Skip to content

Voor vrouwen in de overgang

Krijg weer dat energieke fijne leven terug door kleine en fijne aanpassingen te doen in jouw levensstijl.

Heb je overgangsklachten zoals opvliegers of nachtzweten? Wij hebben alle wetenschappelijke informatie bij elkaar verzameld en kunnen jou de beste tips geven voor een uitgebalanceerd voeding- een leefstijlpatroon zodat jouw overgangsklachten afnemen.

Je bent niet de enige..

 • 1.9 miljoen vrouwen in Nederland zijn op dit moment in de overgang.
 • 82% van de vrouwen heeft symptomen en last van de overgang.
 • 70% heeft klachten die dagelijks de kwaliteit van leven beïnvloeden.
 • 51 jaar is de gemiddelde leeftijd dat een vrouw in de overgang gaat.
 • Klachten kunnen tussen de 6 maanden en 4 jaar duren of soms meer dan 14 jaar.

Soms weet je niet eens dat het grootste deel van jouw klachten horen bij de overgang. Misschien herken je jezelf wel een van onderstaande symptomen:

 • Je menstruatie gaat opeens vaker uitblijven of je ziet een periode waarin de menstruatie opeens vaker komt.
 • Je hebt last van vaginale droogheid en seks voelt niet meer fijn.
 • Je hebt last van nachtzweten en wordt regelmatig compleet doorweekt wakker.
 • Je slaapt slecht en bent enorm vermoeid en staat eigenlijk al moe op.
 • Je ervaart veranderingen in je libido.
 • Je hebt het idee steeds minder aan te kunnen.
 • Je gewicht neemt opeens toe.
 • Je haar wordt steeds dunner en je huid steeds droger.
 • Je hebt last van je gewrichten.
 • Je bent soms niet te genieten en hebt last van stemmingswisselingen.
 • Je hebt regelmatig last van vergeetachtigheid.
 • Je voelt je somber en bent vaak chagrijning.

Je hebt geen zin om te wachten tot je symptomen vanzelf verdwijnen. Je wilt concrete tips wat je kunt doen om je vooral snel fijner te voelen zodat je hier niet meer zoveel hinder van ervaart.

Stel je voor dat je je in enkele maanden weer fijner in je lijf voelt. Dat je weer energie terugkrijgt. Dat je geen angst hebt om de deur uit te gaan omdat je je misschien tussendoor moet verkleden.  Dat je goed en lekker kunt  slapen en weet hoe je ontspanning kunt vinden.
Dat je aan het einde van de dag nog energie over hebt om een gezonde maaltijd te maken die niet ingewikkeld is. Of te gaan bewegen of zelfs energie over hebt om te gaan sporten. Die gezellige dame weer bent. De vrouw die goed weet waar haar grenzen liggen en dat ook goed weet aan te geven. Die weet wat goed voor haar is en daarop drijft ipv op wat een ander wil. Die kiest voor zichzelf en nu die stap zelf gaat maken.
Want het kan ook anders. Wij weten namelijk dat er in een paar maanden veel kan gebeuren. We helpen je hierbij.

Wat kan jij bereiken?

1

Je weet wat er gebeurt in je lijf tijdens de overgang en welke hormonen zorgen voor die rollercoaster en hoe je deze beter in balans kunt krijgen.

2

Je hebt weer meer energie, je staat fijner op en kan je beter concentreren. Je hebt minder last van stemmingswisselingen en voelt je gelukkiger.

3

Je hebt minder last van opvliegers, nachtzweten, hoofdpijn en darmklachten.
Je weet wat je kan doen zodat je niet verder aankomt in gewicht.

Wat ga je leren:

Wij vinden het heel belangrijk dat je snapt wat er hormonaal gebeurt vlak voor, tijdens en na de overgang. Op het moment dat je begrijpt hoe jouw lijf werkt kun je er beter op inspelen. Wij gaan je op een begrijpelijke manier leren om aan jouw leefstijl te werken en laten je zien dat dit niet ingewikkeld of een straf is.

We leggen je alles uit over de kracht van voedsel, lichaamsbeweging, slaap en ontspanning op je overgangsklachten. Maar we leren je vooral hoe jij weer goed in jouw vel komt te zitten, meer energie zal hebben en weer fijner door de dag komt zonder die vervelende overgangsklachten.

Waarom is dit zinvol?

Voeding

Tijdens de overgang gaat je stofwisseling een tandje langzamer. Hierdoor verbrand je lichaam veel minder en is de kans op aankomen groter. Gewichtstoename tijdens de overgang verhoogt het risico op hoge bloeddruk, hoog cholesterol en insulineresistentie. Maar er is ook goed nieuws: je kunt hier wat aan doen met een uitgebalanceerd voedingspatroon. Daarnaast kan je met de juiste voeding de schommelingen in je hormonen verminderen. Wij gaan je tijdens de 1-1 sessies leren wat de rol is van voeding op jouw hele leven zonder dat het te ingewikkeld is.

Beweging

Een van de meest belangrijke dingen is blijven bewegen. Matig intensieve beweging wordt in verband gebracht met een daling van oestrogeenwaardes. Beweging helpt niet alleen tegen overgangsklachten, maar verminderd ook het risico op borstkanker en verhoogt je levensverwachting. Wij helpen je om makkelijke manieren te vinden in jouw dagelijks leven voor meer bewegen met plezier.

Slaap

Voor veel vrouwen in de overgang is slapeloosheid een veel voorkomende klacht. Dit komt bij ongeveer de helft van de vrouwen voor. Door de slapeloosheid kun je angst, stress, spanning of depressieve gevoelens krijgen. Andere symptomen kunnen zijn: nachtzweten, plotseling wakker en bizarre en intense dromen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een goede slaaphygiëne en slaapritueel te hebben. Je leert wat hierin voor jou gaat helpen. ​

Ontspanning

Veel vrouwen ervaren paniekaanvallen tijdens de overgang. Net als bij stress en angst, is het bekend dat sommige veranderingen in je leefstijl helpen om dit te verminderen. Wij geven jou tips hoe je kunt zorgen voor meer ontspanning en minder stress.

Waarom onze aanpak uniek is:

Wetenschappelijk onderbouwd

Wij zijn naast diëtist ook gezondheidswetenschapper. Wij vertalen wetenschappelijke feiten op een praktische, begrijpbare manier naar jou zodat jij ook leert hoe het écht werkt.

Lage prijs

Wij zorgen ervoor dat jij heel veel informatie krijgt voor een betaalbare prijs. Jouw basisverzekering vergoed ook nog eens tussen de €135,- en €254,- .

Weinig tijd

Wij vinden het belangrijk dat je niet onnodig veel tijd kwijt bent met het aanpassen van je leefstijl. Je hoeft niet uren in de keuken te staan of langs verschillende winkels te rijden voor ingewikkelde producten. Ons motto is gezond, gemakkelijk, snel en praktisch!

Liefdevol

Wij coachen altijd vanuit een liefdevolle benadering. Wij gaan niet met de mattenklopper achter je aan, wij oordelen niet en wij dringen ook niet onze mening aan je op. Wij helpen jou op een begripvolle, ondersteunende en motiverende manier.

Onze coachingstrajecten worden beoordeeld met een gemiddelde van 8,6.

Over Lifestyle & Hormones

Wij zijn een team van 7 diëtisten en gezondheidswetenschappers.

Met onze jarenlange ervaring binnen leefstijl & hormonen merkten wij dat er veel vraag is naar adviezen bij de overgang. Wij vinden het zonde als vrouwen onnodig wachten tot de klachten vanzelf verdwijnen want wij weten dat je met de juiste aanpassingen nu al het verschil kunt maken.

Onze diëtisten Wendy en Merel hebben zich gespecialiseerd in de overgang  waarmee zij jou kunnen helpen bij jouw klachten. Wij vinden namelijk dat iedereen het verdient om een fijner en leuker leven te leiden met minder klachten.

Voor wie is dit 1-1 traject geschikt?

 • Als je overgangsklachten je dagelijkse leven beïnvloeden.
 • Als je wilt ervaren wat je zélf kunt i.p.v. de hormoonbehandelingen via een arts.
 • Als je wilt weten hoe je lichaam werkt en hierop in wilt spelen, in plaats van ertegen te vechten.
 • Als je wetenschappelijk onderbouwde informatie wilt over gezonde voeding en leefstijl.
 •  

Hoe ziet het traject er uit?

Tijdens het traject gaan we 3, 6 of 12 maanden volledig met je aan de slag. Dit kun je verwachten:

adviesconsult
adviesconsult

Stap 1. – De eerste stappen

Zodra jij je aanmeldt kan je direct beginnen! Je krijgt van ons een bevestigingsmail met 3 belangrijke items:

Het intakeformulier.  Je krijgt van ons een intakeformulier waarin we gaan vragen naar meerdere aspecten van je leven zoals hoe je voeding, beweging, ontspanning en slaap eruitzien en we gaan vragen naar welke klachten je ervaart. Dit intakeformulier mag je invullen en terugsturen via de mail.

Foodtracking. Jij mag gebruik maken van een superhandige app waarin je jouw eten & drinken gemakkelijk kan tracken. Er zit o.a. een scan-functie in waarmee je barcodes van verpakkingen supersnel & makkelijk kan scannen. Je mag je voeding bijhouden in deze app voor minimaal 3 representatieve dagen. Zo krijgen wij inzicht in jouw voedingspatroon en waar jij jouw energie op een dag uithaalt. Onhandig met apps? Je kan het ook op je computer invullen. Wij sturen jou alle instructies toe en wij loggen vervolgens in op jouw account en kunnen dan jouw persoonlijk afgestemde e-guide gaan opmaken.

Plan jouw adviesconsult. In de mail die jij ontvangt bij aanmelden vind je een link waarin je direct jouw adviesconsult kan inplannen. Je kan zelf kiezen wanneer en bij wie je jouw afspraak wilt! Let op: wij hebben minimaal 2 werkdagen nodig om jouw adviesconsult voor te bereiden. Zorg dus je minimaal 2 werkdagen voorafgaand het adviesconsult jouw intakeformulier hebt gemaild en jouw voeding hebt bijgehouden in de eetmeter voor minimaal 3 representatieve dagen

Stap 2. – Persoonlijke E-guide

De e-guide is een compleet gepersonaliseerde PDF bestand met meer dan 30 pagina’s. Je vindt er een samenvatting van jouw overgangsklachten met een op maat gemaakt advies op de 4 belangrijkste factoren: voeding, beweging, slaap en ontspanning. Dit document heb jij voor altijd als naslagwerk.

Je krijgt ook een handige boodschappenlijst. Hierin vind je meer dan 180 producten die jij altijd kan kiezen en gewoon bij jouw supermarkt kunt vinden.

Stap 3. – Coaching

Je kunt kiezen uit 3, 6 of 12 maanden coaching van ons middels videobellen. We starten met het adviesconsult van 1 uur. In dit consult bespreken jouw klachten en welke aanpassingen in je voeding-, beweeg- en slaappatroon je overgangklachten gaan verminderen. In de follow-up consulten van 30 minuten helpen wij jou met het toepassen van de adviezen. We geven concrete tips en motiveren je stappen te maken.

Stap 4.- Support

Je hebt alle kennis en tools in huis maar je loopt toch tussentijds ergens tegenaan? Wij zijn er voor jou om je verder te helpen! Gedurende jouw coachingstraject mag jij al jouw tussentijdse vragen via de mail toesturen. Wij beantwoorden deze binnen 2 werkdagen.

Light Plan

3 maanden

Nu voor €337,- !

Plus Plan

6 maanden

Nu voor €467,-!

Premium Plan

12 maanden

Nu voor €677,-!

Bij elk plan krijg je een deel vergoed uit je basisverzekering. Dit kan oplopen tot wel 75% van de totale kosten! Klik hier voor een compleet overzicht van de vergoedingen per verzekeraar. 

FAQ

Ja dat kan. Klik HIER om zelf een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek. Plan je afspraak bij onze gespecialiseerde diëtisten Wendy of Merel. Dit gesprek is telefonisch en duurt circa 15 minuten. Hierna kan je zelf besluiten of en wanneer je wilt starten.

Dit hangt af van je traject en of jouw zorgverzekering. We hebben alles uitgelegd in DIT document.

Bij ASR, CZ, PZP, OHRA en Nationale Nederlanden heb je een verwijsbrief voor een diëtist nodig om jouw factuur straks te kunnen indienen bij jouw zorgverzekering. Deze verwijsbrief kan je via de huisarts(assistente) aanvragen en moet binnen zijn voordat jouw eerste consult plaatsvindt. De verwijsbrief moet je vervolgens bewaren en indienen bij je zorgverzekeraar samen met de eindfactuur die je van ons aan het einde van je traject krijgt.

Jij betaalt het plan altijd voorafgaand aan ons via ons betaalsysteem. Aan het einde van jouw plan krijg jij een factuur met alle codes, data & tijden van de consulten die geschikt is om te dienen bij jouw zorgverzekering. Wil je betalen in termijnen? Stuur ons dan hier een bericht.

Jouw traject is een 1-1 coachingstraject welke direct van start kan gaan. Je plant je adviesconsult in tijdens de kennismaking of zelf via onze boekingsmodule op een moment dat het voor jou uitkomt. Na het plannen ontvang je van ons het intakeformulier, uitleg van de mijn eetmeter, de algemene voorwaarden en privacy verklaring.

Ja dat klopt. Er zijn in Nederland ongeveer 1.6 miljoen vrouwen in de overgang. Wij kunnen niet iedereen helpen en zijn van mening dat iedereen iets anders zoekt in een coach. Wij zijn wetenschappelijk opgeleid en kennen maar weinig diëtisten die zich specialiseren op het gebied van overgangsklachten. Wij werken samen met heel veel gynaecologen door heel Nederland. Wij kunnen je doorverwijzen naar een andere arts als je vastloopt of geen goede klik hebt bij je huidige arts.

×