgangsklachten, zwangerschap of afvallen.

Ja! Met PCOS heb je meer kans op complicaties zoals zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en hoge bloeddruk. Met leefstijl kunnen we deze risico’s verlagen en de kans vergroten dat jij je zwangerschap fijn en prettig doorloopt.

×