Skip to content

PCOS Academy

Ontdek de PCOS Academy: Jouw flexibele en betaalbare video academy met besloten community. Leer in 6 stappen alles over je hormonen, fertiliteit, voeding én kom in contact met andere vrouwen met PCOS.

Totaal: €485 
Nu voor: €149,-

PCOS: Je lijf in balans in 6 stappen

Ervaar hoe jij van je PCOS klachten af kan komen met dit online programma

Dit is hét online programma waarin jij weer lichamelijk en mentaal beter in balans komt.

De kans is groot dat jij niet eens weet dat de klachten waarmee je rondloopt door je PCOS en hormoonhuishouding worden beïnvloed. Jij leert alles over de verbinding tussen je hormonen, lichaam en geest zodat jij weet wat jij zelf kan doen om je weer fitter, energieker & gezonder te voelen.

Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, een computer of een ipad om met anderen in contact te komen en de Academy te volgen.

“Ik zie door de bomen het bos niet meer…”

Je bent online gaan googlen en bij iedere influencer, facebookgroep of website kom je tegenstrijdige informatie tegen.

 • Je bent geschrokken van de diagnose en bijbehorende gevolgen voor je gezondheid & fertiliteit en voelt je overwhelmed door alles wat je hebt gelezen.
 • De ene zegt dat je koolhydraatarm moet gaan eten en de volgende beweert dat gluten- of lactosevrij beter is. Je weet niet meer waar je nou goed aan doet.
 • Het lijkt alsof je ingewikkelde diëten moet volgen met producten en ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord.
 • Allerlei supplementen vliegen je om de oren die je honderden euro’s kosten, maar werken deze wel?
 • Je vraagt je af hoe je dit alles moet managen in je drukke leven.
 • Je wilt graag met andere vrouwen in contact komen in een veilige, besloten omgeving.

Wat als wij je nu vertellen dat wij het antwoord hebben op al je vragen?  

Hoe fijn zou het zijn als jij straks alles weet over PCOS, je hormonen en welke voeding goed is voor jouw lijf? Je hoeft hierna nooit meer internet af te speuren voor informatie of tips. We maken korte metten met alle fabels die wereld rondgaan. Je begrijpt hoe je lijf & hormoonhuishouding werkt en wat jij zelf kan doen om meer balans te ervaren. Jouw klachten worden beheersbaar en je voelt je weer energiek, fit en de “brainfog” is verdwenen. Zonder strenge diëten, ingewikkelde producten of peperdure supplementen. Daarnaast kun je tips vragen en delen in de beveiligde, besloten community.

Heb jij net dat zetje nodig om de verandering in te zetten?

Deze vrouwen deden al eerder mee:

Ik vind het erg fijn dat je de cursus met de video's in je eigen tempo kunt volgen. Zeker de module 2 over PCOS & je hormonen was erg verhelderend. Je leest zoveel op internet, maar hier is het duidelijk uitgelegd en kun je het beter voor jezelf toepassen. Ook de module over voeding is erg fijn, ik dacht dat ik goed bezig was, maar kwam er al snel achter dat je ook te weinig juiste voedingsstoffen binnen kan krijgen. En het lukt mij nu al beter om uit de cirkel van sugar cravings, vermoeidheid en wel afvallen te komen.
EINDELIJK DUIDELIJKE INFORMATIE OVER PCOS, OP ALLE GEBIEDEN! ECHT EEN AANRADER!!! De inhoud/informatie is goed, erg leerzaam. Ik heb er veel van op gestoken en zelfs een notitieboekje al veel in opgeschreven, zodat de informatie langer blijft hangen en ik iets wil weten dan kan opzoeken. Het heeft mij goed gemotiveerd om bewuster om te gaan met voeding, beweging, slaap. Ik voel mij lichamelijk al veel beter, ook de combinatie die ik al heb met 1-1 coaching van Charlotte den Boer.
De cursus heeft veel nieuwe inzichten geven. Het is zeer leerzaam en laagdremelig te volgen. Je kunt hem erbij pakken op elk moment en telkens kleine onderdelen volgen of juist meerdere in een keer. Door deze kleine stapjes kun je je eigen tempo een onderdeel aanpakken en meenemen in je levensverandering. Het heeft voor mij positieve ervaringen met zich mee gebracht.
Na al die jaren van zoeken, is er nu in een paar weken tijd zoveel meer duidelijkheid en verbetering gekomen. Daar ben ik jullie dankbaar voor!
De super duidelijke filmpjes en teksten zijn begrijpelijk ingedeeld. Voor het eerst merk ik nu dat er puzzelstukjes op zijn plek vallen, denk hierbij aan buikvet, het lastiger afvallen. Dat het niet alleen maar schijf van 5 eten is zoals mijn omgeving vaker zei, het is echt zoveel meer dan dat.

Wil jij er ook alles aan doen om je lijf gezonder & beter in balans te brengen?

Dan gaat deze PCOS academy jou helpen om dat te bereiken.

Dit is hét online programma dat korte metten maakt het idee dat alleen de anticonceptiepil een oplossing biedt bij PCOS. Jouw voedingspatroon, manier van lichaamsbeweging, slaapkwaliteit en stress hebben meer invloed op jouw hormoonhuishouding dan je denkt. Je leert wat écht werkt voor je lijf en hoe jij dit op een leuke manier kan toepassen waarbij genieten & gemak centraal staat.

Loop niet langer rond met jouw klachten

Wij hebben al meer dan 1800 vrouwen geholpen naar een fijner leven met minder klachten. Of jij nu darmklachten hebt, vermoeid bent, vermoeid opstaat, last hebt van stemmingswisselingen, hoofdpijn/ migraine, sugar cravings of eetbuien ervaart of kampt met over- of ondergewicht, dan zal deze cursus jou gaan helpen om deze klachten beheersbaar te maken.

Wij zijn erkende diëtisten (4 jaar bachelor) en gezondheidswetenschappers (2 jaar Master) en kwaliteitsgeregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Wij hebben inmiddels 14 jaar ervaring op het gebied van voeding, gezondheid, hormonen en fertiliteit.

Wij hebben alle informatie, kennis en tips nu gebundeld in deze online video academy. Precies op de manier die je van ons kent: wetenschappelijk onderbouwd, down to earth, laagdrempelig, makkelijk uitvoerbaar (ook met een gezin) met oog voor genieten & plezier. Middels de besloten community kun je ook in contact komen met anderen om zo elkaar te helpen.

Onze wens? Jou leren hoe je zelf een gezonde levensstijl creëert, zonder dat het ingewikkeld wordt met lastige recepten en ingrediënten. Wij gaan altijd opzoek naar de overlap tussen gezond, genieten en gemak. Zo zie jij resultaat en weet jij dit ook te behouden.
Ik vind het erg fijn dat je de cursus met de video's in je eigen tempo kunt volgen.
Het stuk over de werking van je hormonen vond ik zeer verhelderend.

Waarom uitstellen als je er nu wat aan kunt doen?

Ben jij helemaal klaar met jouw klachten, lukt het je niet zelf om verandering door te voeren of zie jij door het bomen het bos niet meer, laat ons je dan helpen. 

Je krijgt 9 maanden toegang tot:

 • >180 Online video’s vol met kennis en toepasbare tips van Charlotte en Margot, >6 uur in totaal (t.w.v. €327)
 • Succesboek met handige templates en korte opdrachten (t.w.v. €59)
 • Besloten online community waar we elkaar helpen & inspireren (t.w.v. €99)
 • Optie: met 10% korting een 1-1 consult bijboeken met een van onze experts (v.a. €44,55)

Totaal: €485 
Aanbieding: €149

Hierom is deze online video academy fijn:

 • Kijken in je eigen tijd en op jouw eigen tempo via een app op je telefoon of computer.
 • Zelf bepalen wat je uit alle kennis en tips wilt toepassen in jouw dagelijks leven.
 • Jouw eigen expert-status opbouwen. Je leert alles en kan je omgeving haarfijn uitleggen wat er gebeurd in jouw lijf. 
 • Alle informatie op één plek hebben. Nooit meer googlen dus!
 • Ongelimiteerd kijken naar de video’s. Je blijft toegang houden tot de cursus voor 9 maanden.
 • Meteen in contact komen met anderen middels een besloten community.
 • Jouw eigen pad kiezen naar een gezonder leven met behulp van alle video’s, kennis en tips van mede PCOS-ers. Dat gaat de rest van je leven waardevol zijn.
L&H PCOS Plan

Dit is wat de academy bevat:

6 modules met >180 video’s

Dit is een online video academy die je zelf kunt doorlopen. Er zijn 6 videomodules met meer dan 180 video’s (variërend van 1 tot 9 minuten) die je in je eigen tempo en overal kunt bekijken. Van elke video is ook een transcript beschikbaar. Zo heb jij ALLE kennis in huis om van gezond leven een FEESTJE te maken. Je blijft 9 maanden toegang houden tot de video-hub: je kunt de lessen en transcripten dus rustig weer eens bekijken als je daar behoefte aan hebt.

Succesboek

Naast alle kennis is het natuurlijk vooral de bedoeling dat je weet hoe je de informatie kunt toepassen in jouw leven. Je krijgt een compleet succesboek met alle stappen die jou gaan helpen die nieuwe levensstijl te creëren. Je zal de opgedane kennis dus meteen toepassen.

Besloten online community 

Ontmoet gelijkgestemde vrouwen, stel vragen, en ontdek samen de weg naar een gezonder leven met PCOS. Verbind met anderen, vind jouw PCOS-buddy, deel je doelen en successen en laat je inspireren door de verhalen van mede-communityleden. Of je nu net bent gediagnosticeerd, in een fertiliteitstraject zit of in een andere fase zit; dit is dé plek om te connecten, leren en inspireren. 

1-1 coachsessie

Jij kunt bij het afrekenen een coachsessie van 30 of 60 minuten met korting bijboeken met een van onze expert diëtisten bijboeken waarin jij al je vragen kunt stellen! Boek je deze later, dan betaal je het reguliere tarief. Voor deze sessie kun je een vergoeding van je basis zorgverzekering krijgen tussen de €22 en €84 euro.

Ben je klaar om jouw levensstijl een flinke boost te geven
met kleine veranderingen die grootste effecten hebben?

Inhoud van de PCOS academy:

De PCOS Academy heeft alles wat je nodig hebt om jouw leefstijl te kunnen veranderen. In meer dan 180 video’s weet jij straks hoe jij je voeding- en leefstijl zo kunt aanpassen zodat jij weer die leuke, energieke en vrolijke vrouw bent.

1. Intenties vaststellen
Het is belangrijk om een heldere intenties te stellen. Als het vaag is wat jij straks bereikt wilt hebben, dan is de uitvoer vaak ook vaag. Hoe concreter jij jouw intentie(s) hebt opgesteld hoe makkelijker om voor ogen te houden waar je naartoe wilt werken en welke stappen daarvoor nodig zijn. In deze module zet jij vliegensvlug op papier wat je wilt bereiken en zorg je ervoor dat ze dit keer wél slagen.

2. PCOS en hormonen
PCOS is een complexe aandoening. In deze module leggen we je uit wat PCOS precies is en wat dit betekent op de korte- en lange termijn voor jou. Je snapt na deze module alles over de betrokken hormonen en hoe dit in verband staat met jouw lichamelijke en mentale klachten zoals je uitblijvende menstruatie, haartuitval, acné, sugar cravings, darmklachten, brain-fog en stress. Je leert wat jij zelf kan doen om de risico’s op lange termijn te verlagen, wat het meest belangrijk is als het gaat om fertiliteit en of de anticonceptiepil zinvol is. Maar ook hoe jij (eventueel) zonder de pil klachten vrij door het leven kan.

3. Voeding
Ga je googlen? Dan kom je honderden verschillende theorieën over voeding & PCOS tegen. Toch is de wetenschap al een paar jaar stabiel als het gaat om wat het beste werkt voor je gezondheid en hormoonhuishouding. Je krijgt in deze module antwoord op al je vragen rondom koolhydraten, brood, gluten, suiker, vetten, eiwitten, lactose, zuivel, dierlijke producten, supplementen, etiketten en claims. Wij leggen je alles op een begrijpelijke manier uit over voeding zodat jij gericht aan de slag kan. Je leert hoe jij stap-voor-stap aanpassingen kan gaan maken op een manier die bij jou past, waarbij onze 3 G’s: gezond, genieten en gemak centraal staan.  

4. Slaap
Sta jij ook vaak vermoeid op? In deze module nemen we je mee in hoe jij je slaapkwaliteit kan verbeteren zodat jij je straks uitgerust en energiek voelt. Slaap neemt een essentiële rol in als het gaat om je hormoonhuishouding en gezondheid waar we je alles over gaan vertellen. We geven je makkelijke tips om te kunnen integreren in jouw dagelijkse leven, ook bij onregelmatige diensten.

5. Bewegen
Als we aan bewegen denken, dan denken de meesten aan sporten in een sportschool. Dat is echter helemaal niet nodig voor je gezondheid. Wij leggen je uit wat wél belangrijk is en hoe jij meer kunt bewegen zonder dat het je echt heel veel extra tijd kost.

6. Mentale gezondheid
Een goede balans tussen inspanning & ontspanning staat hierin centraal. We leggen je alles uit over hoe jij meer kunt ontspannen en ook waarom ontspannen zo belangrijk is. We leren je hoe het hormoon cortisol werkt en hoe je die kunt verlagen. Maar ook hoe jij kunt omgaan met ‘’terugval’’ en met een omgeving die niet altijd mee wilt werken.

Voor wie de PCOS Academy geschikt?

 • Je bent naar huis gestuurd met de pil, maar wilt weten wat je nog meer kunt doen aan PCOS.
 • Je wilt weten wat er nou precies gebeurt in jouw lijf met al die hormonen.
 • Je hebt een kinderwens en wilt de kans op een (gezonde) zwangerschap vergroten. 
 • Je wilt stoppen met het uitgeven van veel geld aan niet wetenschappelijk-onderbouwde programma’s, trendy diëten en supplementen.
 • Je wilt graag gezonder leven, maar weet niet hoe je ervoor kan zorgen dat het blijvend zal zijn.
 • Je wilt graag samen met andere vrouwen aan de slag.
 • Je hebt dat zetje nodig om nu écht wat te gaan doen aan jouw gezondheid.
 • Je wilt graag op je eigen tempo aan de slag.
 • Je wilt in contact komen met gelijkgestemden via een veilig, besloten platform.

Of je nu meer kennis op wilt doen, wilt afvallen, meer energie wilt krijgen of betere resultaten wilt zien bij de dokter, twijfel dan niet langer en krijg toegang tot de complete video-hub!

Wat zeggen andere vrouwen tot nu toe?

Ik vind de cursus heel erg de moeite waard. Veel kennis opgestoken over PCOS (achtergrond). En vooral veel aan de voeding gehad wat ik met en met aan het veranderen ben. Ook fijn dat je alles op eigen tempo kan volgen.
Anoniem
Ga zo door, dit is top ook voor mensen zonder pcos.
Lobke
Ik vind dat jullie ontzettend goed bezig zijn met deze hele cursus. Ik heb geen moment spijt van mn deelname en leer nog elke dag weer een beetje meer..
Anoniem
Jullie zijn toppers! Zowel mijn eigen coach als wat online zie, heel fijn.
Kelsey
De cursus heeft mij stok achter de deur om elke keer goed bezig te blijven. Geeft een soort motivatie. Was al begonnen voor de cursus met jullie boek en nu met de cursus meer ideeën en tips gekregen rondom slapen, rustmomenten en bewegen.
Anoniem

3x "Ja maar...."

“Wat is nu het verschil met andere online programma’s?”
Wij zijn in Nederland het enige wetenschappelijk PCOS platform gericht op voeding & leefstijl. Wij hebben naast de 4- jarige HBO opleiding ook de universitaire master Gezondheidswetenschappen gedaan en weten dus de fabels van feiten feilloos te onderscheiden. Je weet dus zeker dat je correcte informatie krijgt. Daarnaast krijg je meteen toegang tot alle modules en zijn de video’s kort maar krachtig (maximaal 9 minuten!). Zo bekijk jij simpelweg de video’s die jij interessant vindt op je eigen tempo en hoef je er niet uren voor thuis achter je computer te zitten. 

“Ik weet niet of ik genoeg tijd of motivatie heb.”
Je blijft 9 maanden toegang houden tot de PCOS academy. Je hoeft dus niet in één week door alle filmpjes heen en je hele levensstijl te hebben omgegooid. Sterker nog: wij geven je tips om op een zo laagdrempelig mogelijke manier aanpassingen te doen, die nauwelijks extra tijd van je vragen. Het moet vooral makkelijk, toepasbaar en toegankelijk blijven. Geen ingewikkelde recepten of ingrediënten of uren zweten in de sportschool. Daarnaast heb je hulp van andere vrouwen in de community. Heb je een stok achter de deur nodig? Je kunt altijd 1-1 coachsessies bijboeken.

“Ik heb rekening te houden met een partner/gezin”.
Dat is gelukkig geen enkel probleem. Het is vooral de bedoeling dat je de overlap gaat zoeken tussen gemak, gezond en genieten. Je hoeft van ons absoluut niet apart te koken, dan wordt het niet succesvol op de lange termijn.

FAQ

Als je nu meedoet betaal je eenmalig €149. 

Als jij nu besluit mee te doen, krijg je direct een mail voor je toegang tot de PCOS academy met alle modules en video’s. Deze kan je zelf op je eigen tempo bekijken, je behoudt 9 maanden toegang. In de video academy zit een welkomstmodule waarin we je alles uitleggen over hoe het werkt, waar je met vragen terecht kunt en hoe het succesboek kunt downloaden en gebruiken. Je krijgt ook toegang tot de online community: deze loopt via hetzelfde platform. Je kunt het allemaal volgen op je computer of middels de app “thehuddle”.

Je hebt 6 uur aan video’s in de academy. Die kun je bekijken of lezen via transcripten.

Jazeker! Wij vinden het fijn om te horen dat mensen meer plantaardig eten. Minder vlees eten is vaak al een goede stap naar een betere gezondheid. Maar meer vleesvervangers eten is dat meestal weer niet. Dus wij gaan je leren hoe jij op een verantwoordelijke manier veganist, vegetariër, pescetarier of carnivoor kan zijn.

Voor de PCOS Academy kan je je vragen stellen via onze chat middels whatsapp: 0683826701. Ons team zit dagelijks klaar om je vragen te beantwoorden! 

Als je behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding en specifieke ondersteuning, dan raden we je ten zeerste aan om een 1-op-1 coachsessie in te plannen. Onze deskundige coaches staan klaar om jouw individuele situatie in kaart te brengen, en op maat advies en praktische tips te geven, zodat jij optimaal kunt profiteren van de PCOS Academy en jouw persoonlijke doelen kunt bereiken.

×