Skip to content

Succes verhalen

Wij besteden onze volle energie en aandacht aan het helpen van vrouwen van hun PCOS klachten af te komen. We delen hier graag de ervaringen van vrouwen die een Personal PCOS Plan hebben gevolgd met je.

Ik heb het PCOS plan premium traject mogen volgen bij Charlotte den Boer. Voordat ik het traject begon, was ik mij niet bewust van wat PCOS precies inhield en wat dit betekende voor zowel mijn lichamelijke als mentale gezondheid. Hierdoor ontwikkelde ik onzekerheid over mezelf en mijn lichaam. Charlotte heeft mij op een rustige en prettige manier weten te begeleiden. Zij heeft mij uit kunnen leggen wat PCOS precies inhoudt. Door middel van de tips en handvatten die zij mij heeft aangeboden, heb ik mijn levensstijl aan kunnen passen. Als resultaat dat ik signalen herken en ik weet wat ik kan doen om bepaalde lichamelijke reacties te beperken/vermijden. En als kers op de taart ben ik door het PCOS plan premium 20 kilo afgevallen. Door het PCOS plan premium te volgen, voel ik mij minder onzeker, zit ik lekkerder in mijn vel en heb ik een stuk meer inzicht over hoe mijn lichaam in elkaar zit (met de bijbehorende symptomen van PCOS). Vanuit het ziekenhuis kreeg ik weinig tot geen uitleg over wat PCOS precies was. De welbekende zin: "Val eerst maar af en kom maar terug als je zwanger wilt worden. Tegen die tijd moet je aan de anticonceptie” heb ik meerdere keren aan moeten horen. Met dit traject heb ik geleerd dat mijn lichaam prima haar eigen werk kan doen, zolang alles in balans is. Daarom raad ik dit traject elke vrouw aan die problemen heeft met PCOS. Ik wil Charlotte bedanken voor alle goede zorg, tips, adviezen en de begeleiding. Ik ben haar onwijs dankbaar en zal alles wat ik van haar heb geleerd meenemen in de toekomst.

8/10

-Leah-

Het traject heeft me geholpen om een deel van m'n klachten te verminderen en zelfs te stoppen. Ik begrijp m'n lichaam nu beter door dit traject. Het is een echte aanrader om dit traject te volgen als je bijvoorbeeld van je klachten wilt afkomen of verminderen. Of als je je lichaam beter wilt leren begrijpen.

9/10

-Yasmine-

Twee jaar geleden kreeg ik de diagnose PCOS, nadat ik was gestopt met anticonceptie en niet ongesteld werd. Voor mij een bittere pil. Ik heb altijd al een sterke kinderwens gehad en dit voelde als een streep door mijn droom. Nadat ik heel veel verschillende dingen geprobeerd had (diëten, obsessief veel sporten) kwam ik Lifestyle & Hormones tegen. Ik volgde de gratis masterclass en meldde me aan. Ik had nooit kunnen bedenken hoe je met kleine aanpassingen, stapje voor stapje zulke fijne resultaten kunt bereiken. Door een paar simpele veranderingen in voeding maar ook in ontspanning en liever zijn voor mezelf boekte ik al heel snel resultaat. In een mum van tijd voelde ik me echt beter en energieker. Ook kwam langzaam mijn menstruatie weer regelmatiger. Iets wat voor mij echt een tastbaar bewijs was dat het beter met mij gaat. Zo’n traject als dit gaat nooit zonder vallen en opstaan, ook bij mij waren er geregeld moeilijke momenten maar op die momenten is het extra fijn dat Charlotte altijd voor mij klaar stond om mijn vragen te beantwoorden en mee dacht in oplossingen. Een paar weken geleden ben ik erachter gekomen dat ik onverwachts maar zeer gewenst zwanger ben, voor mij een droom die uitkomt. Iets waar ik 2 jaar geleden niet op had durven hopen. De zwangerschap is niet het einde, ik ga zeker door met alle handvaten die ik via lifestyle & Hormones heb gekregen om gezond te zijn en te blijven.

10/10

-Simone-

De afgelopen 6 maanden volgde ik een traject bij Wendy. Ik heb enorm veel van haar geleerd over de invloed van voeding en leefstijl op de klachten die ik ervaarde van PCOS. Met kleine aanpassingen merkte ik al veel verlichting van mijn klachten. Door de recente diagnose PCOS voelde ik me overweldigd in alle informatie over leefstijl en Wendy gaf me houvast hierin. Wendy is een fijne coach, ze luisterde goed naar mijn specifieke vragen en het hele traject was op mijn situatie afgestemd. Ik zit nu veel beter in mijn vel en begrijp waarom ik me voel zoals ik me voel. Ik zou dit traject aan iedereen met PCOS aanraden!

8/10

-Lianne-

Mijn coach Charlotte heeft mij enorm geholpen om mijn leefstijl aan te passen. Er wordt echt gekeken naar jou als persoon en daar wordt het leefstijl advies op aan gepast. Ze is super kundig en denkt echt met je mee. Door mijn onregelmatige werk liep ik soms tegen bepaalde dingen aan. Ook hier heeft Charlotte mij super goed in begeleid en handvatten voor gegeven. De begeleiding stopt niet bij alleen je eetpatroon aanpassen maar daarnaast krijg je ook uitleg en hulp bij bijvoorbeeld je slaappatroon, supplementen, uitleg over je hormoonhuishouding, stressreductie en beweging. Dit vond ik erg fijn. Tijdens mijn traject heb ik mijn grootste doel mogen bereiken: zwanger worden! De switch hierna qua adviezen gingen ook heel soepel en kundig. Ik heb echt veel gehad aan alle adviezen en voel mij een stuk beter qua energie en klachten die ik voorheen had. Na mijn zwangerschap hoop ik met al deze adviezen in mijn achterhoofd het afvallen verder op te kunnen pakken.

9/10

-Amy-

Charlotte heeft mij geholpen in dit traject door mij net even de handvaten te geven die ik nodig had. Van niet weten wat PCOS eigenlijk inhoudt en wat voor effecten dat allemaal op mij heeft (gehad), naar dingen die op zijn plek vallen en eindelijk begrijpen waar het vandaan komt. Een kleine aanpassing, in je leefstijl kan een enorm effect hebben op je gezondheid. Ben ontzettend blij dat ik dit traject ben aangegaan. Het internet staat vol met dit mag/kan je wel dit moet je wel/niet doen van personen die eigenlijk geen idee hebben waar ze het eigenlijk over hebben. Door de expertise die je bij Lifestyle and hormones ontvangt kun je met PCOS omgaan, zelfs wanneer je traject er uiteindelijk op zit.

10/10

-Stephanie-

Voor mij (ik heb pcos) was een kleine aanpassing in mijn leefstijl/ eetgewoonte blijkbaar al genoeg om een groot succes te ervaren. Een gesprek met de nodige inzichten en ik ging er al helemaal goed op! Ik wil vooral gezond zijn, net als ieder ander, geen extra risico's op diabetes of hartkwalen. Nu is dat nooit te voorspellen, maar ik voel me goed. Ben 11 kilo afgevallen, wat ook een doel was. Mijn suikerbehoefte en cravings zijn weg. De week voor mijn menstruatie vraagt mijn lijf er wel iets meer naar, maar nog steeds kan ik het aan. Geen vreetbuien meer voor mij. Ik blijf stabiel in gewicht en ik vermoed dat mijn insulineresistentie ook weg is voor zover dat kan. Ik voel gewoon een verschil in mijn lijf. En voel me ook wat rustiger. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik aan het diëten was of mezelf dingen moest ontzeggen. Het ging als vanzelf. De gesprekken, de e-guide en de begeleiding zo online heb ik als fijn ervaren. Was erg blij met jullie, Teuni en Charlotte den Boer. Ik raad het iedereen aan en dat doe ik ook. Er zijn al wat meer mensen blij met jullie. En voor als je plantaardig eet zoals ik dan kunnen ze je ook daar prima mee helpen. Dank je wel voor alles.

8/10

-Ellen-

Het afgelopen jaar heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd over PCOS en hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Het waren vooral de kleine aanpassingen die weinig moeite kosten, maar wel veel impact hebben gehad op het verminderen van mijn klachten. Ik heb de gesprekken met Margot als heel fijn ervaren. Ze keek echt met mij mee hoe ik met bepaalde situaties kon omgaan en gaf praktische tips.

9/10

-Marloes-

Ik ging dit traject aan met de verwachting dat ik enkel nog wat kleine dingentjes over PCOS zou kunnen leren en de puntjes op de i zou kunnen zetten in m’n leefstijl, maar ik heb uiteindelijk nog veel meer geleerd dan ik hoopte. Ik heb als diëtist al veel kennis, maar ik had handvatten nodig hoe ik m’n leven wat beter kon inrichten ten gunste van mijn PCOS. Ik heb veel praktische, persoonsgerichte tips gehad waar ik zonder Charlotte niet uit mijzelf op was gekomen. Hierdoor heb ik nu meer structuur in mijn slaap-, bewegings- en voedingspatroon. Mijn acne is verdwenen en ik kijk met meer trots naar mijzelf.

10/10

-Sophie-

Na het horen dat ik PCOS had bij de huisarts, voelde ik mij behoorlijk machteloos en kennisloos. Gezien ik niet meteen aan de pil wilde ben ik verder gaan zoeken op internet en kwam ik uit bij Lifestyle & Hormones. De combinatie van coaching met wetenschappelijke inzichten, gespecialiseerd op PCOS, sprak me direct aan. Na het traject voel ik mij meer uitgerust met kennis over PCOS en beter uitgerust om, om te gaan met de gevolgen. De kennis over voeding en leefstijl i.c.m. PCOS heeft mij enorm veel opgeleverd. De persoonlijke aanpak per consult is fijn, zodat het echt kan gaan over wat jou op dat moment bezig houdt. Met name de kennis over welke supplementen je het beste kan nemen i.c.m. de voedingadviezen is voor mij zeer waardevol geweest.

9/10

-Anoniem-

Ik heb het traject als prettig en verduidelijkend ervaren. Ondanks dat ik al redelijk veel kennis had over PCOS heb ik geleerd dat het een veel holistischer proces is dan alleen een nieuw dieet volgen. Stress/ontspanning, slaap, supplementen, beweging en voeding hebben allemaal invloed op de PCOS gerelateerde klachten. Helaas heb ik niet de volle aandacht gehad binnen de 3 maanden om de nieuwe levensstijl volledig eigen te maken, maar ik voel toch al duidelijk positieve effecten op verschillende vlakken. Ik voel mij energieker, ik heb veel minder last van sugar cravings, ik heb minder glucose pieken en dalen. Ik zou het traject enorm aanraden voor vrouwen die nieuw zijn op het gebied van PCOS, die nog veel info zouden willen vergaren over de ‘ziekte’ en handvatten zoeken voor hun klachten. Ik heb Merel als een erg fijne coach ervaren, vriendelijk, warm en empatisch. Ik kon haar vertrouwen met gevoelige informatie over mijn verstoorde relatie met eten en de oorsprong daarvan en daardoor stond ze gelijk klaar om het ‘voedingsdeel’ minder drukkend te maken.

8/10

-Anoniem-

Dit was een heel fijn traject, en zeker een eye -opener. Door de kleine aanpassingen in mijn voeding ben ik mij echt stukken beter gaan voelen. Wat ik vooral fijn vond is dat Charlotte heel realistische is en je ook helpt om realistische doelen voor jezelf te stellen. Ook dit heeft mij erg geholpen. Ik zou dit aan iemand aanraden omdat ze je echt goed advies geven, met je meedenken. Je kunt je verhaal doen zonder je veroordeeld te voelen. En de uitleg die ze geven over Pcos en de tools zoals de e-guide zijn geweldig.

10/10

-Anoniem-

Na de diagnose PCOS zag ik door alle informatie op het internet door de bomen het bos niet meer. Dit traject heeft mij hierin helderheid gegeven. Het traject heeft me doen realiseren dat ik soms te veel vraag van mezelf, beter mijn grenzen mag bewaken en wat milder kan zijn voor mezelf. Gezien de korte duur van het traject, heb ik nog geen fysieke veranderingen ervaren. Merel is een prettige coach om mee samen te werken omdat ze goed meedenkt met je persoonlijke situatie en een realistisch perspectief hanteert.

9/10

-Anoniem-

Ik heb een fijn traject gehad bij Margot! Ze gaf duidelijke adviezen, die makkelijk toepasbaar waren. Iedere online sessie was prettig, ze bood een luisterend oor, oordeelde niet en gaf goede tips waar ik ook écht iets mee kon. Ik weet steeds beter waar mijn lijf blij van wordt! En toch wel het positiefste aan het traject is dat mijn traject nu ook is opgestart in het ziekenhuis. Dank!

8/10

-Anoniem-

Ik was sceptisch en ik heb zeker een jaar getwijfeld om deel te nemen aan een traject. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het PCOS Light Plan en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik voel mij minder opgeblazen, ik kan beter in slaap komen en ben heel bewust bezig met eten en drinken. Het is niet altijd even makkelijk om vol te houden. Maar als ik denk aan mijn klachten, motiveert mij dat om zo door te gaan. Daarbij ben ik supergoed begeleid door Charlotte en zij heeft mij veel kunnen vertellen over hormonen en welke rol zij spelen. Dit heeft mij veel opheldering gegeven over mijn klachten en waar ze dus vandaan komen. Ik zou dit of één van de andere trajecten zeker aanraden aan dames met PCOS!

10/10

-Anoniem-

Mijn traject bij Wendy is succesvol geweest. Ze heeft rust en overzicht gebracht na jaren van zoeken en proberen bij allerlei verschillende aanbieders. Ze heeft me geholpen om tot een stabiel eetpatroon te komen, zonder poespas, wat ik makkelijk de rest van mijn leven kan volhouden (zonder het gevoel te hebben dat ik op dieet ben). Binnen dit traject van zes maanden is het mij gelukt om 7 kg af te vallen na jaren en dit op een stabiele manier te doen. Ik heb vertrouwen teruggekregen in mijn lichaam en tools om te zorgen dat ik me zo blijf voelen. Ik ben heel blij met Wendy en zal lifestyle & hormones aan iedereen met PCOS aanraden.

9/10

-Anoniem-

Charlotte geeft heel duidelijk uitleg over bijv. de bloedsuikerspiegel, kilocalorieën, hoe je hoeveelheid beweging kunt verhogen, balans, tussendoortjes. De handvatten zijn heel praktisch, waardoor je het meteen kan toepassen. Ze kan zich goed inleven in de situatie. Het traject heeft mij opgeleverd dat ik nu duidelijkheid heb wat nu het beste is bij PCOS, er wordt zoveel geschreven, ik zag door de bomen het bos niet meer. Nu ervaar ik hier meer rust in. Daarnaast kon ik eindelijk weer wat afvallen, ook hierin heeft Charlotte aangegeven dat bij PCOS 1 kg gewichtsverlies per maand haalbaar is. Hierdoor word ik nu minder gestrest als ik op de weegschaal sta en weet ik dat ik meer geduld moet hebben. Ik zou het iedereen aanraden die ook door de bomen het bos niet meer ziet.

8/10

-Anoniem-

Sinds mijn 20ste kreeg ik te horen dat ik PCOS had. Ik had toen geen idee wat het was en kreeg hierover weinig informatie van gynaecoloog en huisarts, en moest maar aan de pil. Uiteindelijk kwam ik via instagram het account tegen van lifestyle en hormones en ben ik begin februari 2023 begonnen met het traject. Ik heb hier veel van geleerd en heb nu mijn pcos symptomen goed onder controle!

10/10

-Anoniem-

Heel prettig contact met Charlotte gehad. Hele vriendelijke coach, die op ieder aspect een advies had. Zelf had ik al wel veel voorkennis en begrip over mijn lijf, dus had iets diepere kennis kunnen hebben. Gezien mijn klachten zijn opgelost, was hier verder geen vraag naar. Heel erg bedankt!

9/10

-Anoniem-

Ik wil Merel heel erg bedanken voor haar tijd en rustige uitleg over de aandoening PCOS. Zij heeft mij ontzettend veel verteld in de afgelopen 3 maanden waar bepaalde klachten vandaan kwamen en mij geholpen met een betere versie van mijzelf te worden. Dit door je lichaam meer proberen te begrijpen en hoe het gevoed moet worden, en bewegingen. Ik zou dit iedereen aanraden met PCOS, dit omdat ik nu veel meer duidelijkheid heb waar klachten vandaan komen en wat voor voeding ik moet nemen om bepaalde klachten te onderdrukken.

8/10

-Anoniem-

Vond het fijn om dit traject te doorlopen. Charlotte heeft me hier goed in begeleid en het was een houvast als ik het even niet meer wist. Ik weet sinds begin van dit traject pas over mijn pcos en was de hoop in alles beetje verloren. Ben al meer dan 5 jaar met alles en iedereen bezig en sinds dit traject ben ik mezelf beter gaan voelen, ik heb meer energie, kilo’s gaan eraf en ik heb een beter humeur. Ik raad dit zeker aan.

10/10

-Nagilla-

De afgelopen maanden heb ik een traject gevolgd met Charlotte. Charlotte had erg veel kennis en het was fijn dat ze met me meedacht en het traject ook persoonlijk wilde maken. De handvaten zal ik zeker meenemen in de toekomst.

9/10

-Anoniem-

Ik ben in mijn traject enorm goed gecoacht door Charlotte. Ze nam mijn klachten serieus en kwam met tal van suggesties om mijn levensstijl op een zo goed mogelijk en een zo'n aangenaam en haalbaar mogelijk manier aan te kunnen passen. Het traject heeft ervoor gezorgd dat ik veel minder last heb van mijn klachten, en ook weet wat nu het beste is voor mij als het gaat om voeding, slaap en ontspanning. Ik zou het zeker aanraden aan vrouwen die ook klachten ervaren van PCOS, het is zeker de moeite waard!

8/10

-Anoniem-

Het traject met Charlotte heb ik als prettig ervaren. Ze was altijd snel bereikbaar per mail en gaf me de juiste handvaten na onze sessies mee. Na 14 jaar aan de pil bleef mijn ongesteldheid uit voor 8 maanden en gaf de gynaecoloog aan dat ik PCOS heb. Aangezien ik geen overgewicht heb (eerder ondergewicht), hebben Charlotte en ik ons gefocust op het aanpassen van mijn leefstijl en stress management. Dit met behulp van het slikken van supplementen om mijn vitamines aan te vullen. Met als resultaat dat ik tijdens het traject al 2x ongesteld ben geworden. Charlotte bedankt!

10/10

-Anoniem-

Het afgelopen jaar ben ik mij veel bewuster geworden van de dingen die goed voor mij zijn en wat mijn lichaam helpt. Ik maak bewustere keuzes en weet wat de impact is. Als ik nu wel wat lekkers neem, kies ik daar bewust voor. Charlotte reageerde snel op de mail en vragen en tijdens de gesprekken had ze concrete tips en dacht ze hardop mee. Het toepassen in de praktijk is soms lastig en gaat met vallen en opstaan.

9/10

-Anoniem-

De begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Wendy en ik zijn begonnen met het toepassen van kleine veranderingen en deze bleken al voldoende te zijn. Ik heb nu al twee keer mogen spreken van een natuurlijke menstruatie, terwijl ik deze voor bijna 5 jaar niet meer heb gehad. Ik hoop ontzettend dat ik met de tips en begeleiding die ik heb gekregen op dezelfde voet verder kan gaan en dat mijn klachten vanaf nu verder zullen minderen en uiteindelijk uitblijven.

8/10

-Noa-

Het traject heeft mij inzicht gegeven om gezondere keuzes te maken, die snel te implementeren zijn. Vooral met betrekking tot eten. Waar ik voorheen alleen maar ‘minder voedzame’ keuzes maakte, denk ik hier nu beter over na. Ook is mijn slaap beter geworden. Waar ik eerder tegen de net 6,5 uur kon maken, slaap ik nu regelmatig 8 uur! Mijn uitdaging zit hem nog wel in de eetbuien en sugar cravings, om die nog beter onder de knie te krijgen. Gelukkig heb ik hier wel handvatten voor om hier extra mee bezig te gaan. Charlotte den Boer is een lieve, fijne en luisterende coach! Mocht je dit lezen en nog twijfelen, ga er gewoon voor! Het is echt helpend!

10/10

-Inez-

Het traject dat ik heb doorlopen bij Lifestyle&Hormones heeft mijn levensstijl veranderd, door het traject ben ik mezelf beter gaan voelen. Mijn hoofdpijn, vermoeidheid, sugar cravings en obstipatie klachten zijn flink verminderd. Ook heb ik minder snel last van stemmingswisselingen. Wendy heeft mij leren inzien dat je op een makkelijke manier met kleine aanpassingen je levensstijl kan veranderen, waardoor je jezelf een stuk beter gaat voelen. Toen ik op mijn 21ste hoorde dat ik PCOS had, viel mij dit erg zwaar. Na alle adviezen en meetings heb ik meer vertrouwen gekregen voor de toekomst en voelde ik me gehoord. Ik zou het traject zeker aanraden omdat je jezelf zoveel beter kan voelen wanneer je met kleine aanpassingen je levensstijl verandert. Dan pas merk je dat de klachten die je had, niet normaal zijn en er echt iets aan te doen valt!

9/10

-Britt-

Charlotte heeft mij geholpen om de bomen door het bos weer te zien. Ik ben persoonlijk veel verschillende adviezen online tegengekomen en vooral veel onzin. Ze kon voor mij de adviezen goed wetenschappelijk onderbouwen en daardoor stress wegnemen en vooral de nuchterheid en logische gedachtes weer terugbrengen. We hebben samen soms gelachen om de bizarre dingen die op het internet voorbijkomen. Ik heb na het aanpassen van mijn voeding vrij snel veel meer energie gekregen. Toen ik door de FSH injecties erg misselijk werd heeft Charlotte met mij meegekeken hoe dat verholpen kon worden. Dat is ook gelukt. Mijn darmproblemen zijn veel beter onder controle en ik heb minder last van pms klachten. Ik heb zin om gezond te eten omdat ik weet hoe veel beter ik mij hierdoor voel. Ik zou het traject aanraden aan iedereen die niet meer weet waar ze goed aan doen na een pcos diagnose. Het geeft verheldering en zelfvertrouwen.

8/10

-Kirsten-

Het traject was voor mij net weer even de stok achter de deur die ik nodig had. Door de begeleiding van Charlotte en de leuke tools die je aangereikt krijgt, heb je een mooi en compleet naslagwerk waar je op terug kan vallen als je het even lastig krijgt. Ondanks de kennis die ik zelf al had over PCOS en Voeding heeft me dit traject toch nog leuke en handige tips en trucs gebracht. Er wordt veel met je meebedacht en Charlotte laat je zelf met suggesties komen. Er wordt op een gelijkwaardige manier en niet veroordelend met je gepraat.

10/10

-Sharon-

Voor mijn zwangerschap kreeg ik te horen dat ik PCOS had, op dit moment wist ik nog erg weinig over PCOS, behalve dat dit de reden was van mijn onregelmatige cyclus en het moeizaam zwanger raken. Als ik zwanger wilde worden moest ik hormonen gaan gebruiken. Na mijn zwangerschap wilde ik weer wat doen aan de toegenomen kilo’s. Op aanraden van een vriendin/buurvrouw heb ik de webinar van lifestyle & hormones gevolgd. Tijdens deze webinar wIn dit traject heb ik veel informatie gekregen over pcos en hoe je met een andere leefstijl en voeding klachten kunt verminderen. In de praktijk was dit een uitdaging, maar van Teuni kreeg ik goeie tips ter ondersteuning. Ik ben 4,5 kilo afgevallen en probeer deze lijn nu zelfstandig voor te zetten. Ben erg blij dat ik met dit traject ben begonnen!erd voor mij een heleboel duidelijk. Vooral werd mij duidelijk waar al mijn klachten vandaan kwamen. Na de webinar ben ik gestart met een begeleid traject, Charlotte werd mijn coach. De begeleiding en adviezen die Charlotte mij gaf hebben mij erg goed geholpen om mijn PCOS beter te begrijpen en inzicht te krijgen in een gezonder eetpatroon. De gesprekken die ik met Charlotte had waren altijd erg fijn. Nu aan het einde van mijn traject bij lifestyle & hormones heb ik voldoende handvaten gekregen om te leren omgaan met mijn PCOS. De klachten die ik had zijn aanzienlijk verminderd en sommige klachten zijn verdwenen.

9/10

-Manish-

Vorig jaar oktober de diagnose PCOS gekregen. Veel opgezocht op internet, maar dat zag ik door de bomen het bos niet meer. Overal werd wat anders gezegd en geadviseerd. Toen naar een diëtiste gegaan die wel wat ervaring had met PCOS. Na het traject daar had ik toch het idee nog dingen te missen. Toen uitgekomen bij Lifestyles & Hormones. Ik ben begeleid door Charlotte, wat ik als fijn ervaren heb. Charlotte denkt echt met je mee en geeft veel tips. Hierdoor heb ik veel handvatten gekregen om zelf door te kunnen en de puntjes op de i te zetten. Ook fijn dat er niet alleen aandacht is voor voeding, maar ook voor ontspanning en slaap gezien dit ook een grote invloed heeft op je hormonen. Blij dat ik het traject heb gevolgd gezien het mij rust en vertrouwen heeft op geleverd.

8/10

-Anoniem-

Ik kijk positief terug op mijn coachingstraject bij Lifestyle & Hormones. Ook al had ik al veel kennis opgedaan op internet, het is heel waardevol om een expert bij je te hebben die jou kan vertellen wat de leefstijlaanpassingen gaan zijn die voor jou écht verschil gaan maken. Dat is heel prettig want met alle informatie op internet zie je door de bomen het bos niet meer. Dit traject heeft me hele concrete handvatten gegeven om mijn klachten te verminderen, en heel duidelijk gemaakt wat het effect van mijn leefstijl is op mijn klachten. En met succes: voor mijn traject was mijn menstruatie al maandenlang afwezig, en nu is deze met enige regelmaat teruggekeerd! Charlotte was een hele fijne, positieve coach die zich heel goed kon inleven in mijn situatie. Zij hielp mij aanpassingen te bedenken aan mijn leefstijl die echt haalbaar waren. Ook focuste ze echt op de belangrijkste aanpassingen die het meeste effect gaan hebben, zodat het heel haalbaar werd om aanpassingen te maken en goed vol te houden. Ik zou dit traject aanraden aan iedereen die meer grip wil op haar PCOS klachten!

10/10

-Merle-

Voor mijn zwangerschap kreeg ik te horen dat ik PCOS had, op dit moment wist ik nog erg weinig over PCOS, behalve dat dit de reden was van mijn onregelmatige cyclus en het moeizaam zwanger raken. Als ik zwanger wilde worden moest ik hormonen gaan gebruiken. Na mijn zwangerschap wilde ik weer wat doen aan de toegenomen kilo’s. Op aanraden van een vriendin/buurvrouw heb ik de webinar van lifestyle & hormones gevolgd. Tijdens deze webinar werd voor mij een heleboel duidelijk. Vooral werd mij duidelijk waar al mijn klachten vandaan kwamen. Na de webinar ben ik gestart met een begeleid traject, Charlotte werd mijn coach. De begeleiding en adviezen die Charlotte mij gaf hebben mij erg goed geholpen om mijn PCOS beter te begrijpen en inzicht te krijgen in een gezonder eetpatroon. De gesprekken die ik met Charlotte had waren altijd erg fijn. Nu aan het einde van mijn traject bij lifestyle & hormones heb ik voldoende handvaten gekregen om te leren omgaan met mijn PCOS. De klachten die ik had zijn aanzienlijk verminderd en sommige klachten zijn verdwenen.

9/10

-Genevieve-

Het coachingstraject is voor mij echt de stok achter de deur geweest. Ik ''wist'' al een hoop, maar het nu echt zo zwart op wit hebben en iemand die met je meedenkt heeft er voor mij voor gezorgd dat ik echt de knop om kon zetten. Met als gevolg een veel stabieler gemoed, geen eetbuien meer en veel minder buikpijn. Het is niet altijd even makkelijk, maar hoe minder je kijkt naar wat je niet mag hoe meer je zult zien wat er wel mag. Teuni heeft rustig en niet oordelend mij in dit traject begeleidt, wat erg fijn was. Het voelde toch als een grote stap en door haar rust heb ik het als erg prettig ervaren. Ik zou het iedere vrouw aanraden om te starten indien zij ook PCOS gerelateerde klachten heeft, en ik zou willen dat ik als jonger meisje ook al zulke informatiebronnen tot mijn beschikking had gehad en niet enkel een stugge gynaecoloog met medicatie als oplossing.

8/10

-Anoniem-

Ik ben ontzettend blij dat ik het traject van lifestyle & hormones heb gevolgd onder begeleiding van Charlotte den Boer. Ze is een geweldige coach met uitgebreide kennis. Haar uitleg over waarom bepaalde aspecten belangrijk zijn en de overvloed aan bruikbare tips hebben me enorm geholpen om mijn doelen te bereiken. Als ik ergens tegenaan liep, keek ze altijd naar het positieve en moedigde me aan om creatieve oplossingen te bedenken. Voordat ik aan dit traject begon, had ik geen menstruatie en was ik sceptisch over de mogelijkheid van herstel. Maar dankzij enkele aanpassingen in mijn levensstijl, heb ik mijn menstruatie uiteindelijk teruggekregen, wel nog onregelmatig maar het begin is er. Dit vooruitzicht geeft me veel voldoening en optimisme. Bovendien ervaar ik nu minder vermoeidheid en heb ik 's avonds weer genoeg energie om leuke activiteiten te ondernemen. Ik kan dit traject aan iedereen aanbevelen. Het heeft me namelijk geholpen om weer helderheid te krijgen te midden van alle informatie die op het internet te vinden is. Voorheen zag ik door de bomen het bos niet meer, maar dankzij dit programma heb ik weer duidelijkheid gekregen.

10/10

-Mariëlle-

Als je in de overgang zit en op zoek bent naar iemand die je op een fijne manier kan coachen, een eerlijk en goed onderbouwd advies geeft en kijkt naar jou als persoon dan zou ik Wendy absoluut aanraden. Ik had geen verwachtingen, alleen hoop op iemand zoals zij. Die niet oordeelt, maar kijkt naar wat je aankan, wat bij jou past. Mijn eetstoornis was voor haar geen reden om op voorhand nee te zeggen. Nu kijk ik terug op een fijn contact, gaat het beter met me dan ik had verwacht (en niet eens had bedacht) en heb ik er vertrouwen in dat ik mezelf en mijn hormonale schommelingen kan managen! Ik gun dit iedereen, die vastloopt of denkt dat de strijd met eten een gelopen race is. Wendy, onwijs bedankt voor alles!!

9/10

-Janet-

Het coachingstraject is voor mij echt de stok Ik heb geen PCOS maar wel een vertraagde schildklier. Ik had last van haaruitval, niet kunnen afvallen en een kinderwens. Ik heb veel geleerd van dit traject. Voordat ik begon dacht ik dat ik al best veel wist over voeding maar ik heb enorm veel geleerd. Ik zat op een calorie inname van ongeveer 1000 kcal, veel te weinig. Ik was enorm bang om veel aan te komen als ik weer normaal ging eten. Dit is eigenlijk niet gebeurt. Mijn haar is gestopt met uitvallen en weer gaan groeien en ook mijn kinderwens is in vervulling gegaan. Helaas is afvallen nog niet gelukt. Ik hoop dat ik na mijn zwangerschap nog de nodige kilo's kan afvallen. Ik ga in ieder geval door met deze levensstijl en heb er vertrouwen in dat afvallen dan vanzelf komt. Tijdens het traject heb ik twee verschillende coaches gehad met als laatste Charlotte. Ik ben tevreden met het contact en de gesprekken die we hebben gehad. Ook was ze altijd bereikbaar en reageerde snel op mijn mails / appjes. Ik heb het traject als zeer leerzaam en prettig ervaren.

8/10

-Anoniem-

Lifestyle & Hormones hebben mij enorm geholpen met welke klachten er bij PCOS horen en hoe ik het beste met PCOS kan leven. Ik vind dat we bij de dokter te weinig informatie krijgen over deze aandoening en vond dit een super traject om meer erover te leren en hoe ik het beste kan omgaan met PCOS. Het contact was erg fijn met de coach, als je tussendoor vragen hebt of een situatie tegenkomt kan je heel makkelijk contact opnemen met je coach. Ook tijdens de sessies luistert de coach erg goed en geeft ze goede adviezen die bij jou als persoon en leefstijl passen. Kortom ik ben super dankbaar en blij dat ik dit traject gevolgd heb!

10/10

-Julia-

Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen een traject aan te gaan bij Lifestyle & Hormones omdat ik mij nu zoveel beter voel. Iedere vrouw gun ik deze verbetering om meer in balans te komen met je hormonen op zo'n laagdrempelige manier. Ik dacht altijd dat ik wel gezond genoeg at, maar de simpele tips hebben mij zoveel opgeleverd. Ik heb geen last meer van stemmingswisselingen/somberheid, iets wat eerder voor mijn gevoel bij mij hoorde en ik had geaccepteerd. Maar ook andere klachten zijn verminderd. Van de kleine verschillen die ik heb gemaakt in mijn eetpatroon had ik niet verwacht dat het zo'n groot effect zou hebben. Wendy heeft mij goede tips gegeven die heel goed toepasbaar waren. Het traject was duidelijk en wat ik vooral fijn vond is dat de kennis die wordt gedeeld wetenschappelijk onderbouwd is. Het werkt echt!

10/10

-Marrit-

Mijn kinderwens is groot, en ondanks dat ik nu nog jong ben, zorgde PCOS ervoor dat ik me hier erg onzeker over voelde. Gelukkig heeft dit traject mij waardevolle handvatten geboden die ik de komende jaren zeker wil blijven toepassen. Dankzij Charlotte's begeleiding voel ik me nu een stuk meer gerustgesteld en kan ik met meer vertrouwen naar de toekomst kijken. Charlotte is een lieve meid en we hadden een leuke klik. Ik kon haar altijd appen of mailen als ik vragen had. Ze luisterde goed naar wat ik te zeggen had, en ik had ook echt het idee dat ze begreep wat ik bedoelde. Ik heb veel geleerd, en veel van deze tips zijn nu gewoontes geworden in mijn dagelijks leven. Ik kan dit traject dus ook aanraden aan vrouwen van alle leeftijden, die klachten ervaren door PCOS!

9/10

-Romée-

Ik vond de gesprekken met Wendy van Doorn erg prettig. Ze begreep mijn knelpunten en kon mij daar goed advies over geven. Als ik zelf dacht dat het niet zo lekker liep, kon ze de positieve punten benoemen, waardoor ik kon zien dat ik toch op de goede weg was. Verandering is altijd lastig en zij maakte dat het makkelijker voor mij werd. Ik kwam niet met PCOS klachten, maar met andere klachten die met hormonen te maken hebben, hierdoor kwam ik veel aan en voelde me niet prettig in mijn vel. Tijdens het traject heb ik geleerd hoe ik anders met voeding kan omgaan zodat het mij ondersteunt en de mogelijkheid geeft om af te vallen, zonder honger te lijden en jezelf niets te gunnen. Het gaf mij weer een stukje controle over mezelf terug.

9/10

-Manon-

Ik heb enorm veel gehad aan het traject met Wendy - veel meer dan ik voorhand zelf verwacht had. Ik dacht dat ik al redelijk gezond leefde, maar het heeft me echt verbaasd hoeveel ik nog te winnen had door relatief simpele en makkelijke aanpassingen te maken in mijn eetpatroon en leestijl. Waar ik eerder mijn 'snoepen' en 'snacken' weet aan een gebrek aan wilskracht, heb ik het nu echt leren herkennen als een fysieke reactie die te maken heeft met de schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel vanwege mijn insulineresistentie. Doordat ik dit weet, kan ik het ook steeds beter voorkomen, of een andere keuze maken als het wel zo ver is. Dit is enorm empowerend - het voelt niet als een persoonlijk falen meer, en honger overvalt me niet meer steeds onverwacht. Ik begrijp veel beter wat ik nodig heb en hoe ik voor mezelf kan zorgen, en ik voel me nu fitter, energieker en rustiger. Wendy heeft me steeds op een fijne en niet-oordelende manier ondersteund, ook op momenten dat ik een terugval had en me gefrustreerd voelde. Zo heeft het traject echt een duurzame verandering in mijn leefstijl teweeg gebracht en mij tools gegeven die ik zelfstandig toe kan blijven passen.

10/10

-Katrine-

Tijdens het bijwonen van de gratis masterclass over PCOS dacht ik alleen maar; ''dit gaat over mij!''. Ik ervaarde zoveel herkenning dat ik dacht; ''hier moet ik iets mee''. Ik ben daarom een traject van 6 maanden gestart en kreeg Wendy als coach toegewezen waar ik hele fijne gesprekken mee heb gehad. Aangezien mijn man en ik in een fertiliteitstraject zitten ging het coachingstraject soms wat met up's en downs. Maar, Wendy wist in elk gesprek wel weer iets mee te geven waar ik iets mee kon! Het fijne vind ik, dat ik inzicht heb gekregen in ''mijn vorm van'' PCOS. Hierdoor heb ik voeding wissels gemaakt die een positief effect hadden op mijn klachten. Ik weet nu precies welke voedingstoffen triggers zijn voor mijn PCOS. Ik zou elke vrouw met PCOS dit traject aanraden. Het is namelijk echt een cadeautje aan jezelf om te ontdekken hoe je het beste met jouw PCOS klachten om kunt gaan. Nee, je kunt niet van PCOS af komen, maar je kunt wel een heel groot gedeelte van je klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen.

9/10

-Ingrid-

2 jaar geleden kreeg ik de diagnose PCOS. De huisarts stuurde mij naar huis met: ' hier heb je de pil en kom maar terug als je een kinderwens hebt'. Ook online was er weinig tot geen duidelijkheid over PCOS. Totdat ik terecht kwam bij Lifestyle & Hormones. In het begin was ik toch sceptisch over het traject, maar na het bijwonen van de masterclass was ik verkocht en heb ik een traject van 3 maanden gevolgd bij Wendy. Ik wil Wendy ontzettend erg bedanken voor haar hulp in de afgelopen 3 maanden. Wendy was erg begripvol nadat ik vertelde dat ik paar jaar terug hersteld ben van een eetstoornis en ik het ook heel belangrijk vindt om balans te hebben in mijn voeding. Dankzij Wendy heb ik veel geleerd over voeding en wat voor impact het heeft op mijn lichaam. Na een maand zag ik al grote veranderingen, bijv. mijn vermoeidheid was al sterk verminderd net als mijn stemmingswisselingen. Ik had nooit durven dromen dat ik al zo snel resultaat zou zien. Ik ben Wendy en Lifestyle & Hormones erg dankbaar voor hun inzet, adviezen en goede hulp. Dank je wel 🙂

10/10

-Aylin-

Afgelopen 3 maanden heb ik een traject gevolgd bij Charlotte en ik kan niet anders dan concluderen dat het me nog meer gebracht heeft dan ik had verwacht. Het traject was super afgestemd op hetgeen ik nog wilde leren en nodig had. Ook als je het gevoel hebt al best wat kennis in huis te hebben over voeding en de do’s en don’ts rondom een gezonde levensstijl, maakte het volgen van een traject bij Healty & Hormones toch echt nog een verschil. Ik voel me zekerder over welke keuzes ik maak en heb er zelfs lol in gekregen deze me aan deze afspraken met mijzelf te houden omdat het allemaal helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Daarin was het support vanuit Charlotte ook heel fijn. Binnen 3 maanden heb ik meer inzicht gekregen, meer controle op mijn lijf gekregen en hierdoor dus ook resultaten geboekt op diverse gebieden. Ik kan het iedereen aanraden jezelf zo’n traject te gunnen!

8/10

-Marije-

Driekwart jaar geleden stond mijn wereld even op zijn kop toen in de diagnose PCOS kreeg. We hadden een kinderwens en kregen te horen 'ga maar afvallen en dan zien we je wel terug'. Ik had zoveel onbeantwoorde vragen.. totdat ik bij jullie terecht kwam. Charlotte heeft mij enorm geholpen mij inzicht te geven in wat PCOS is en hoe dat mijn dagelijks leven de afgelopen jaren beheerst heeft. Dankzij het traject heb ik een gezonde relatie met eten terug gevonden, ben ik (onbewust) daarmee afgevallen maar bovenal zit ik zoveel beter in mijn vel. Jullie tips zijn onderdeel geworden van mijn dagelijkse routines, waardoor het totaal niet voelt als een grote omslag. Mijn plan mag aflopen, maar het houdt hier zeker niet op voor mij.

9/10

-Scarlet-

Mijn grootste reden om dit traject te gaan volgen was om de erge vermoeidheid, soms het uitgeput moe zijn en nergens zin in hebben te verminderen en nog eigenlijk nog liever om er vanaf te komen. Tijdens mijn kennismakingsgesprek werd aangegeven dat hier veel resultaat in behaald kon worden, soms al wel in een paar dagen tijd. En dit is echt zo, binnen een week was ik niet meer zo erg vermoeid en kreeg ik meer energie. Als ik nu moe ben dan heeft dat echt een rede (kids die je wakker houden of keertje laat naar bed), maar dan is echt wel een andere vermoeidheid. Die uitgeputte moeheid die ik hiervoor had die is weg. Daarnaast heb ik ook helemaal geen last meer van een opgeblazen gevoel of maagzuur en had ik snel in het traject door wat mijn triggers hiervoor waren. Wat erg helpt in het maken van de juiste keuzes, met name op een feestje of borrel. Ik beveel iedereen met PCOS aan om dit traject te volgen ook als je niet veel klachten hebt. Je krijgt veel inzichten en leert veel.

10/10

-Ankie-

Ik ben zó blij dat ik Lifestyle & Hormones ben tegengekomen op Instagram. Normaal gesproken volg ik niet snel een programma die ik op het internet tegenkom, maar naar een 'gewone' diëtist gaan zag ik ook niet meer zitten. Ik vond L&H interessant, omdat het op de wetenschap is gebaseerd. Aan het begin van mijn 6-maanden traject heb ik al kunnen ervaren wat gezonder eten met mijn lichaam deed. Mijn menstruatie kwam weer op gang en ik viel af zonder dat de nadruk op het afvallen lag. Ook voel ik mij door de dag heen minder moe. Ik vind het aan de ene kant heel gek en aan de andere kant ook wel logisch wat voeding met je lichaam kan doen. Tijdens het traject werd ik geholpen door Margot. Ze heeft veel kennis en brengt de informatie op een makkelijke manier over. Ze heeft mij zoveel geleerd met haar positiviteit, dat ik zelfs niet meer boos op mezelf kan zijn als het even niet goed gaat. Ook ben ik haar dankbaar dat ze mij tijdens die moeilijke momenten niet heeft laten vallen. Integendeel heeft ze mij iedere keer weer op de goede weg geholpen met haar adviezen. Ik raad het programma zeker aan, want het brengt zoveel positieve veranderingen met zich mee, zonder al te veel moeite!

10/10

-Feyza-

Toen ik aan het PLUS traject begon dacht ik dat ik relatief goed bezig was. Ik dronk bijvoorbeeld 2.5L water, met een heel klein drupje van een bepaald merk ZERO aanmaaklimonade. Charlotte vertelde wat dat kleine drupje toch voor invloed kon hebben op mijn lichaam. Super fijn, want in plaats van dat ze mij vertelde dat ik het echt niet meer kon drinken, legde zij de verantwoording terug in mijn handen. Deze zero aanmaaklimonade heb ik laten staan en met 2 weken was ik 2.5KG kwijt. Ik heb veel meer inzicht gekregen in de productkeuzes die ik maak en hierdoor zijn er een hoop klachten wel verminderd. Ik heb dit traject aan verschillende mensen met overgewicht en hormonale klachten al doorverwezen. 'Ga eens in gesprek en kijk wat ze voor je kunnen betekenen'. Mijn idee is dat iedereen hier hele duidelijke informatie uit kan halen waar ze hun eigen gezondheid naar een beter level kunnen tillen, zonder drastisch te veranderen.

9/10

-Suzan-

Wow! Wat een verschil in hoe ik me voel in die paar maanden tijd! En eigenlijk met alleen maar kleine en simpele aanpassingen in mijn leven. Ik heb veel meer energie, mijn emoties zijn stabieler, geen cravings meer, ik slaap beter en mijn darmen zijn veel rustiger. Ik heb ervaren dat als je eenmaal de cirkel van vermoeidheid en cravings kunt doorbreken, het steeds makkelijker om je nieuwe gewoontes vol te houden. Voor het traject menstrueerde ik vrijwel nooit. Na vier weken kleine aanpassingen te hebben gedaan in alleen mijn voedingspatroon werd ik al ongesteld. Ik was echt zo verrast! Heel bijzonder dat je lichaam het zo snel weer gaat ‘snappen’ als je haar geeft wat ze nodig heeft. Ik ben twee keer (en een beetje) ongesteld geweest tijdens het traject en ik heb er alle vertrouwen in dat dit nog regelmatiger gaat worden. Ik vind het heel verdrietig dat hier in de gezondheidszorg zo weinig mee gedaan wordt. Met de juiste kennis kan zoveel leed voorkomen worden. Ik ben de vrouwen van Lifestyle & Hormones dankbaar dat zij er alles aan doen om hier verandering in te brengen.

9/10

-Dorien-

Ik wil Charlotte onwijs bedanken voor de hulp en het luisterend oor wat ze me heeft geboden. Door kleine aanpassingen in mijn eet patroon en leefstijl merkte ik al snel verandering, met als kers op de taart een positieve zwangerschapstest waar ik echt nog niet op had durven hopen. Echt: als je twijfelt, maak die belafspraak om te kijken of ze wat voor je kan betekenen. Ik ben je ontzettend dankbaar en ga met vertrouwen de toekomst tegemoet!

9/10

-Anke-

Charlotte is een hele fijne coach, ze denkt met je mee op het moment dat je tegen obstakels loopt. Ze kijkt met je mee wat bij jou als persoon past en wat er mogelijk is in je situatie. Het traject heeft me nu al super veel opgeleverd, ik voel mij veel gezonder omdat allerlei klachten die ik had, veel minder of helemaal weg zijn. En dat, terwijl ik voor mijn gevoel echt maar kleine veranderingen heb doorgevoerd. Ik heb het drie maanden traject gevolgd, maar nog zo veel meer waardevolle informatie en adviezen gehad waarmee ik nog veel verder kan. Maar er is een basis gelegd waar ik me heel prettig bij voel. Ik zou dit traject erg aanraden, ik heb me in jaren niet zo gezond gevoeld. Je doet veel kennis op waardoor je vertrouwen krijgt in jezelf en je lichaam. Ook dat doet ontzettend veel voor je (mentale) gezondheid. Bedankt Charlotte!

10/10

-Amy-

Ik heb het traject bij Charlotte gevolgd. In eerste instantie om PCOS uberhaupt te kunnen begrijpen en erover te leren. Daarbij vond ik het fijn om dingen over voedsel te leren, wat wel en wat niet te doen bij PCOS. Ook heb ik altijd een grote kinderwens gehad. Toen ik vorig jaar de diagnose PCOS kreeg en via Instagram bij Lifestyle&Hormones uitkwam, dacht ik; dat is iets voor mij. Ik ben erin gestapt met het idee om ook over dit (nieuwe) stukje van mij, te leren. Charlotte heeft mij helder en duidelijk van allerlei informatie voorzien, met zoveel passie en persoonlijk contact. Inmiddels weet ik de do’s en don’ts, ben ik me veel bewuster van mijn lijf en hoe ik ermee omga, en als kers op de taart; spontaan zwanger geraakt. Het allermooiste cadeau wat dit traject me heeft opgeleverd!

10/10

-Janna-

Ik ben Lifestyle en Hormones heel dankbaar. Voor een lange tijd heb ik gedacht dat er geen oplossing was voor mijn klachten. Ik zat niet lekker in mijn vel en werd steeds een stukje onzekerder van de overmatige haargroei en de andere klachten die ik had. De link tussen PCOS en het hebben van eetbuien en sugar cravings had ik zelf ook nog niet gelegd. Sinds de consulten met Margot en de webinars voel ik me begrepen. Eindelijk een traject die bij mij past en die mijn klachten verminderd. Margot beschikt over een berg kennis die ze graag met je deelt. Ze denkt met je mee en zorgt ervoor dat het plan wat ze maakt bij jou past. Ik heb me altijd heel erg op mijn gemak bij haar gevoeld. De trajecten bij Lifestyle en Hormones zal ik daarom ook zeker aanraden.

Demi review
9/10

-Demi-

Een aantal maanden geleden ben ik gestart met het Plus traject en ik heb het ervaren als een duidelijk en vooral gepersonaliseerd plan. Uit ieder gesprek dat ik met Charlotte heb gehad, kwamen duidelijke punten waar ik mee aan de slag kon. Aan het begin van het traject was ik bang dat ik mijn hele eetschema om moest gooien, maar gelukkig was dit niet het geval; de voedingsadviezen die ik kreeg waren goed uitvoerbaar voor mij. Aan het begin van dit traject had ik vooral last van darmklachten en acne en deze klachten zijn aanzienlijk verminderd, waar ik heel blij mee ben. Al met al erg tevreden over het traject, zeker een aanrader wat mij betreft!

Celine
9/10

-Celine-

Een aantal maanden geleden begon ik aan het plus traject. Ik had al een tijdje de diagnose PCOS en volg hiervoor een fertiliteitsbehandeling in het ziekenhuis. Toen ik het account van L&H tegenkwam op Instagram begon ik me te interesseren in de andere symptomen van PCOS (naast het feit dat zwanger worden niet helemaal vanzelf gaat). Het traject heeft me geholpen om te leren wat gezond is voor mijn lijf en daar ook de positieve effecten van te ervaren. Ik voel me nu een stuk blijer, energieker en minder gestrest. Een grote aanrader dus als je het mij vraagt!

Tirza review
9/10

-Tirza-

Ik heb met een fijn gevoel dit traject gevolgd. Margot is duidelijk, denkt goed mee, legt veel uit qua waarom bijv. een verandering in het een of het ander wenselijk is (erg leerzaam, zo leer je wat pcos precies in houdt en wat voor klachten dat kan geven). Verder is ze gewoon een ontzettende lieve vrouw die graag helpt. Echt ontzettend fijn als iemand z'n passie voor haar beroep heeft! Ik heb mijn doel van verandering in voeding en minder klachten ervaren bereikt! 🙂

10/10

-Amy-

Ik heb het traject wat ik heb gevolgd bij L&H met coach Margot als heel fijn ervaren, ze geeft super duidelijke uitleg over voeding en PCOS. Ze probeert met jou mee te denken in waar je aanpassingen zou kunnen maken en kijkt niet perse naar wat niet meer kan maar juist wat kan wel, waar kan je dingen toevoegen i.p.v wat moet je laten? Ik heb door dit traject echt het gevoel dat ik nu een goede en gezonde basis heb waar ik continu op terug kan vallen, mocht ik toch voor ongezondere keuzes zijn gegaan. Het voelde helemaal niet moeilijk of als een dieet waarin ik heel veel aanpassingen moest maken. En als resultaat heb nu minder moodswings en voel me algeheel energieker en vrolijker. Ik hoop dat nu ik deze basis heb en nog een hele rugzak vol met tips waar ik mee zou kunnen werken ook andere klachten verbeteren/verminderen.

9/10

-Astrid-

Ik wil je bedanken voor het meedenken in mijn traject. Je liet me zien dat het ook anders kon, zonder dat ik me druk moest maken om een streng dieet. bedankt voor je kennis en wijze van begeleiden!

7/10

-Bea-

Wat een ontdekking is dit pcos plan met geweldige begeleiding. Mijn begeleidster was charlotte en wat is ze goed!! Ze schrijft een duidelijk plan, helpt je bij vragen erover en je kan haar altijd bereiken voor overige vragen. Die vragen beantwoord ze uitgebreid en ze denkt echt met je mee. Ik merkte al vrij snel een verandering aan en in m'n lijf. Acne was zo goed als weg, veel meer energie en (voor mij) het belangrijkste. In 2.5 week was er al 3. 7 kilo af….dit was me nog NOOIT gelukt!!

10/10

-Myrna-

De manier van eten, en leven die ik heb gevonden met de hulp van Margot heeft me erg goed gedaan. De haat/liefde verhouding met eten en afvallen/ aankomen lijkt eindelijk na jaren zoeken doorbroken te zijn. Ik heb veel herkenning gevonden in de klachten van Pcos en weet nu dat de dingen niet aan mij liggen. Ik kan er makkelijker mee om gaan en weet vaker wat mijn lijf nodig heeft. Ik ben niet meer opgeblazen, heb meer energie, ben afgevallen en ben opweg naar meer zelfliefde. Ik ben blij met de hulp, de toegankelijkheid van het traject, de manier waarop dit allemaal gegaan is. Het is voor mij levensveranderend geweest en een cadeau aan mezelf om mezelf deze hulp te gunnen. Voor nu lijkt zelfs mijn menstruatie regelmatig te worden, hopelijk geeft ons dit een kans op een natuurlijke zwangerschap. Na ruim 8 jaar in het ziekenhuis, en 2 miskramen verder merk ik dat (na dit traject) meer vertrouwen heb gekregen in mijn eigen lijf.

Review juli-anne
8/10

-Julie-Anne-

De afgelopen maanden volgde ik het traject bij Wendy. Ik ben bewust geworden van wat een gezonde levensstijl met mijn gezondheid doet. Mijn depressieve-angst gevoelens zijn zo goed als weg, en andere klachten zijn verminderd. Dit voelt heel fijn! mijn energie is weer op zijn retour, Ik kan weer een blije-fittere mama zijn voor mijn dochter. Het was een fijne maar ook effectieve ervaring. Bedankt Wendy voor de begeleiding tijdens mijn traject.

8/10

-Suzanne-

Als je klachten ervaart van PCOS en je word niet serieus genomen door de gynaecoloog, ga dan het traject aan met lifestyle en hormones! Het traject heeft mij enorm geholpen door middel van aangepaste voeding en de gesprekken, ik voelde mij nooit begrepen. Eenmaal het traject aangegaan en ik kan zeggen dat ik mij stukken energieker voel en daarbij goede voeding heb die mij helpt om de dag goed door te komen. Verder slaap ik ook weer stukken beter

reviewchantal
9.5/10

-Chantal-

Ik heb het traject als zeer zinvol ervaren. Nadat ik al van alles geprobeerd had (zoals koolhydraatarm en suikervrij eten) belande ik bij lifestyle & hormones. Samen met Margot hebben we gekeken wat werkt voor mij. Ik voelde me erg begrepen en gezien. Het voelde niet meer als een dieet wat er voor zorgde dat het niet moeilijk was om vol te houden. Ik ben heel erg blij dat ik deze stap heb genomen en hier in de toekomst mee verder kan!​

8/10

-Isabel-

Charlotte is fantastisch om mee samen te werken, heel knowledgable, pro actief en practisch. Heb heel veel van haar geleerd en voelde me heel erg gesteund in het traject. Heb mijn huisarts ook het insta account laten volgen zodat ze ook andere PCOS patienten zo hulp kan bieden. (ik vermoede dat PCOS en mijn darmproblemen samen hingen maar de huisarts wist dit neit toen ik het vroeg). Ik zou dit traject iedereen aanraden omdat het je leven voelbaar beter maakt en duidelijkheid geeft in de wir war van vage PCOS adviezen. Was ook heel blij dat we met een sustainable levensstijl aan de slag gingen en niet allerlei dure poeders en pillen.

Fridja review
9/10

-Fridja-

Ik zou iedereen met PCOS aanraden te beginnen met een traject bij Lifestyle & Hormones. Doordat het scala aan klachten bij PCOS zo breed is en per persoon verschilt, was het fijn dat er echt werd gekeken naar de klachten waar ik last van had en heb ik met Teuni mijn levensstijl en dan voornamelijk mijn eetgewoontes doorgenomen. Al snel werd duidelijk dat ik nog veel kon eten en wat kleine eetwissels toe kon passen, om zo een algehele gezondere leefstijl te hanteren. Het was fijn dat ik bij Teuni zelf de regie had tijdens de afspraken en puntsgewijs mijn vragen kon doorlopen.

9/10

-Emma-

Toen ik met het traject begon had ik al wat andere trajecten ed. geprobeerd. Ik had ook al best wat kennis over de juiste voeding en leefstijl. Maar in de praktijk bleef ik moeite hebben met het consequent toepassen van die kennis. Onder begeleiding van Margot ben ik de afgelopen maanden heel veel te weten gekomen, vooral ook over mijn patronen. Ik kreeg zicht op waarom ik nu telkens 'terug viel' en waarom het dan moeilijk lukte om weer alles op de rit te krijgen. Dankzij de praktische en laagdrempelige aanpak van Margot en Lifestyle&Hormones in het algemeen, heb ik nu veel beter grip op een gezonde leefstijl! De tips en adviezen zijn écht laagdrempelig en voor iedereen toepasbaar. Ik zou zeggen; gun jezelf een traject, je krijgt er absoluut geen spijt van!

9.5/10

-Debora-

De afgelopen 5 maanden heb ik met behulp van Charlotte den Boer gewerkt aan mijn PCOS klachten. Ze heeft mij erg fijn gecoacht, op een betrokken manier. Door het traject heb ik erg veel handvaten aangereikt gekregen om mijn voedingspatroon aan te passen met PCOS vriendelijke ingrediënten. Zo weet ik welke voeding werkt voor mij en wat ik beter kan laten staan. Daarnaast heb ik geleerd wat ik kan doen om mijn stress te verminderen, hoe ik zorg voor meer ontspanning en welke beweging ik nog kan toevoegen. Ik zou het traject zeker aanraden omdat je op een laagdrempelige, rustige manier zelf je veranderingen toe kan passen. Je hoeft je eetpatroon niet van de een op de andere dag om te gooien maar het is fijn dat je tips aangereikt krijgt om de maaltijden die je eet beetje voor beetje aan te passen. Ook kan je altijd terecht met je vragen en krijg je een eguide waarin alles voor jou op staat geschreven waar je altijd op terug kan vallen. Ik ben erg blij met het traject en ik ben ervan overtuigd dat ik aanpassingen heb geleerd die altijd vol zijn blijven te houden!

8.5/10

-Renate-

Ik wil Margot bedanken voor alles. Ze heeft me gedurende het traject ontzettend veel geleerd over mijn lichaam. Dit had geen ene dokter mij kunnen vertellen. Ik ben mijn vermoeidheid en slapeloze nachten volledig kwijt. Ook heb ik geleerd hoe ik nog steeds lekker kan eten maar ook in balans kan zijn. Het zijn kleine stappen geweest, die ik toe heb moeten passen, maar ze hebben erg veel invloed gehad op mijn leven. Margot heeft me ontzettend veel tips gegeven op het gebied van voeding, maar ook lifestyle. Dit kon ik waarderen en ik neem alle tips zeker mee. Helaas ben ik qua kilo’s nog niet heel veel afgevallen, maar ik heb op het gebied van lifestyle en klachten zeker grote stappen gemaakt. Ik ben al mijn klachten kwijt!

reviewkimberly
8/10

-Kimberly-

Ik heb het Light traject gevolgd bij Teuni en vond dit heel waardevol. Ik weet nu meer van PCOS, dan alleen het feit dat je meer moeite kunt hebben met zwanger worden. Dit was eigenlijk het enige dat ik 14 jaar geleden bij de diagnose te horen kreeg over PCOS. Door dit traject ben ik achter veel meer informatie gekomen en weet ik ook beter waar ik qua voeding en levensstijl op moet letten. Ik zocht al een tijdje naar professionals op dit gebied en ben erg blij dat ik Lifestyle and Hormones ben tegengekomen en deze stap genomen heb. Heel erg bedankt!

8/10

-Linda-

Het traject heeft me opgeleverd dat ik me niet meer hoef te schamen voor PCOS, het heeft me veel herkenning/erkenning gebracht. Ik ben super blij dat ik uit mezelf ben gaan menstrueren terwijl ik dit voor het traject niet op een natuurlijke manier had. Ben veel beter gaan eten en ben een heel andere band gaan opbouwen met mijn lichaam. Denk toch dat het mij geestelijk het meeste heeft gebracht. Heb voor het eerst niet hoeven te vechten of uit moeten leggen wat ik doormaak, het werd allemaal bevestigd door Charlotte. Het traject is persoonlijk en dat maakt het 100% de moeite waard, je wordt gezien als individu en hier wordt een plan voor gemaakt samen met jou.

reviewnoelle
9/10

-Noëlle-

Na mijn diagnose van PCOS kwam er veel op mij af. Dit had niet alleen met voeding te maken, maar ook in andere aspecten zoals sporten en op mentaal vlak. Met de verschillende sessies werd er niet alleen gefocust op voeding, maar ook de andere dingen wat de klachten van PCOS vergroot. Dit zorgt er nu voor dat na het traject een mooie en goede stabiele basis hebt en dat ik hierop verder kan voor de rest van mijn leven.

9/10

-Isabel-

Ontzettend blij met de begeleiding van Margot. Ze heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven met betrekking tot mijn voedingspatroon maar ook klachten die naar mijn idee onverklaarbaar waren! Ik heb meer energie en heb minder stemmingswisselingen. Daarnaast voel ik me mentaal ook een stuk beter en zijn de eerste kilo's eraf! Wat mij betreft een absolute aanrader!

reviewmendy
10/10

-Mendy-

Ik ben heel tevreden over het traject wat ik doorlopen heb. Ik heb inzichten gekregen in welke voeding voor mij goed is en hoe ik mijn sugar cravings onder controle kon krijgen. Cravings heb ik nauwelijks doordat ik weet wat ik moet eten om het te voorkomen en dat geeft heel veel rust in mijn hoofd. Ik voel mij stukken fitter en heb veel meer energie. Ook zijn mijn stemmingswisselingen zijn er bijna niet meer, fijn voor mijzelf en zeker voor mijn omgeving.

10/10

-Kim-

Het traject met Margot heeft mij enorm veel opgeleverd het afgelopen half jaar. Klachten waarvan ik niet wist dat ze van PCOS kwamen hebben we kunnen aanpakken waardoor ik enorm veel beter in mijn vel zit. Margot dacht supergoed mee, gaf goede tips en zorgde dat ik echt verder kwam mijn mijn knelpunten. Haar open blik zorgde voor een open coachingstraject waarbij in nooit het gevoel heb gehad dat ze over mij oordeelde. Ik ben enorm dankbaar voor alles wat dit traject mij heeft gebracht en kijk vol vertrouwen naar de toekomst waarin ik het geleerde wil doorzetten

10/10

-Rineke-

Ik ben supergoed geholpen door Charlotte! M’n huid is rustiger, m’n menstruatie is regelmatiger en het allerbelangrijkste: ik heb meer energie. Charlotte is rustig en legt alles duidelijk uit. Ik vond het belangrijk om ook een goede wetenschappelijke onderbouwing te krijgen bij de adviezen en ook dat doet ze heel goed! Ook zijn de adviezen praktisch en makkelijk toe te passen, zodat het haalbaar en vol te houden is. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle tips!

Emma Kasteel
8/10

-Emma-

Ik ben vorig jaar gestart met het premium traject bij Charlotte. Ik had net te horen gekregen dat ik PCOS had en wist niet wat er allemaal bij hoorde en wat het in hield. Wel merkte ik al snel door middel van dit traject wat de PCOS allemaal bij mijn “veroorzaakte”. Ik wilde hier wat aan doen en met de goede en vooral persoonlijke begeleiding van Charlotte is me dit gelukt! Ik zit lekkerder in m’n vel, heb minder last van stemmingswisselingen, heb minder last van darmproblemen en ik voel me een stuk zelfverzekerder! Ik raad dit iedereen met PCOS aan!

9/10

-Demi-

Ik heb het traject gevold bij Wendy. Wendy gaf mij fijne uitleg en goede tips waar ik op een makkelijke manier mee aan de slag kon. Ik begrijp hierdoor beter hoe mijn PCOS klachten werken en hoe ik hiermee om kan gaan. Het traject heeft mij enorm veel opgeleverd. Ik heb echt veel meer energie, mijn stemming is bijna altijd goed, ik slaap beter, heb geen dramklachten meer en mijn sugar cravings en eetbuien zijn flink verminder. Klachten die ik al zo lang ik mij kan herinneren had en nooit had gedacht dat die zouden kunnen verbeteren of zelfs verdwijnen. En dat in 3 maanden tijd. Ik heb afgelopen jaren flink geworsteld met heel veel van mijn klachten waarvan ik niet wist dat dit PCOS gerelateerde klachten waren zoals darmklachten en sombere/depressieve klachten. Ik heb mij dan op sommige momenten echt niet fijn gevoeld, maar door dit traject heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn lichaam en zie de toekomst een stuk rooskleuriger. Ik ben erg blij en raad het iemand anders zeker aan. Het levert echt heel veel op.

10/10

-Iris-

Mijn traject heb ik als ontzettend fijn en nuttig ervaren. Als iemand met PCOS die veel klachten ervaart maar niet werd gehoord, vond ik hier eindelijk een luisterend oor in Margot. De manier waarop zij mij stuurde in het zoeken naar oplossingen voor mijn leefstijlproblemen en klachten heeft ervoor gezorgd dat ik nu andere keuzes maak en een veel gezondere/gebalanceerde leefstijl heb. Alle veranderingen in mijn leefstijl zijn dan ook gebaseerd op mij als persoon, waardoor het beter werkt dan een dieet waar je de vruchten niet van plukt. Margot was niet alleen een super goede coach, maar heeft ook daadwerkelijk de ervaring/kennis die veel artsen missen. Zij heeft mij dan ook begeleidt in het contact met mijn huisarts en mij hiermee ook meer kennis gegeven over hoe mijn lichaam en hormonen werken. Al met al, ik raad iedereen die zich geen raad weet met PCOS en de bijkomende klachten om Lifestyle & Hormones te overwegen.

10/10

-Manisha-

Ik heb geen PCOS, maar mijn hormonen zijn duidelijk uit balans. Ik heb dan ook veel geleerd tijdens het traject. Op Insta worden door verschillende accounts veel tegenstrijdige tips gegeven. Ik vond dit verwarrend. Na dit traject weet ik wat wel en niet waar is. Margot laat je nadenken over wat je zelf aan kunt passen in je leefstijl. Hierdoor houd je zelf de regie en weet je zeker dat het te doen is. Het zijn kleine aanpassingen in je leefstijl die echt al voor verschil zorgen.

8/10

-Wietske-

Charlotte is een hele fijne coach, ze denkt met je mee op het moment dat je tegen obstakels loopt. Ze kijkt met je mee wat bij jou als persoon past en wat er mogelijk is in je situatie. Het traject heeft me nu al super veel opgeleverd, ik voel mij veel gezonder omdat allerlei klachten die ik had, veel minder of helemaal weg zijn. En dat, terwijl ik voor mijn gevoel echt maar kleine veranderingen heb doorgevoerd. Ik heb het drie maanden traject gevolgd, maar nog zo veel meer waardevolle informatie en adviezen gehad waarmee ik nog veel verder kan. Maar er is een basis gelegd waar ik me heel prettig bij voel. Ik zou dit traject erg aanraden, ik heb me in jaren niet zo gezond gevoeld. Je doet veel kennis op waardoor je vertrouwen krijgt in jezelf en je lichaam. Ook dat doet ontzettend veel voor je (mentale) gezondheid. Bedankt Charlotte!

10/10

-Iris

Na mijn PCOS diagnose ben ik op eigen houtje mijn levensstijl gaan omgooien. Dat ging heel goed, maar ik merkte dat ik een verstoorde relatie met voeding begon te krijgen. Ik voelde me met vlagen totaal overweldigd door alle adviezen die op internet te vinden waren en het voelde alsof ik altijd wel iets verkeerd deed. De begeleiding en adviezen van Charlotte hebben ervoor gezorgd dat ik weer kan genieten en een levensstijl heb gevonden die toepasbaar is en je makkelijk kunt volhouden. Het was het steuntje in de rug dat ik heel erg nodig had!

Anne Sabien review
9/10

-Annelieke-

Charlotte je bent een fijne coach. Down to earth, recht op haar doel af, helder en behulpzaam. Het traject heeft mij alles opgeleverd wat ik hoopte: Een enigszins regelmatige menstruatie had ik al (elke 3 a 5 weken), maar deze was erg pijnlijk tot aan flauwvallen aan toe. Die mega pijn is verleden tijd! Ook lijkt het erop dat mijn menstruatie nog regelmatiger wordt. Van een hoop andere klachten dacht ik dat ze gewoon bij me hoorden.. Maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn! Bizar eigenlijk achteraf dat ik er zolang mee heb rondgelopen.. Zo zonde! Ik word eindelijk weer met energie wakker 's ochtends en ik kan ook nog eens met al die energie de hele dag door i.p.v. de mega-middag-inzinkingen. En de opgeblazen buik is ook vertrokken. Ik voel me dus echt veel fijner! En dat terwijl ik helemaal niet zoveel heb aangepast in mijn leefstijl. Althans, zo voelt het. Zo geleidelijk is het dus gegaan! Ik zou het zeker aanraden voor alle dames met PCOS. Hoe vroeg of hoe laat je er in je leven ook achter bent gekomen. Het traject heeft me echt meer levensenergie gegeven!

10/10

-Manon-

Na van alles geprobeerd te hebben, vaak bij de huisarts voor kleine dingen of grotere, en er niets gevonden kon worden, was ik eerst wat sceptisch over dit traject. Nu ik het heb afgerond ben ik enorm blij dat ik het een kans heb gegeven. Veel fysieke en emotionele 'problemen' bleken allemaal kenmerken te zijn van PCOS en een andere leefstijl. Nu heb ik een aangepaste eetlijst, die op mijn behoefte is afgesteld, waar ik binnen een week al verschil mee merkte. Ik had veel meer energie, minder vermoeid en vooral ook minder geïrriteerd om helemaal niets. Daarnaast is er ook gekeken naar slaap en bewegen, waar ik meer uit heb gehaald dan ik van te voren ooit zou kunnen denken. Met al mijn vragen kon ik terecht bij mijn coach tijdens de gesprekken, maar ook daar buiten. Mijn coach was heel positief motiverend en bemoedigend. Kortom: een echte aanrader voor als je écht verder wil.

10/10

-Simone-

Lifestyle & Hormones heeft mij geholpen mijn lichaam weer te begrijpen. Waar ik al jaren lang struggle met heftige darmklachten en daarbij ook PCOS heb ik nu het gevoel dat ik me echt beter voel. En dat door maar minimale aanpassingen te doen qua voeding en lifestyle! Ik heb weer extra energie en weet wat ik beter kan laten staan om mezelf beter te voelen. Margot is ook een hele fijne coach die gemakkelijk dingen aan je uitlegt en ervoor zorgt dat je je begrepen voelt. Ik zou dit traject aan iedereen aanraden. Het gaat je echt verder brengen en je lichaam beter leren begrijpen aan de hand van voeding.

9/10

-Joëlle-

Aan de start van het traject was ik net gediagnosticeerd met PCOS. Ik had na het stoppen met de pil een hele onregelmatige menstruatie en op het hoogtepunt zelfs 7 maanden al geen menstruatie meer gehad. Omdat ik ook schildklierproblematiek heb (ziekte van hashimoto) schoof ik daar heel veel klachten op af. Toen bleek dat ik PCOS heb bleek dat heel veel klachten overlappen met elkaar. Ik had weinig vertrouwen in het traject want ja al zoveel geprobeerd van personal training tot keto dieet. Maar gezien onze kinderwens wilde ik dit nog wel proberen. Aan het begin van het traject stelden we als doel om tijdens het traject minstens 1 menstruatie te hebben. Onvoorstelbaar maar ik heb gedurende het traject een regelmatige cyclus gekregen en ben al 3x ongesteld geworden. Ik ben Margot super dankbaar. Juist het in hele kleine stapjes en dichtbij je eigen levenswereld/ eetpatroon aansluiten maakte dat dit helemaal niet als een dieet voelde. Wij gaan nu vol vertrouwen deze nieuwe fase in en hopen binnenkort een positieve test te kunnen delen.

8/10

-Stephanie-

Charlotte heeft mij heel fijn begeleid tijden het plus traject. Toen ik de diagnose PCOS kreeg, wist ik er nog niet veel vanaf. Door de webinars te volgen, kreeg ik veel informatie en de persoonlijke e-guide die ik kreeg heeft mij veel opgeleverd. Daarnaast heeft de persoonlijke begeleiding van Charlotte ervoor gezorgd dat ik lekkerder in mijn vel zit en ik veranderingen heb kunnen maken in mijn leefstijl waardoor er ook al ruim 5.5 kilo af is! Dit heb ik bereikt zonder dat ik het gevoel had echt aan het diëten te zijn. Dankbaar en voor iedereen een aanrader

10/10

-Maya-

Nadat ik van mijn gynaecoloog hoorde dat ik pcos had en online een beetje ben gaan kijken wat dat dan precies inhield, zag ik door de bomen het bos niet meer. Na het eerste gesprek met Charlotte, voelde ik me meteen gehoord en begrepen vooral. Ik had niet echt een specifiek doel van deze gesprekken, ik wilde gewoon graag iets meer weten. Nu weet ik niet alleen meer van wat pcos inhoudt, maar zijn klachten waar ik al mijn hele leven last van had ineens een stuk minder geworden of zelfs gewoon helemaal verdwenen. Ik heb zoveel meer dan alleen kennis opgedaan hierdoor en daar ben ik ontzettend blij mee. Ik raad het iedereen met pcos aan!

Anne Sabien review
10/10

-Anne Sabien-

Een half jaar geleden heb ik mij opgegeven voor dit traject. De aanpak vond ik gelijk heel prettig en ik voelde mij gelijk serieus genomen. Ik merkte gelijk dat Charlotte verstand van zaken had. De informatie die ik heb gekregen heb ik niet eerder van een arts gehad. Ondanks dat het doel van afvallen nog niet behaald is, ben ik beduidend beter gaan voelen. Ben energieker, voel mij vrolijker en frisser. Dus ik ben zeer tevreden, ik ga in kleine stapjes verder om uiteindelijk mijn doel te bereiken. Dank je wel, Charlotte!

9/10

-Judith-

Waar ik mijn hele leven al van alles heb geprobeerd aan diëten is dit het traject wat het beste bij mij past! Tijdens mijn traject werd ik begeleid door Margot; een rustige en lieve coach met heel veel kennis. In alle gesprekken kreeg ik het gevoel dat ik begrepen werd en werd er ook de tijd genomen om stil te staan bij mijn emoties, want die waren er zeker. Te horen krijgen dat je PCOS hebt doet wat met je! Het traject met Margot heeft me geleerd om liever voor mijzelf en mijn lichaam te zijn, door te luisteren naar wat het écht nodig heeft (op meer gebieden dan alleen voeding) en te zorgen voor de juiste balans (waar zo nu en dan ook dat stukje chocolade in past 🙂 ) Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn lichaam beter ken, lekkerder in mijn vel zit, zo'n 8 kg ben afgevallen en vol vertrouwen mijn fertiliteitstraject ben gestart. Een heel goed begin van een leefstijl verandering die wél vol te houden is. Ik zal zeker een coaching traject bij Lifestyle & Hormones aanraden, omdat er heel individueel wordt gekeken naar JOUW klachten, er wordt gevraagd naar JOUW behoeftes en vragen en waar tijdens de coaching gesprekken ook zeker ruimte is voor JOUW emoties.

10/10

-Melanie-

Het traject gevolgd om meer te leren over mijn hormoonhuishouding en meer stabilisatie hierin te krijgen. Met kleine aanpassingen in leefstijl zijn hier al veranderingen in te merken. Charlotte als coach is positief ingesteld en staat niet te lang stil bij dingen die minder goed gaan, maar leert om te denken naar wat wel mogelijk is.

8/10

-Nathalie-

Ik ben super blij dat ik het traject heb gevolgd. Wendy is een fijne coach die naar je luistert en aan de hand hiervan tips meegeeft die voor jou werken. Net voor ik aan het traject begon kwam ik erachter dat ik zwanger was waardoor toch het een en ander anders is geweest in het traject. Hier werd goed op ‘ingespeeld’ waardoor ik voor mijn gevoel toch alles uit het traject heb kunnen halen. Daarnaast heb ik nu houvast en tips voor de toekomst waar ik zelf ook mee vooruit kan.

8/10

-Denise-

Duidelijke uitleg. Er wordt gekeken naar een levensstijl passend bij jou als persoon en gezinssituatie. Het traject wordt in stukjes opgesplitst, zodat niet alle informatie in één keer op je afkomt. Daardoor kan je langzaam kleine veranderingen brengen in je levensstijl.

10/10

-Cherish-

Ik ben 5 kilo kwijt in 3 maand. Ik heb geen sugar cravings meer, niet snel honger en ik heb geen droge mond meer. Ik voel me vooral rustiger in me lijf. Ik geniet met mate en houd rekening met mijn voeding bij bijzonderheden. Het belangrijkste : ik heb een cyclus!! YES. Deze heb ik niet meer gehad nadat pcos werd vastgesteld!

10/10

-Tessa-

Margot heeft heel erg geholpen door mij duidelijke aanknopingspunten te geven welke direct haalbaar zijn. Doordat het simpele aanpassingen zijn in je eetpatroon zijn ze makkelijk vol te houden. Ik vond het erg fijn dat er ook een duidelijke wetenschappelijk basis was voor alle uitleg. Hierdoor leer je ook wat de wijzigingen met je lijf doen.

9/10

-Sanne-

Ik heb het traject voor drie maanden gevolgd en moet eerlijk bekennen dat ik niet had verwacht zo'n verandering te zien in mijn leven door simpele aanpassingen. Met PCOS en alle verschillende informatie die te vinden is op internet, is het niet duidelijk waar je wat aan kan doen. Door echt persoonlijke aandacht te krijgen en te begrijpen hoe jouw lichaam werkt, kan je zo veel makkelijker hiermee leven. De aanpassingen zijn niet eens zo erg! Wendy was ook erg fijn, totaal niet judgemental en echt een luisterend oor. Ze zoekt naar oplossingen die bij jou passen en staat altijd voor je klaar als je tussendoor nog vragen hebt.

10/10

-Chaimae-

Ik vond het fijn om deel te nemen aan het traject bij Lifestyle & Hormones. De gesprekken met Charlotte ervaarde ik als erg fijn. Ze dacht met me mee en gaf tips specifiek op mijn behoeftes. Ze gaf ook aan dat ik bij vragen altijd mocht mailen. Ik heb meerdere handvatten gekregen waar ik komende tijd zeker mee door wil blijven gaan. Beetje bij beetje ga ik steeds meer de signalen van mijn lichaam herkennen. Ik denk dat dit ook mede komt door de begeleiding van de afgelopen weken. Ik vond het erg fijn dat ik meerdere consults had, die over verschillende onderwerpen gingen, en niet dat alles in 1 consult ‘gepropt’ moet worden. Ik raad andere mensen zeker aan om begeleiding via Lifestyle & Hormones te gaan volgen.

7.5/10

-Lisette-

Ik heb ontzettend veel gehad aan het traject. Het heeft mij inzichten gegeven over mijn lifestyle en hoe ik met een onregelmatig werkschema toch consistentie kan toevoegen! Ik ben in de afgelopen maanden mij zo veel beter gaan voelen, ik heb meer energie, sugarcravings zijn heel veel minder en ik ben 7kg afgevallen! Margot is een heel fijne coach, geeft goede tips en wil heel erg met je meedenken om te kijken hoe je deze veranderingen haalbaar kan maken. Heel fijn! Ik werk met heel veel cliënten die pcos hebben en velen heb ik al doorverwezen!

9/10

-Marita-

Margot heeft ervoor gezorgd dat ik dingen in mijn leefstijl heb kunnen aanpassen op mijn eigen tempo. Zij kwam met tips voor dingen waar ik tegen aanliep die bij mij passen. Door haar tips en expertise merk ik dat ik meer ontspannen ben rondom mijn eetpatroon en kies ik vaker voor mezelf, zo kies ik bijvoorbeeld vaker voor een rustmoment op de dag. Het traject is duidelijk, en mede door de E-guide heb ik veel kennis opgedaan. Het is prettig om de achtergrond informatie te krijgen zodat je weet waarom je bepaalde aanpassingen wilt doen. Ik heb het idee dat ik mijn leven lang hier wat aan ga hebben en zou het traject aan iedereen die worstelt met klachten rondom PCOS aanraden!

10/10

-Vera-

Het traject bij Lifestyle and Hormones heb ik als positief ervaren. Het is prettig om meer informatie te krijgen over PCOS. Het geeft je het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen, maar dat er iemand met je mee kijkt. Je krijgt praktische tips die goed toe te passen zijn. Het traject heeft mij meer inzichten opgeleverd om met PCOS om te gaan. Enkele doelen zijn helaas niet behaald, maar hopelijk komt daar in de toekomst nog verandering in, nu ik dit traject afgerond heb. Ik zou het traject andere vrouwen adviseren omdat je beter leert omgaan met PCOS. Je ontvangt concretere informatie dan wat je op internet kunt vinden.

9/10

-Karlijn-

In de afgelopen jaren ben ik op verschillende manieren bezig geweest met voeding. Ik kwam erachter dat het niet vol te houden was voor de lange termijn of dat het onvoldoende effect had. In het traject met Margot heb ik ervaren dat ze een stok achter de deur was, maar ook eerlijk was over wat de invloed zou kunnen zijn van het traject, maar dat het kan zijn dat niet al mijn klachten opgelost worden. Uit ervaring weet ik dat de meeste klachten opgelost zijn en dat ik nu een lifestyle heb waar ik wel de rest van mijn leven profijt van heb in plaats van de korte termijn. Dus twijfel je nog om dit traject in te gaan, zeker doen! Dames van Lifestyle & Hormones, jullie doen goed werk, heel hartelijk bedankt en veel succes verder!

9/10

-Sanne-

Ik heb dit traject met Wendy als prettig ervaren. Ik heb het gevoel gehad dat ik altijd serieus ben genomen en heb handige tips en handvatten meegekregen van Wendy die voor mij ook in de praktijk werken. Het traject heeft mij opgeleverd dat ik nu beter mijn eigen lichaam begrijp en ook de klachten die ik had. Veel van mijn klachten zijn verminderd. Ik merk dat ik veel meer energie heb op een dag dan voorheen en mijn hoofdpijnen een stuk minder vaak voorkomen. Ik zou andere meiden met PCOS ook aanraden om een traject hier te volgen omdat het op een laagdrempelige en duidelijke manier wordt uitgelegd en mee wordt gedacht om veranderingen in je leefstijl aan te brengen. Na van alles geprobeerd te hebben, vaak bij de huisarts voor kleine dingen of grotere, en er niets gevonden kon worden, was ik eerst wat sceptisch over dit traject. Nu ik het heb afgerond ben ik enorm blij dat ik het een kans heb gegeven. Veel fysieke en emotionele 'problemen' bleken allemaal kenmerken te zijn van PCOS en een andere leefstijl. Nu heb ik een aangepaste eetlijst, die op mijn behoefte is afgesteld, waar ik binnen een week al verschil mee merkte. Ik had veel meer energie, minder vermoeid en vooral ook minder geïrriteerd om helemaal niets. Daarnaast is er ook gekeken naar slaap en bewegen, waar ik meer uit heb gehaald dan ik van te voren ooit zou kunnen denken. Met al mijn vragen kon ik terecht bij mijn coach tijdens de gesprekken, maar ook daar buiten. Mijn coach was heel positief motiverend en bemoedigend. Kortom: een echte aanrader voor als je écht verder wil.

10/10

-Jacky-

Charlotte heeft mij 6 maanden lang begeleid, en man, wat weet zij veel! Het is een kunst om ingewikkelde wetenschappelijke stukken en informatie om te zetten in concrete tips voor de dagelijkse praktijk. En dat kunstje verstaat ze als geen ander. Tijdens het traject heb ik veel geleerd en direct kunnen toepassen. Want niet alleen snap ik nu beter hoe voeding, slaap, beweging en ontspanning van invloed zijn op mijn lijf en mijn hoofd. Ik weet ook wat ik zelf kan doen om beter voor mezelf te zorgen en mijn klachten te verminderen. Gewoon simpele en directe aanpassingen die vol te houden zijn. Zo heb ik mijn voedingspatroon veranderd en heb ik nu een betere relatie met voeding. ‘Gezond, Gemak en Genieten’ is een nieuw mantra hier in huis. Ik heb Lifestyle & Hormones al een paar keer aangeraden aan anderen. Ik noem dan vooral de geniale combinatie van no-nonsens adviezen die direct toepasbaar zijn, maar altijd gebaseerd zijn op wetenschap.

10/10

-Joelle-

De afgelopen 5 maanden heb ik met behulp van Charlotte den Boer gewerkt aan mijn PCOS klachten. Ze heeft mij erg fijn gecoacht, op een betrokken manier. Door het traject heb ik erg veel handvaten aangereikt gekregen om mijn voedingspatroon aan te passen met PCOS vriendelijke ingrediënten. Zo weet ik welke voeding werkt voor mij en wat ik beter kan laten staan. Daarnaast heb ik geleerd wat ik kan doen om mijn stress te verminderen, hoe ik zorg voor meer ontspanning en welke beweging ik nog kan toevoegen. Ik zou het traject zeker aanraden omdat je op een laagdrempelige, rustige manier zelf je veranderingen toe kan passen. Je hoeft je eetpatroon niet van de een op de andere dag om te gooien maar het is fijn dat je tips aangereikt krijgt om de maaltijden die je eet beetje voor beetje aan te passen. Ook kan je altijd terecht met je vragen en krijg je een eguide waarin alles voor jou op staat geschreven waar je altijd op terug kan vallen. Ik ben erg blij met het traject en ik ben ervan overtuigd dat ik aanpassingen heb geleerd die altijd vol zijn blijven te houden!

8.5/10

-Renate-

Ik ben blij dat ik dit programma ben tegengekomen. Ik denk dat het toepassen van jullie receptenboek er zeker aan heeft bijgedragen dat ik zo snel zwanger ben geraakt. Helaas heb ik door de zwangerschap niet volledig de kracht van het volledige traject kunnen ervaren. Ik ben wel blij met alle tips die Wendy mij heeft gegeven die ik ook tijdens de zwangerschap kan toepassen en welke ook hebben bijdragen aan de klachten die ik op dat moment ervaarde. Ik kijk ernaar uit om echt met mijn e-guide aan de slag te gaan na mijn zwangerschap en hoop dat ik er dan nog meer uit kan halen in combinatie met het receptenboek. Nogmaals wil ik Wendy bedanken voor haar flexibele houding en hoe zij mij ondersteund heeft met mijn (zwangerschaps)klachten.

7.5/10

-Jamy-Lee-

Wat ik hier fijn aan vond aan dit traject is dat er breder wordt gekeken dan alleen naar voeding. Zowel slaap als patronen komen aan bod en hoe hier mee om te gaan. Daarnaast bespreek je dit via beeld bellen waardoor het toch een soort van consult is ipv alleen maar een telefoongesprek. Ik liep echt jaren met lastige darmen en de laatste maanden heb ik hier nog maar bij uitzondering last van en dit terwijl ik te horen had gekregen eerder van een huisarts dat ik er mee moest leren leven.

9/10

-Ilse-

Jullie zijn gewoon top! Ik ben ontzettend blij dat ik de keus heb gemaakt om mij bij jullie aan te melden. Ik heb een betere relatie met eten. Dat je levenstijl aanpassen niet altijd maar inhoud wat je allemaal niet mag maar juist wat je allemaal WEL mag. Jullie zorgen voor duidelijkheid en dat is heel verfrissend. Alles is terug te lezen op de gepersonaliseerde e-guide waar ik nog zeker gebruik van zal maken. Wendy, harstikke bedankt voor de fijne afspraken vol met openheid, tips, begrip en liefde voor wat je doet.

10/10

-Beulha-

Ik ben het traject ingegaan in de hoop dat dit dieet wel een keer voor verandering zou zorgen. Zo zag ik het in het begin van het traject. Nu zie ik het als een leefstijl verandering en een bewustwording van welke voeding ik in mijn lichaam stop. Je moet niet vullen maar voeden! Zo ben ik tijdens het traject in 3 maanden tijd meer als 5 kg afgevallen! En zonder honger .… Mij energie is veel beter. Ook heb ik mijn menstruatie regelmatig en een kortere cyclus gekregen. Daarnaast zijn bijna alle vervelende klachten die bij PCOS horen, nihil! De online begeleiding is absoluut een pluspunt. Het is laagdrempelig en de contacten verlopen heel soepel en je krijgt snel reactie met leuke opmerkingen! Heel fijn! Het traject krijgt van mij zeker een 10!! Ik hoop dat jullie nog heel veel vrouwen gaan helpen met jullie waardevolle begeleiding en kennis! De medici in Nederland kunnen nog heel veel leren van deze visie op PCOS! Ik zou een ieder aanraden om dit traject te volgen, het brengt je een gezondere versie van jezelf! Ik ga vol vertrouwen 2022 in en weet zeker dat ik dankzij de begeleiding van Margot het zelfstandig kan volhouden!

Riandareview
10/10

-Rianda-

Aan het begin van het traject merkte ik al heel snel een enorm verschil. Dit vond ik heel bijzonder en had ik niet verwacht. Het grappige vond ik ook dat ik van klachten af kwam waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Waar ik het meeste blij mee ben is dat ik zo veel beter in mijn vel zit en mijn energie terug heb. Geen ellendige moodswings meer, daar ben ik zo dankbaar voor. En als het een aantal dagen misgaat door slechte planning en ik voel me weer moe en futloos kost het me geen enkele moeite op het meteen weer op te pakken. Ik weet nu namelijk hoe veel beter ik me kan voelen en ook hoe snel je weer resultaat hebt. Ik ben nu de mama en partner die ik wil zijn, ik zit goed in mijn vel en heb weer energie. Dit is meer dan ik vooraf had verwacht, dankjewel!

8/10

-Kimm-

Ik ben dit traject aangegaan omdat ik niet lekker in mijn vel zat en echt graag het PCOS 'probleem' onder de knie wou krijgen. Margot heeft super fijne tips gegeven en was daarin tijdens de consulten ook echt een luisterend oor wat ik heel fijn vond. Ik wil andere vrouwen met klachten rondom PCOS ook echt aanraden om hierin te investeren. Je gaat je zoveel beter voelen en je behaalt zoveel succes met een kleine aanpassing.

Foto Martine
9/10

-Martine-

Het traject waar ik ben in gegaan heeft mij heel veel gebracht. Het heeft mij laten inzien wat ik op een dag eet en wat ik daarin makkelijk kan veranderen. Het liet mij zien hoe mijn lichaam werkt en dit te begrijpen. Ik vind het fijn dit traject te hebben gedaan en zou het iedereen met PCOS aanraden.

9/10

-Fleur-

Ik zou iedereen aanraden dit traject te volgen die ook last heeft van PCOS, dit traject geeft je inzicht in je doen en laten. Mijn coach die mij heeft bijgestaan heeft mij heel goed uitgelegd over de situatie, ze was mijn luisterende oor en kon bij haar mijn onzekerheid kwijt.

9/10

-Edisa-

Een prettig traject waarin ik goed gecoacht ben en waarin kritisch gekeken werd naar verschillende aspecten. Ik heb er veel aan gehad, de aanpassingen in mijn lifestyle hebben ervoor gezorgd dat ik fitter op sta en energieker de dag door kan. Wat erg fijn is wanneer je 2 jonge kindjes hebt 🙂

10/10

-Susanne-

De tips die je me hebt gegeven zijn heel waardevol geweest. Met kleine veranderingen merkte ik vrij snel verschil in klachten. Van sommige klachten wist ik niet eens dat het verband hield met mijn voeding. In de periode waarin ik wat terugzakte in slechte, oude gewoontes, was voor mij meteen duidelijk hoe goed jouw tips me helpen. Hetgeen wat ik heb geleerd voelt als een super stabiele en goede basis om op terug te vallen, wat ik altijd meeneem.

10/10

-Anoniem-

De tips die je me hebt gegeven zijn heel waardevol geweest. Met kleine veranderingen merkte ik vrij snel verschil in klachten. Van sommige klachten wist ik niet eens dat het verband hield met mijn voeding. In de periode waarin ik wat terugzakte in slechte, oude gewoontes, was voor mij meteen duidelijk hoe goed jouw tips me helpen. Hetgeen wat ik heb geleerd voelt als een super stabiele en goede basis om op terug te vallen, wat ik altijd meeneem.Ik heb veel meer inzicht gekregen in de productkeuzes die ik maak en hierdoor zijn er een hoop klachten wel verminderd. Ik heb dit traject aan verschillende mensen met overgewicht en hormonale klachten al doorverwezen. 'Ga eens in gesprek en kijk wat ze voor je kunnen betekenen'. Mijn idee is dat iedereen hier hele duidelijke informatie uit kan halen waar ze hun eigen gezondheid naar een beter level kunnen tillen, zonder drastisch te veranderen.

8/10

-Karien-

Nadat ik te horen kreeg dat ik PCOS heb zat ik met veel vragen. Wat is het precies? Wat moet ik doen en waar moet ik beginnen? Dankzij Margot heb ik meer inzicht gekregen en daarbij ook persoonlijk advies. Er werd niet alleen gekeken naar voeding maar ook naar het totaalplaatje. Mijn angsten werden gelijk minder. Ik heb de gesprekken met Margot heel fijn ervaren. Eindelijk iemand die naar je luistert en graag met je meedenkt. Ik raad iedereen aan om naar Lifestyle & Hormones te gaan. Het is realistisch en daarnaast een hele positieve verandering op je levensstijl op een natuurlijke manier.

9/10

-Yonca-

Zelf heb ik geen last van PCOS, waardoor ik het traject waarschijnlijk op een andere manier ben ingegaan dan vele personen die bij jullie komen. Doordat ik meerdere miskramen heb gehad, kreeg ik allemaal verschillende adviezen van experts. Omdat onze kinderwens groot is, volgde ik deze allemaal op. Naast mijn veganistische levensstijl, werd mij ook aangeraden om glutenvrij te eten. Toen ik vanaf dat moment helemaal niet meer zwanger raakte, besloot ik dat ik nu echt wilde eten op een manier waar ik mij goed bij voelde en kwam ik bij jullie terecht. Het traject met jullie ben ik eerst wat onzeker ingestapt door de tegenstrijdige adviezen die ik kreeg. Gelukkig legde Wendy precies uit waarom dingen juist wel of niet konden en kon ik beginnen met kleine stapjes. Al snel merkte ik dat ik mij beter begon te voelen. Tijdens mijn een na laatste gesprek gaf ik aan dat ik opnieuw zwanger was, deze keer verder dan ooit, en hierdoor veel niet kon eten. Wendy gooide het hele gesprek om en kwam met allemaal tips en adviezen die ik gelijk op kon pakken! Super fijn! Door jullie kijk ik nu op een positievere manier naar mijn levensstijl, is het makkelijker geworden om gezond te eten en heb ik weer plezier in eten klaarmaken. Dus ook zonder PCOS-gerelateerde klachten, zeker een aanrader!

9/10

-Willemijn-

Ik ben na eindeloos diëten, veel eten, niet eten, suikervrij, koolhydraatarm eten bij Lifestyle & Hormones terecht gekomen. Door eerder genoemde wist ik écht niet meer hoe ik goed en lief voor mijn lichaam kon zorgen. Bij alles had ik in mijn achterhoofd: 'is dit nou écht wel goed voor mijn lijf?'. Enorm frustrerend en stress verhogend met als gevolg veel gezichtsbeharing, slecht slapen, veel aankomen. Nu weet ik écht wat goed is voor mijn lijf en merk ik dat ook. Ik merk dat m'n gemoedstoestand en m'n lijf beter reageren op goed voedsel, wat ik nu door Margot goed weet toe te passen. Ik eet weer fruit, yes! Dat mocht ik bij suikervrij absoluut niet, terwijl ik fruit heel lekker vind. Volkorenproducten en aardappelen idem. Het is zo fijn om te weten dat ik nu goed voor mijn lichaam zorg, zonder schuldgevoel en vraagtekens in mijn achterhoofd. Als ik een ''snaaibui'' heb gehad, word ik niet meer boos op mezelf. Dit gebeurde vroeger bij de diëtist wel. Margot werd dat gelukkig niet. Dat betekende voor mij enorm veel. Hierdoor durfde ik 100% eerlijk te zijn. Naar mezelf en naar Margot. En ik weet dat het niet om het gewicht gaat, maar het is toch onwijs fijn dat er wel wat kilo's langzaam af gaan. Wat ik indirect geleerd heb en wat ik misschien nog wel het allermooiste vind, is dat ik mijn lichaam niet meer verafschuw. Ik vind mezelf mooier en zit beter in mijn vel. Zo fijn! Anderen met PCOS zou ik dit aanraden, omdat het écht levens veranderend is. Ik heb nog veel stress om mij heen, maar niet meer om het eten. Dit is zo'n opluchting. Ook weet ik nu veel beter wat er in mijn lichaam gebeurd en hoe ik sommige optelsommetjes kan maken. Dit zorgt voor enorm veel rust. Dat gun je toch iedereen :). Dank je wel Margot en anderen van L&H!

9/10

-Priscilla-

Ik ben blij dat ik Lifestyle & Hormones ontdekt heb. Ik kreeg totaal geen advies mee na de diagnose PCOS. Enkel de opmerking dat "een beetje afvallen altijd goed is". Ik was niet heel erg dik, maar mijn BMI zat inmiddels wel op bijna 25. Daar was ik zelf ook niet blij mee. Afvallen lukte me alleen niet goed, dit mede vanwege een trage schildklier en niet goed ingestelde schildkliermedicatie. Wendy heeft me een hoop handvatten gegeven voor onder meer voeding en heeft met me meegedacht (in oplossingen). Inmiddels is mijn BMI 23,2, want ik ben gedurende het traject heel geleidelijk toch een aantal kilo afgevallen en ook mijn omvang is afgenomen. Mijn schildklierwaarden zijn inmiddels goed ingesteld en zelfs nog weer wat verbeterd! Ook mijn cyclus is inmiddels best regelmatig (<30 dagen). Ik weet zeker dat de leefstijlaanpassingen daaraan bijdragen en dat deze ook blijvend zijn. Dit in tegenstelling tot diëten. Belangrijker is echter nog dat ik me een heel stuk beter (energieker voel) en dat ik veel meer het gevoel heb dat ik daar zelf grip op heb. Ik zou Lifestyle & Hormones dan ook zeker aanraden!

9/10

-Anoniem-

De tips die je me hebt gegeven zijn heel waardevol geweest. Met kleine veranderingen merkte ik vrij snel verschil in klachten. Van sommige klachten wist ik niet eens dat het verband hield met mijn voeding. In de periode waarin ik wat terugzakte in slechte, oude gewoontes, was voor mij meteen duidelijk hoe goed jouw tips me helpen. Hetgeen wat ik heb geleerd voelt als een super stabiele en goede basis om op terug te vallen, wat ik altijd meeneem.

10/10

-Anoniem-

Afgelopen maanden heb ik een traject gevolgd bij Charlotte. Binnen de gesprekken gaf zij duidelijke informatie en ook goede opties om kleine aanpassingen te doen. Zij liet mij daarin ook meteen actief meedenken om de stappen zo klein en gemakkelijk mogelijk te maken. Het traject heeft veel invloed op mijn klachten en eigenlijk maar weinig invloed op mijn dagelijks leven. Daarmee bedoel ik dat het gemakkelijk toe te passen is. Ook heb ik gemerkt dat hele kleine aanpassing in de voeding al een groot effect heeft. Zo merkte ik bijvoorbeeld al snel na de start met het traject, dat mijn menstruatie regelmatig is. Waar ik ook veel verschil in merk, is dat ik nu niet de hele dag door een hongergevoel heb en ook niet die eeuwige drang naar suikers/chocolade/zoetigheid. Ik ga nu verder aan de slag met de tips, want er is nog best wat verbetering aan te brengen. En hierbij moet ik er ook op letten, dat ik niet te streng voor mijzelf zal zijn. Dat heeft juist een averechts effect. Ik heb dit traject aan verschillende mensen met overgewicht en hormonale klachten al doorverwezen. 'Ga eens in gesprek en kijk wat ze voor je kunnen betekenen'. Mijn idee is dat iedereen hier hele duidelijke informatie uit kan halen waar ze hun eigen gezondheid naar een beter level kunnen tillen, zonder drastisch te veranderen.

8/10

-Nienke-

Na het eerste coachingsgesprek was er een opluchting. Ik voelde mij gehoord en alle klachten vielen op een plek. Maar zou deze methode mij helpen? JA! Is het antwoord. Na de eerste week al bijna van mijn buikklachten af. En ik begon mij steeds beter te voelen zowel lichamelijk als mentaal! We gaan steeds verder vooruit en voel me helemaal happy bij deze aanpak! Dit komt mede door de goede persoonlijke begeleiding.

9/10

-Myreille-

Margot heeft mij onwijs geholpen om alles te leren over PCOS. Door het bijhouden van een eetdagboek kon zij mij gerichte adviezen en tips geven om eenvoudig en kleine aanpassingen te maken in mijn eetpatroon. Hierdoor voelt het niet aan als een onhaalbaar dieet maar een levensstijl waar ik de rest van mijn leven mee door kan gaan. Door daarnaast precies te kijken wat mijn lijf nog nodig had aan supplementen en de kleine tips rondom sport en slaap zit ik veel beter in mijn vel. Ik heb minder vaak (eigenlijk vrijwel nooit meer) een opgeblazen buik terwijl ik dat voorheen elke dag had. Ik word 9 van de 10 keer uitgerust wakker en mijn energie is door de dag heen vele malen beter dan hiervoor. Al met al enorm blij dat ik dit traject ben aangegaan!

10/10

-Hilleen-

Ik begon dit traject omdat ik zelf niet meer goed wist waar ik aan moest beginnen om ervoor te kunnen zorgen dat mijn lichaam ging doen wat het moest doen (ongesteld en zwanger worden). Charlotte heeft me hierin geleid: ze hielp me op weg, maar relativeerde ook zeker als ik overweldigd werd. Dat heeft me heel erg geholpen om het niet te ingewikkeld voor mezelf te maken. En daardoor ook uitvoerbaarder. Charlotte is lekker direct, eerlijk en begripvol. Fijn om met iemand mijn worstelingen over pcos te kunnen delen.

8/10

-Anoniem-

Ik heb met een fijn gevoel dit traject gevolgd. Margot is duidelijk, denkt goed mee, legt veel uit qua waarom bijv. een verandering in het een of het ander wenselijk is (erg leerzaam, zo leer je wat pcos precies in houdt en wat voor klachten dat kan geven). Verder is ze gewoon een ontzettende lieve vrouw die graag helpt. Echt ontzettend fijn als iemand z'n passie voor haar beroep heeft! Ik heb mijn doel van verandering in voeding en minder klachten ervaren bereikt! :)LifestyleandHormones is echt een aanrader als je niet meer weet wat te doen met je PCOS klachten!

9/10

-Amy-

Ik stond volledig open voor dit traject en ben uiteindelijk blij verrast! Teuni is een fijne coach die op een zachtaardig wijze je haarfijn kan uitleggen wat PCOS met je doet en in dit geval ook met mijn lichaam. Hierdoor heb ik mijzelf herontdekt, meer respect gekregen voor mijn eigen lijf en zit ik beter in mijn vel (door o.a. mijn slaappatroon aan te passen, anders te eten, enz.). Hartelijk dank Teuni! Ik ben nog niet klaar, maar dankzij jou weet ik wat ik nog kan aanpakken, veranderen en/of continueren om dit fijne gevoel vast te houden.

7.5/10

-Anoniem-

Charlotte heeft mij goed begeleidt gedurende het traject. Er wordt gericht gekeken naar wat aansluit bij jou als persoon. De veranderingen om een gezondere levensstijl te krijgen zijn gemakkelijk toe te passen, waardoor het niet als een opgave voelt en vol is te houden. Na een half jaar merk ik dat mijn cyclus meer regelmatiger is. Daarnaast heb ik veel meer energie door de dag heen en bijna geen last meer van een opgeblazen gevoel en buikpijn.

8/10

-Joyce-

Ik ben Wendy mijn coach heel erg dankbaar. Ze was duidelijk in haar uitleg over PCOS en welke veranderingen je kunt toepassen. Ze denkt met je mee, mocht je ergens tegen aan lopen. Kleine aanpassingen geven al zo’n groot verschil, waardoor het leven met PCOS een stukje makkelijker wordt. Ik raad het zeker aan om dit traject te volgen, omdat het echt gericht is op jou. Als je PCOS hebt is het al lastig genoeg en dit maakt het net wat aangenamer. Bedankt Wendy voor je support!

9/10

-Filiz-

Na een halfjaar het traject te volgen onder begeleiding van Charlotte, ben ik echt een veel fijner persoon geworden. Ik heb geen mood swings meer, ben niet meer elke week ziek en heb een stuk meer zelfvertrouwen gekregen doordat ik 16 kilo ben afgevallen. En dat door kleine simpele aanpassingen te maken in mijn leefstijl. Ik heb veel geleerd en het was gemakkelijk toe te passen door de duidelijke uitleg en het fijn gevoel met Charlotte als coach. Fijn dat ik niet werd 'gestraft' als het even minder ging maar dat er juist gekeken werd naar oplossingen. Veel zelfreflectie die ik nu nog steeds toe pas. Ik ben niet gediagnostiseerd met PCOS maar had wel alle ongemakken die erbij horen. Na dit halfjaar zijn bijna alle ongemakken verdwenen en kijk ik een stuk positiever naar mijn toekomst!

10/10

-Naomi-

Maaltijdshake, intermitted fasting, nauwelijks nog eten, overmatig sporten, alleen maar salades. Allemaal dingen die ik heb geprobeerd om vet te verliezen en om met vage (achteraf pcos) klachten om te gaan. Ik ben mijn traject begonnen met weinig kennis over PCOS en ik zat vol vragen en was ten einde raad wat ik met mijn PCOS klachten aan moest. Ik ben begonnen met het plus traject maar ik heb dit uiteindelijk ge upgrade naar premium. Ik had mijn consulten met Wendy en ik vind haar erg prettig, de communicatie was altijd erg fijn en ze heeft me echt vooruit geholpen. Niet alleen fysiek met klachten vermindering maar ook met het mentale stukje, wat voor mij best een ding was. Op vele vlakken heb ik veel vooruitgang geboekt maar wel op een tempo wat het maakt dat dit mijn nieuwe levensstijl is geworden, niet weer iets tijdelijks. Ik ben haar en het team erg dankbaar voor de goede en fijne hulp en alles wat het me gebracht heeft. Ik zat erg te twijfelen of dit wel echt zou helpen, maar wat ben ik blij dat ik het toch heb gedaan! Nogmaals ontzettend bedankt Wendy!

8/10

-Kirsten-

Ik heb coaching gehad van Wendy. Wendy is een fijne coach omdat ze naar je luistert, advies geeft en vooral dat ze je zelf laat nadenken van hoe jezelf iets kan aanpakken. Als het niet lukt, wat kan je er aan doen om het wel te laten lukken. Het traject heeft opgeleverd dat ik wat beter in me vel zit, veel beter slaap en een betere balans heb gevonden. Ik zou het zeker iemand aanraden als je net zoals mij van het kastje naar de muur word gestuurd en jezelf ergens aan moet beginnen maar je weet niet waar. Het is goed om af en toe ‘hulp’ in te schakelen als je het zelf even niet meer weet!

9/10

-Lonneke-

Met een diagnose van PCOS op m’n 15e heb ik weinig tools geleerd om hier mee om te gaan. Door de hulp en een luisterend oor van Wendy ben ik veel meer bewust geworden wat een gezonde levenstijl een hele goede invloed heeft op PCOS. Mijn klachten waren vooral stemmingswisselingen en een onrustige huid. Door de tips en tricks van Wendy is dit vele malen verminderd. Het is een verandering in de levensstijl en dit heeft tijd nodig. Door het traject te volgen heeft dit me meer energie gegeven en me zeker op weg geholpen. Het was een hele prettige ervaring. Bedankt voor deze fijne begeleiding!

10/10

-Marjon-

Wendy is een ontzettend fijne begeleider. Speelt goed in op de vragen die je hebt of moeilijkheden die je ervaart. Voelt snel vertrouwd aan en weet waar ze over praat. Wat is vooral geleerd heb is: Voeding wat je suikerschommeling in de war brengt is me nu geheel duidelijk. Ook de producten die wel voeding bevatten maar bijna geen invloed hebben op je suikerspiegel. Dat volkoren producten beter zijn. Dat het beter is vooor mij om meerdere eet momenten per dag te gebruiken. De klachten die allemaal verbeterd zijn: Somberheid, moeheid, neerslachtig zijn, acne, beter in je vel zitten, vrolijker zijn, stabieler gewicht hebben en een hele fijne gezonde cycles. Ik zou het aanraden omdat je echt aan jezelf merkt dat je gezonder in je lijf zit nadat je het traject hebt gevolgd. En omdat je met voeding grotendeels je klachten/problemen op kan lossen. Dat is echt een eyeopener.

8/10

-Dirkje-

Bijzonder, hoe sommige dingen opeens op je pad kunnen komen… Al mijn hele leven tob ik met darmklachten, afvallen wat niet lukt… Na het volgen van de webinar, ging er een wereld voor me open. Zoveel ‘kwartjes’ die op z’n plek vielen. Dus het Premium traject gestart met Margot. Een lieve vrouw, met een goed luisterend oor, die meedenkt en helpt om goede passende oplossingen te vinden! Het traject zit er voor mij op, na 6 leerzame maanden. Het voelt nog ‘raar’ het nu zelf te gaan doen. Maar heb er vertrouwen in! Ga door, met het mooie werk wat jullie doen en ik hoop dat jullie nog vele vrouwen mogen helpen! Bedankt voor alles!

9/10

-Johanneke-

Wendy is goed benaderbaar en reageerde snel op mijn vragen in de mail. Ze zocht voor mij de juiste supplementen en gaf me hier ook de juiste website voor. Het traject heeft mij veel bewustwording opgeleverd, in alle 4 de speerpunten van het traject. Omdat ik zo goed als tegelijkertijd met dit traject begonnen ben met een traject bij een fertiliteitsarts, weet ik niet 100% zeker of mijn ovulaties (die ik nu elke maand heb gehad sinds het traject) komen door mijn leefstijl aanpassingen of door de hormonen. Maar ik denk wel dat de aanpassingen in mijn leefstijl hierbij hebben geholpen. Door het volgen van het Plus traject heb ik goede handvaten gekregen hoe ik een gezondere leefstijl kan hebben met PCOS. Dit kan ik iedereen aanraden. Alle conflicterende informatie die online te vinden is laat ik vanaf nu gewoon achter me.

10/10

-Bea-

Ik heb inmiddels mijn traject afgerond waarbij Charlotte mij heeft begeleid. Dit heb ik als erg fijn ervaren. Duidelijke uitleg over algemene dingen met daarbij ook specifiek gericht op jouw klachten. Daarnaast de nodige tips waar je mee aan de slag kan en bij vragen was er ook zeker een luisterend oor en werd ook daar weer meteen op in gegaan en hulp geboden. Het traject heeft mij vooral meer inzicht gegeven in de klachten die ik had en die zijn zeker wel te verminderen/te verhelpen. Waar ik voorheen van het kastje naar de muur werd gestuurd merk ik nu dat er wel degelijk wat aan te doen is zonder jezelf in allerlei gekke bochten te moeten wringen om dit vol te houden. Soms zijn het zelfs maar kleine aanpassingen die makkelijk te doen zijn en je waarschijnlijk zelf nooit aan gedacht zou hebben. Ook heb ik veel bruikbare tips gehad waar ik mee aan de slag ben gegaan en wat al resultaat heeft opgeleverd, maar kan ook zeker nog vooruit om nog meer resultaat te behalen. Het is zeker aan te raden om een traject te volgen bij Lifestyle & Hormones. Wanneer je klachten hebt waar ze in gespecialiseerd zijn op gebied van pcos, hebben ze een persoonlijk gericht plan om je te helpen. Ik heb er in ieder geval veel aan gehad.

8/10

-Joyce-

Ik ben blij dat ik het traject bij Lifestyle & Hormones gestart ben. Het traject bevat een duidelijk gepersonaliseerd plan waarbij je met kleine verbeteringen aan de slag gaat met voeding, bewegen en slaap. Charlotte heeft mij goed begeleid tijdens het traject. Ze had duidelijke adviezen die ik gelijk toe kon passen. Door dit traject zit ik een stuk beter in mijn vel en heb ik minder klachten. Ik zou dit traject bij iedereen die PCOS heeft aanraden omdat je fijne handvatten krijgt die makkelijk toepasbaar zijn en je niet je hele levensstijl om hoeft te gooien.

8/10

-Anoniem-

Ik vond het fijn om deel te nemen aan het traject bij Lifestyle & Hormones. De gesprekken met Charlotte ervaarde ik als erg fijn. Ze dacht met me mee en gaf tips specifiek op mijn behoeftes. Ze gaf ook aan dat ik bij vragen altijd mocht mailen. Ik heb meerdere handvatten gekregen waar ik komende tijd zeker mee door wil blijven gaan. Beetje bij beetje ga ik steeds meer de signalen van mijn lichaam herkennen. Ik denk dat dit ook mede komt door de begeleiding van de afgelopen weken. Ik vond het erg fijn dat ik meerdere consults had, die over verschillende onderwerpen gingen, en niet dat alles in 1 consult ‘gepropt’ moet worden. Ik raad andere mensen zeker aan om begeleiding via Lifestyle & Hormones te gaan volgen.

7.5/10

-Lisette-

Ik ben super blij dat ik dit traject met Wendy als coach mocht doen. Ze luisterde altijd erg goed, dacht gelijk mee en had altijd goede tips en ideeën. Daarnaast wist ze me soms ook goed een spiegel voor te houden en juist kritisch te zijn. Ik heb zoveel van haar geleerd, zowel over voeding als over hoe ik naar eten kijk. Ook heeft ze me geleerd meer rustmomentjes in te plannen in de dag. Ik heb minder buikpijn en veel meer energie. Daarnaast heb ik ook veel minder sugar cravings en zit ik beter in mijn vel. Ik merk het gelijk aan mijn humeur als ik een paar dagen ongezond eet en weet dat ik dan weer even goed voor mezelf moet zorgen met dit eetschema en wat meer rust moet pakken. Ik zou dit traject aan iedereen met PCOS aanraden, vooral omdat er zoveel klachten samenhangen met PCOS die ik nooit heb geweten maar die door het dieet wel minder zijn geworden of weg zijn. Ik daarnaast het eetschema ook aan mijn moeder aangeraden i.v.m. klachten door de overgang, het werkt bij haar ook echt super!

8/10

-Mariët-

Jullie zijn gewoon top! Ik ben ontzettend blij dat ik de keus heb gemaakt om mij bij jullie aan te melden. Ik heb een betere relatie met eten. Dat je levensstijl aanpassen niet altijd maar inhoud wat je allemaal niet mag maar juist wat je allemaal WEL mag. Jullie zorgen voor duidelijkheid en dat is heel verfrissend. Alles is terug te lezen op de gepersonaliseerde e-guide waar ik nog vaak gebruik van zal maken.

10/10

-Anoniem-

Nieuwsgierig geworden?

Boek direct een gratis en vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek in. Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we jouw situatie en jouw wensen en kan je al je vragen stellen over Lifestyle & Hormones. Samen kijken we of er een match is en welk Personal PCOS Plan het beste bij jouw situatie en wensen aansluit.

×