Skip to content

SOS PCOS Podcast

Heb jij PCOS en zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij zijn Margot en Charlotte, diëtisten en gezondheidswetenschappers van hét wetenschappelijke PCOS platform Lifestyle & Hormones en wij gaan jou in deze podcast meenemen in de zin en onzin rondom PCOS. Wij vertalen voor jou de wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier zodat jij de feiten van fabels kunt onderscheiden (want dat zijn er nogal wat ;)).

Meest beluisterde afleveringen

Afvallen bij PCOS: fluitje van een cent?
Ik heb PCOS HELP! De diagnose en wat jij moet weten!
Hoe kan ik nu zwanger worden? In gesprek met Gynaecoloog Mianne van Kessel

Afleveringen

Testimonials

Ervaringen van onze eerdere cliënten...

Toen ik met het traject begon had ik al wat andere trajecten ed. geprobeerd. Ik had ook al best wat kennis over de juiste voeding en leefstijl. Maar in de praktijk bleef ik moeite hebben met het consequent toepassen van die kennis. Onder begeleiding van Margot ben ik de afgelopen maanden heel veel te weten gekomen, vooral ook over mijn patronen. Ik kreeg zicht op waarom ik nu telkens 'terug viel' en waarom het dan moeilijk lukte om weer alles op de rit te krijgen. Dankzij de praktische en laagdrempelige aanpak van Margot en Lifestyle&Hormones in het algemeen, heb ik nu veel beter grip op een gezonde leefstijl! De tips en adviezen zijn écht laagdrempelig en voor iedereen toepasbaar. Ik zou zeggen; gun jezelf een traject, je krijgt er absoluut geen spijt van!
Debora
In de afgelopen jaren ben ik op verschillende manieren bezig geweest met voeding. Ik kwam erachter dat het niet vol te houden was voor de lange termijn of dat het onvoldoende effect had. In het traject met Margot heb ik ervaren dat ze een stok achter de deur was, maar ook eerlijk was over wat de invloed zou kunnen zijn van het traject, maar dat het kan zijn dat niet al mijn klachten opgelost worden. Uit ervaring weet ik dat de meeste klachten opgelost zijn en dat ik nu een lifestyle heb waar ik wel de rest van mijn leven profijt van heb in plaats van de korte termijn. Dus twijfel je nog om dit traject in te gaan, zeker doen! Dames van Lifestyle & Hormones, jullie doen goed werk, heel hartelijk bedankt en veel succes verder!
Marita
Wow! Wat een verschil in hoe ik me voel in die paar maanden tijd! En eigenlijk met alleen maar kleine en simpele aanpassingen in mijn leven. Ik heb veel meer energie, mijn emoties zijn stabieler, geen cravings meer, ik slaap beter en mijn darmen zijn veel rustiger. Ik heb ervaren dat als je eenmaal de cirkel van vermoeidheid en cravings kunt doorbreken, het steeds makkelijker om je nieuwe gewoontes vol te houden. Voor het traject menstrueerde ik vrijwel nooit. Na vier weken kleine aanpassingen te hebben gedaan in alleen mijn voedingspatroon werd ik al ongesteld. Ik was echt zo verrast! Heel bijzonder dat je lichaam het zo snel weer gaat ‘snappen’ als je haar geeft wat ze nodig heeft. Ik ben twee keer (en een beetje) ongesteld geweest tijdens het traject en ik heb er alle vertrouwen in dat dit nog regelmatiger gaat worden. Ik vind het heel verdrietig dat hier in de gezondheidszorg zo weinig mee gedaan wordt. Met de juiste kennis kan zoveel leed voorkomen worden. Ik ben de vrouwen van Lifestyle & Hormones dankbaar dat zij er alles aan doen om hier verandering in te brengen.
Dorien
Ik heb het traject voor drie maanden gevolgd en moet eerlijk bekennen dat ik niet had verwacht zo'n verandering te zien in mijn leven door simpele aanpassingen. Met PCOS en alle verschillende informatie die te vinden is op internet, is het niet duidelijk waar je wat aan kan doen. Door echt persoonlijke aandacht te krijgen en te begrijpen hoe jouw lichaam werkt, kan je zo veel makkelijker hiermee leven. Wendy was ook erg fijn, totaal niet judgemental en echt een luisterend oor. Ze zoekt naar oplossingen die bij jou passen en staat altijd voor je klaar als je tussendoor nog vragen hebt.
Chaimae
Voor ik dit traject in ging wist ik echt niet meer wat ik moest doen om mijn klachten te verminderen. Wendy was mijn personal coach, zij heeft mij heel goed op weg geholpen. Er werd naar me geluisterd, goede tips gegeven en ik kon altijd alles vragen. Inmiddels zijn we 3 maanden verder en heb ik bijna geen last van eetbuien/sugar cravings meer en ook heb ik veel meer energie. LifestyleandHormones is echt een aanrader als je niet meer weet wat te doen met je PCOS klachten!
Lisa

Volg ons nu op Spotify!

Onze podcast SOS PCOS:  Feiten & Fabels is nu te beluisteren op Spotify. Volg ons nu op Spotify, zodat je op de hoogte gehouden wordt van nieuwe afleveringen.

×