Skip to content

1-1 coaching

Krijg weer dat energieke fijne leven terug door kleine en fijne aanpassingen te doen in jouw levensstijl.

  • 10% van de vrouwen in Nederland heeft last van endometriose.
  • 50% van de vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen heeft endometriose.
  • 80% heeft klachten die dagelijks de kwaliteit van leven beïnvloeden.

Je bent niet de enige..

Je bent waarschijnlijk op deze pagina gekomen omdat je bij die 80% hoort die klachten ervaart. En hier wil je wat aan doen. Je hebt misschien al heel internet afgestruind naar dé oplossing voor die heftige pijn. We vallen maar meteen met de deur in huis: endometriose kunnen we niet voor jou genezen, maar we kunnen wel jouw klachten en symptomen (deels) meer beheersbaar maken met de juiste aanpassingen in leefstijl. Zodat je beter kunt leren leven met deze chronische aandoening.

Herkenbaar?

• Je hebt last van een pijnlijke menstruatie

• Je hebt chronische pijn in de onderrug en het bekken

• Je hebt pijn tijdens of na seks

• Je hebt last van een pijnlijke stoelgang en vaker last van diarree, obstipatie of een opgeblazen gevoel.

• Je hebt last blaasproblemen; plassen kan zeer doen.

• Zwanger worden lukt niet

• Je hebt vaak hoofdpijn of erge migraine aanvallen.

• Je bent heel erg moe

Wat precies de oorzaak van endometriose is, is ondanks heel veel onderzoek, nog niet bekend. Er zijn verschillende theorieën. Het lijkt er op dat er bepaalde genen verband houden met deze ziekte. Het komt vaker voor bij vrouwen die ook een moeder of een zus hebben met endometriose. Maar er zullen nog veel meer factoren een rol spelen, denk aan omgevingsfactoren (milieu) en leeftijd van de eerste menstruatie.

We weten wel hoe de klachten ontstaan. Normaliter ontwikkelt het slijmvlies in je baarmoeder elke maand. Dit is om de baarmoeder voor ter bereiden op een eventuele zwangerschap. Als je niet zwanger raakt, word het slijmvlies afgebroken en afgescheiden middels je menstruatie. Bij endometriose ontwikkelt zich soortgelijk slijmvlies ook buiten je baarmoeder. Dit wordt elke maand dikker en zorgt voor een chronische ontsteking met een scala aan klachten.

Wil je er alles aan doen om je klachten meer beheersbaar te maken? Aan de slag gaan met je leefstijl kan verlichting geven. Zodat je wellicht niet meer helemaal krom ligt tijdens je menstruatie. Zodat je geen enorme buikklachten hebt en zo vermoeid bent.   
Dat je aan het einde van de dag nog energie over hebt om een gezonde maaltijd te maken die niet ingewikkeld is. Of te gaan bewegen of zelfs energie over hebt om te gaan sporten.

Wat kan jij bereiken?

1

Je weet wat endometriose precies betekent en wat er gebeurd in je lijf. Je leert welke leefstijlfactoren kunnen helpen om ontstekingsreacties te verlagen en je immuunsysteem te versterken.

2

Meer energie en minder stress. Je weet immers wat je zélf kunt doen als je pijnklachten ervaart.

3

Minder last van darmklachten door een volwaardig voedingspatroon die jouw darmen versterken.

Deze vrouwen gingen je voor:

Ik heb de coachingsmomenten als heel prettig ervaren. Wendy is een heel fijn persoon om mee te communiceren. Ze is rustig, luistert goed en heeft veel kennis die ze met je kan delen. Daarbij vind ik het ook een meerwaarde omdat dit voor mijn gevoel het enige is wat je kan doen/volgen om zo iets aan de klachten te doen die bij endometriose komen kijken. Ik zou het iedereen die endometriose heeft dan ook zeker aanraden!
Moniek

Wat ga je leren:

Wij vinden het heel belangrijk om te vertellen dat we endometriose niet kunnen genezen. Dat gaan we ook zeker niet claimen. Wel vertellen we je dat je levensstijl van invloed is op jouw kwaliteit van leven. Daarnaast weten we dat vrouwen het fijn vinden om ook zelf ‘in control’ te zijn. Dus zelf de mate van klachten kunnen beïnvloeden door de dingen die ze zelf aanpakken.

We leggen je alles uit over de kracht van voeding, lichaamsbeweging, slaap en ontspanning op je lichaam, maar vooral hoe jij weer goed in je vel komt te zitten en meer energie kunt ervaren. Wij gaan je leren om zoveel mogelijk controle uit te oefenen op jouw endometriose klachten. Wij gaan je een begrijpelijke en leuke manier leren om aan je leefstijl te werken en laten je zien dat dit niet ingewikkeld of een straf hoeft te zijn.

Waarom is het handig om meer te weten?

Voeding

Voeding is niet alleen iets om jezelf mee te vullen, maar vooral om je lichaam te voeden en draaiende te houden. We weten dat de kwaliteit van je voeding voor een groot deel bepaald hoe jij je voelt. Voeding kan je energiek laten voelen en gelukkiger (ja echt!). Voeding kan er ook voor zorgen dat je meer of juist minder pijnklachten ervaart en meer of minder stemmingswisselingen ervaart, meer of minder energiek voelt en dat je lekkerder in je vel zit. Wij gaan je tijdens de 1-1 sessies leren wat de rol is van voeding op jouw hele lijf en brein.

Beweging

Wist jij dat we in Nederland beweegnormen hebben? Hoeveel moet je bewegen om je energie en lichaam sterk te houden? Dat is voor iedereen anders. Maar om een beetje een richtlijn te hebben houden we vast aan de beweegnormen. Wij gaan je leren beweging handig te timen, want met enorme pijn bewegen is natuurlijk niet de bedoeling. We leren je dat meer bewegen niet lastig is. Dat het niet gaat over uren in de sportschool staan. Maar we denken met je mee in de mogelijkheden.

Slaap

Slaap is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse routine. Je besteedt er ongeveer een derde van je tijd aan. Een goede nachtrust, en er op de juiste momenten genoeg van krijgen, is net zo essentieel voor je hormonen, je lijf en mentale gezondheid, als voedsel en water. Zonder goede slaap ervaar je meer pijn en angst, gaat je immuunsysteem achteruit en kun je minder aan.  Wij gaan je vertellen hoe jij jouw slaap positief kan beïnvloeden en beter kunt slapen waardoor jij vaker uitgerust wakker wordt en meer energie kan ervaren over de dag.

Ontspanning

Stress creëert fysieke als mentale spanning, en deze spanningen kunnen elkaar versterken. Wellicht span jij sommige spieren meer aan als je stress hebt en dat creëert dan vervolgens extra pijn. Tegelijkertijd kan juist lichamelijke ontspanning van je lichaam je helpen bij het verlichten van mentale stress. Wat ontspanning is, is voor iedereen anders. Sommige gedijen heel goed bij een sessie in bad of meditatie, terwijl andere juist daar heel gespannen van raken. Sommige doen het goed op sporten, terwijl andere dat helemaal niet leuk vinden. Als ontspanning vinden lastig voor je is, dan denken we graag mee in de verschillende mogelijkheden van ontspanning.

Waarom onze aanpak uniek is:

Wetenschappelijk onderbouwd

Wij zijn naast diëtist ook gezondheidswetenschapper. Wij vertalen wetenschappelijke feiten op een praktische, begrijpbare manier naar jou zodat jij ook leert hoe het écht werkt.

Lage prijs

Wij zorgen ervoor dat jij heel veel informatie krijgt voor een betaalbare prijs. Jouw basisverzekering vergoed ook nog eens tussen de €135,- en €254,- .

Weinig tijd

Wij vinden het belangrijk dat je niet onnodig veel tijd kwijt bent met het aanpassen van je leefstijl. Je hoeft niet uren in de keuken te staan of langs verschillende winkels te rijden voor ingewikkelde producten. Ons motto is gezond, gemakkelijk, snel en praktisch!

Liefdevol

Wij coachen altijd vanuit een liefdevolle benadering. Wij gaan niet met de mattenklopper achter je aan, wij oordelen niet en wij dringen ook niet onze mening aan je op. Wij helpen jou op een begripvolle, ondersteunende en motiverende manier.

Onze coachingstrajecten worden beoordeeld met een gemiddelde van 8,6.

Over Lifestyle & Hormones

Wij zijn een team van 5 diëtisten en gezondheidswetenschappers. In Nederland zijn er heel veel mensen die zich bezighouden met endometriose, en claimen de heilige graal in handen te hebben. Helaas bestaat er niet zoiets als het endometriose dieet en helaas wordt het ook vaak veel te ingewikkeld gemaakt.

Veel vrouwen worden naar huis gestuurd met het bericht om maar vooral tijdens de cyclus flinke hoeveelheden pijnstillers te slikken, maar je kunt aan (pijn)klachten ook heel veel doen met je levensstijl.

Wij focussen op wat wél bekend is in de wetenschap over ontstekingen, je immuunsysteem, darmklachten en je algehele gezondheid en welzijn. Wij willen graag laten zien dat gezond leven helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn als je endometriose hebt.

Onze diëtisten Wendy & Merel hebben zich gespecialiseerd in endometriose zodat zij jou kan helpen bij jouw klachten. Wij vinden namelijk dat iedereen het verdient om een fijner en leuker leven te leiden met minder klachten.

Voor wie is onze coaching geschikt?

  • Als je endometriose hebt en dat je dagelijkse leven beïnvloedt.
  • Als je wilt weten waarom de arts hormonale anticonceptie of pijnmedicatie voorschrijft, maar vooral hoe je dit ook kan aanvullen met een gezonde levensstijl.
  • Als je informatie wilt hoe je zelf kan starten met de eerste stappen te zetten naar een leven met minder (pijn)klachten.
  • Als je wetenschappelijk onderbouwde informatie wilt over gezonde voeding en leefstijl.

Hoe ziet het traject er uit?

Tijdens het traject gaan we 3, 6 of 12 maanden volledig met je aan de slag. Dit kun je verwachten:

adviesconsult
adviesconsult

Stap 1. – De eerste stappen

Zodra jij je aanmeldt kan je direct beginnen! Je krijgt van ons een bevestigingsmail met 3 belangrijke items:

Het intakeformulier.  Je krijgt van ons een intakeformulier waarin we gaan vragen naar meerdere aspecten van je leven zoals hoe je voeding, beweging, ontspanning en slaap eruitzien en we gaan vragen naar welke klachten je ervaart. Dit intakeformulier mag je invullen en terugsturen via de mail.

Foodtracking. Jij mag gebruik maken van een superhandige app waarin je jouw eten & drinken gemakkelijk kan tracken. Er zit o.a. een scan-functie in waarmee je barcodes van verpakkingen supersnel & makkelijk kan scannen. Je mag je voeding bijhouden in deze app voor minimaal 3 representatieve dagen. Zo krijgen wij inzicht in jouw voedingspatroon en waar jij jouw energie op een dag uithaalt. Onhandig met apps? Je kan het ook op je computer invullen. Wij sturen jou alle instructies toe en wij loggen vervolgens in op jouw account en kunnen dan jouw persoonlijk afgestemde e-guide gaan opmaken.

Plan jouw adviesconsult. In de mail die jij ontvangt bij aanmelden vind je een link waarin je direct jouw adviesconsult kan inplannen. Je kan zelf kiezen wanneer en bij wie je jouw afspraak wilt! Let op: wij hebben minimaal 2 werkdagen nodig om jouw adviesconsult voor te bereiden. Zorg dus je minimaal 2 werkdagen voorafgaand het adviesconsult jouw intakeformulier hebt gemaild en jouw voeding hebt bijgehouden in de eetmeter voor minimaal 3 representatieve dagen.

Stap 2. – Coaching

Je kunt kiezen uit 3, 6 of 12 maanden coaching van ons middels videobellen. We starten met het adviesconsult van 1 uur. In dit consult bespreken jouw klachten en welke aanpassingen in je voeding-, beweeg- en slaappatroon jouw klachten kunnen verminderen. In de follow-up consulten van 30 minuten helpen wij jou met het toepassen van de adviezen. We geven concrete tips en motiveren je stappen te maken.

Stap 3. – Persoonlijke E-guide

Na jouw adviesconsult krijg jij direct jouw persoonlijke e-guide. De e-guide is een compleet gepersonaliseerde PDF bestand met meer dan 30 pagina’s. Je vindt er een samenvatting van jouw situtatie inclusief een op maat gemaakt advies op de 4 belangrijkste factoren: voeding, beweging, slaap en ontspanning. Dit document heb jij voor altijd als naslagwerk.

Je krijgt ook een handige boodschappenlijst. Hierin vind je meer dan 180 producten die jij altijd kan kiezen en gewoon bij jouw supermarkt kunt vinden.

Bij het premium plan krijg je ook nog eens 4-ebooks die dieper ingaan op wat endometriose doet met je lichaam & tips voor voeding.

Stap 4.- Support

Je hebt alle kennis en tools in huis maar je loopt toch tussentijds ergens tegenaan? Wij zijn er voor jou om je verder te helpen! Gedurende jouw coachingstraject mag jij al jouw tussentijdse vragen via de mail toesturen. Wij beantwoorden deze binnen 2 werkdagen.

Light Plan

3 maanden

Nu voor €337,- !

Plus Plan

6 maanden

Nu voor €467,-!

Premium Plan

12 maanden

Nu voor €677,-!

Bij elk plan krijg je een deel vergoed uit je basisverzekering. Dit kan oplopen tot wel 75% van de totale kosten! Klik hier voor een compleet overzicht van de vergoedingen per verzekeraar. 

FAQ

Ja dat kan. Klik HIER om zelf een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek. Plan je afspraak bij onze gespecialiseerde diëtisten Wendy of Merel. Dit gesprek is telefonisch en duurt circa 15 minuten. Hierna kan je zelf besluiten of en wanneer je wilt starten.

Dit hangt af van je traject en of jouw zorgverzekering. We hebben alles uitgelegd in DIT document.

Bij ASR, CZ, PZP, Ohra en Nationale Nederlanden heb je een verwijsbrief voor een diëtist nodig om jouw factuur straks te kunnen indienen bij jouw zorgverzekering. Deze verwijsbrief kan je via de huisarts(assistente) aanvragen en moet binnen zijn voordat jouw eerste consult plaatsvindt. De verwijsbrief moet je vervolgens bewaren en indienen bij je zorgverzekeraar samen met de eindfactuur die je van ons aan het einde van je traject krijgt.

Jij betaalt het plan altijd voorafgaand aan ons via ons betaalsysteem. Aan het einde van jouw plan krijg jij een factuur met alle codes, data & tijden van de consulten die geschikt is om te dienen bij jouw zorgverzekering. Wil je betalen in termijnen? Stuur ons dan hier een bericht.

Jouw traject is een 1-1 coachingstraject welke direct van start kan gaan. Je plant je adviesconsult in tijdens de kennismaking of zelf via onze boekingsmodule op een moment dat het voor jou uitkomt. Na het plannen ontvang je van ons het intakeformulier, uitleg van de mijn eetmeter, de algemene voorwaarden en privacy verklaring.

Ja dat klopt. Er zijn in Nederland ongeveer 450.000 vrouwen met endometriose. Wij vinden het belangrijk dat er een goede match is met een coach en we zijn van mening dat we niet iedereen altijd kunnen helpen. Wij werken echt vanuit de laatste stand van de wetenschap en vinden het dus zeer belangrijk dat alles wat we vertellen ook juist is.

×