1. Bestelling plaatsen, annuleren en Track-and-Trace

Indien je een e-book hebt besteld, kun je deze direct downloaden van je computer of telefoon van de pagina die volgt na afronding de betaling. Tevens krijg je een bestelbevestiging waar je de downloadlink van het e-book in kan vinden. Deze zou je normaal gesproken binnen een uur moeten ontvangen via de mail. Vergeet aub niet om je spambox te controleren. Als je de e-mail niet kunt vinden, neem dan de volgende werkdag contact met ons op, zodat we deze handmatig naar je kunnen versturen.

We betreuren het dat de link van het e-book niet werkt. Laat ons weten om welk e-book het gaat en we sturen het e-book opnieuw per e-mail. Onze excuses voor het ongemak.

Als je hebt deelgenomen aan de masterclass en je vervolgens aanmeldt voor een traject, ontvang je de gratis weekplanner binnen ongeveer een werkweek na betaling van je plan. Als je deze na die tijd nog niet hebt ontvangen, stuur ons dan een e-mail en zorgen wij ervoor dat je deze alsnog krijgt.

Heb je een bestelling geplaatst voor een fysiek product? Normaal gesproken ontvang je deze binnen één week. Als dit langer duurt dan verwacht, controleer dan de track & trace (PostNL Track&Trace), welke je in de mail zou moeten hebben ontvangen. Controleer ook je spam-mailbox. Is je pakket volgens PostNL bezorgd, maar heb jij deze nog niet? Controleer of je de juiste adresgegevens hebt ingevuld bij de bestelling. Wacht nog tenminste 2 werkdagen en vraag na bij de buren of zij wellicht een pakket hebben aangenomen. Veel producten van ons zijn een brievenbuspakket, controleer ook je brievenbus. Nog steeds geen pakket? Neem dan contact op met PostNL. Wacht je al een week maar heb je nog geen track & trace ontvangen, of kun je je jouw pakket niet terugvinden in PostNL? Neem dan contact op met ons, dan zoeken wij het voor je uit.

Wat vervelend om te horen dat je product beschadigd is. Excuses daarvoor. Zou je misschien een foto kunnen toesturen naar onze mail? 

Je kunt kiezen uit de volgende opties:
1. Je kunt het product houden en we geven je een financiële tegemoetkoming afhankelijk van de schade. Wil je hier gebruik van maken? Stuur ons dan je rekeninggegevens toe samen met de foto van het beschadigde product.

OF

2. Je kunt het product kosteloos retourneren, en na retour sturen we je graag een nieuw exemplaar toe.

Je zou binnen één uur na bestelling een mail moeten hebben ontvangen waarin je een link kunt vinden naar onze online agenda om jouw consult in te plannen. Controleer ook je spam mailbox. Heb je deze niet ontvangen? Neem contact met ons op via e-mail, dan sturen wij deze mail handmatig naar je toe zodat je jouw afspraak kunt inplannen. Dank voor je begrip.

Je zou binnen één uur na bestelling een mail moeten hebben ontvangen waarin je een link kunt vinden naar het intakeformulier. Dit is een online webpagina die je kunt downloaden en als word-bestand kunt opslaan. Probeer het via je laptop, eventueel via een andere browser. Lukt dit nog steeds niet? Neem contact met ons op via e-mail, dan sturen wij het intakeformulier handmatig naar je toe. Dank voor je begrip.

2. Doelgroep voor begeleiding

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen met PCOS. Daarnaast bieden we begeleiding aan vrouwen met endometriose, klachten in de overgang, PMS, PMDD en overige hormonale klachten. We bieden de flexibiliteit om onze trajecten online en indien gewenst in het Engels, te volgen.

We hebben ervaring met het begeleiden van dames die zowel PCOS als schildklierproblemen hebben, aangezien deze twee vaak samengaan. Het 6 maanden traject is het meest gekozen traject bij hen, omdat het voldoende tijd biedt om alle aspecten te behandelen en een merkbaar verschil in klachten te realiseren. Klik hier om naar het 6 maanden traject te gaan.

Ja, we begeleiden ook vrouwen met endometriose. We zien dat voeding- en leefstijladviezen ook kunnen helpen bij het verlichten van klachten. Onze diëtisten Wendy en Merel zijn hierin gespecialiseerd. Bekijk hier meer informatie over onze begeleiding bij endometriose.

Ja, we begeleiden ook vrouwen met overgangsklachten. We zien dat voeding- en leefstijladviezen ook kunnen helpen bij het verlichten van overgangsklachten. Onze diëtisten Wendy en Merel zijn hierin gespecialiseerd. Bekijk hier meer informatie over onze begeleiding bij overgangsklachten.

PCOS lijkt op zichzelf geen verband te hebben met intoleranties, maar het betekent niet dat jij ze niet kunt hebben. Wij voeren geen intolerantietesten uit. De enige betrouwbare manier om intoleranties naar boven te laten komen is via een huisarts of een gespecialiseerde arts. Het is belangrijk op te merken dat sommige online aangeboden tests, zoals EMB-tests of andere intolerantie/IGG-tests, niet altijd betrouwbaar zijn en daarom niet worden aanbevolen voor het vaststellen intoleranties. Zelftesten, inclusief bloeddruppeltesten, zijn eveneens onnauwkeurig zijn. Vaak zien we dat vermoedens van intoleranties niet altijd gegrond blijken te zijn na professioneel onderzoek

Als je vermoedt dat je intoleranties hebt, kunnen we je altijd doorverwijzen naar een huisarts voor een professionele beoordeling. We kunnen uiteraard rekening houden met eventuele intoleranties in onze begeleiding en voedingsaanbevelingen.

Yes, our 1-1 programs are available in English. We can conduct sessions and provide support in English. While some of our documents and videos may be in Dutch, we are more than happy to assist you in understanding them and ensuring that you have a smooth experience throughout your program.

Voor onze 1-1 trajecten bieden we de mogelijkheid aan om eerst gratis met ons kennis te maken. Dit is telefonisch en duurt circa 15 minuten. Hierin kun je je situatie toelichten en aangeven waar je hulp bij kunt gebruiken. Samen bekijken we of er een match is en welk programma het beste bij je past. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Plan via deze link een kennismakingsgesprek in. 

Heb je andere vragen? Je kunt ons mailen via info@lifestyleandhormones.com of een whatsapp bericht sturen via 0683826701.

3. Facturen en vergoedingen voor het traject

Voor betalingen verzoeken we je de link te gebruiken die in de mail van de factuur vermeld staat. Zo wordt dit direct automatisch verwerkt. Wordt er om je mailadres gevraagd en geeft het systeem aan dat deze incorrect is? Het is hoofdlettergevoelig: probeer de 1e letter van je mailadres eens met- en zonder hoofdletter. Controleer ook op eventuele spaties. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons.

De betaaldatum staat ingesteld op 4 werkdagen voor de datum van jouw 1e consult. Je krijgt herinneringen als de betaaldatum is verstreken.

Als je jouw 1e consult wilt verplaatsen, dan passen we de betaaldatum aan zodra de nieuwe afspraak gepland staat. Mogelijk zit hier een werkdag vertraging in, waardoor je per abuis toch nog een herinnering ontvangt. Deze mag je dan negeren. Krijg je toch nog meerdere herinneringen? Dit kan een systeemfout zijn. Stuur ons een e-mail en we zorgen ervoor dat je geen herinneringsfacturen meer ontvangt.

Indien er onjuiste adres- of persoonsgegevens op de factuur vermeld staan, neem dan contact met ons op voor correcties. Geef in dat geval door wat er precies veranderd moet worden.

Let op: de factuur die je ontvangt vóór betaling is een concept-factuur. Het klopt dat hier nog niet alle gegevens opstaan. Ná betaling worden de lege velden ingevuld. Ná afloop van jouw traject voegen wij daar alle consultdata- en tijden aan toe, met bijbehorende codes, welke je dan kunt indienen voor je zorgverzekering.  Bij twijfel over het factuurbedrag van je aankoop, staan wij klaar om dit voor je na te kijken.

De factuur voor de zorgverzekering krijg je binnen 4 weken na jouw laatste consult. Op deze factuur staan alle coachsessies met de exacte datum, tijdsduur en bijbehorende declaratiecodes. Deze kun je vervolgens zelf indienen bij je zorgverzekering.

Helaas kun je je betalingsfactuur bij aanvang van het traject dus niet indienen. Je kunt pas nadat alle consulten hebben plaatsgevonden een declaratie bij je verzekering indienen. Een verzekeraar accepteert geen declaraties van afspraken die nog moeten plaatsvinden in de toekomst, daar afspraken mogelijk nog kunnen wijzigen/ niet plaatsvinden en er in dat geval dus sprake kan zijn van fraude.

Als jouw traject over 2 kalenderjaren heeft plaatsgevonden en je bent overgestapt van verzekeringsmaatschappij dien je deze factuur bij beide verzekeringsmaatschappijen in te dienen. Je mag dit nog tot 3 jaar na afloop van het kalenderjaar indienen. Je verzekeraar ziet vanzelf op de factuur de datum van de sessies. Sessies uit voorgaand kalenderjaar, gaan dan nog mee op je zorgverzekering van voorgaand jaar. Sessies in het nieuwe jaar gaan automatisch mee in het nieuwe zorgverzekeringsjaar. 

Was jouw laatste consult meer dan 4 weken geleden en heb je de factuur voor je zorgverzekering nog niet ontvangen van ons? Check eerst je spambox. Als je deze niet kunt vinden, dan kun je ons een email sturen.

Op de factuur die je voor jouw zorgverzekering ontvangt staan enkel de kosten die door jouw zorgverzekeraar geaccepteerd worden voor (gedeeltelijke) vergoeding. Het totaalbedrag van jouw vergoeding kan dus afwijken van jouw investering in het traject of consult.

Elke zorgverzekering hanteert zijn eigen vergoedingen. In dit overzicht vind je de vergoedingen zoals wij ze van hen gecommuniceerd hebben gekregen.

Krijg je minder vergoed dan wat je had verwacht? Mogelijk stond er nog een deel eigen risico open. Lijkt het niet te kloppen? Neem dan contact op met je verzekeraar.

Jaarlijks wordt er 3 uur aan coachsessies diëtetiek vergoed vanuit de basisverzekering (let op: je eigen risico wordt eerst aangesproken).

Extra vergoeding uit een aanvullende verzekering is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar. Wij zijn niet-gecontracteerde diëtisten en daarvoor gelden specifieke tarieven per polis. Je vindt hier hoeveel er wordt vergoed. 

Je betaalt een vast bedrag vooruit per plan. Na de consulten ontvang je een factuur specifiek voor je zorgverzekering, die je niet meer aan ons hoeft te voldoen maar bij je zorgverzekering indient.

4. Verwijsbrief

In de meeste gevallen is een verwijsbrief niet nodig voor het volgen van een traject. Voor verzekerden bij ASR, CZ, Ohra, PZP en Nationale Nederlanden heb je echter wel een verwijsbrief van de (huis)arts vereist om vergoeding te krijgen van je zorgverzekering. Deze verwijsbrief moet binnen zijn voor je 1e consult plaatsvindt.

Nee, wij hebben de verwijsbrief niet nodig. Je kunt deze rechtstreeks naar je zorgverzekeraar sturen bij het declareren van de eindfactuur die wij voor je opmaken. Dus aan het einde van je traject ontvang je een factuur met je consultdata- tijden en bijbehorende declaratiecodes erop. Samen met deze factuur lever je de verwijsbrief in. Dit is nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding als je verzekerd bent bij ASR, CZ, Ohra of Nationale Nederlanden.

5. De mogelijkheid van betalen in termijnen

Ja, het is mogelijk om in termijnen te betalen. Het aantal termijnen hangt af van het gekozen traject. Het Light Plan en Plus Plan kun je in twee termijnen betalen, het Premium plan kan tevens in drie termijnen worden voldaan. Je betaalt de 1e termijn online en de volgende termijn(en) worden automatisch afgeschreven middels automatische incasso. Er komt een eenmalige toeslag van €5,- bij voor betaling in termijnen. Neem contact met ons op via e-mail als je hiervan gebruik wilt maken, aangezien dit niet mogelijk is via de website. Wij helpen je graag verder.

6. Aanmelden en annuleren van het traject

Je kunt het plan naar keuze via de website aanschaffen. Dat kan via deze link.
Je krijgt dan de mogelijkheid om het plan zelf te kiezen dat het beste bij je past. Zodra je het plan hebt voldaan krijg je een link om een afspraak direct te plannen in een van onze agenda’s.

Je kunt ook eerst een kennismakingsgesprek inplannen via deze link. Tijdens het gesprek ontvang je informatie om je aan te melden voor het gekozen traject en om een intake in te plannen indien je wilt starten.

Natuurlijk, je kunt je traject altijd annuleren. We begrijpen dat er verschillende redenen kunnen zijn waarom je twijfelt of het juiste moment is voor je traject, of waarom er iets is veranderd in je planning.

Als je twijfelt of je niet helemaal klaar voelt voor je traject, begrijp dan dat dit normaal is. Veranderingen en nieuwe stappen kunnen soms overweldigend zijn. Ons team staat klaar om je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissing. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je meer informatie nodig hebt of als we je kunnen helpen om eventuele zorgen weg te nemen. Jouw welzijn en tevredenheid zijn onze prioriteit.

We vragen je vriendelijk om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van je annulering. Bij voorkeur ontvangen we deze ten minste 4 werkdagen voor je geplande intake, maar uiterlijk 24 uur van tevoren.

7. Inloggen bij de Eetmeter

Je moet zelf een account aanmaken bij de Eetmeter via deze link. Je maakt dit account aan met het mailadres wat bij ons bekend is en het wachtwoord wat je hebben toegestuurd via de mail. Nadat je de registratie hebt voltooid, kun je inloggen en je voeding bijhouden.

Als je al een account hebt, kun je deze blijven gebruiken. Verander in dat geval je wachtwoord met het door ons toegestuurde wachtwoord via instellingen.

8.Inschrijven en uitschrijven voor de mailingslijst

Je komt (opnieuw) op onze maillijst als je een product hebt aangeschaft in de webshop, een traject bij ons (gaat) volgen, een gratis checklist hebt gedownload of je hebt ingeschreven voor de masterclass. Je kunt je op elk moment uitschrijven voor onze mailings.

Als je een mail van ons ontvang, vind je onderaan een unsubscribe button. Door op deze link te klikken schrijf je je uit voor de specifieke maillijst waarvandaan de mail is gestuurd. Wil je je voor alle mailings uitschrijven en wens je nooit meer mails te ontvangen? Dan kun je bij het uitschrijven in het venster over de reden aanvinken dat je nooit toestemming hebt gegeven om de mails te ontvangen.

LET OP: Schrijf je je helemaal uit? Dan ontvang je ook geen mails meer die horen bij jouw 1-1 coachingstraject, PCOS Academy, of online aangeschafte producten.

9. Samenwerkingen

Artsen kunnen met ons samenwerken door patiënten die baat kunnen hebben bij onze specialisatie in PCOS, de overgang, en endometriose naar ons door te verwijzen. Wij staan open voor verwijzingen en kunnen samenwerken om patiënten te voorzien van geïntegreerde zorg. Patiënten kunnen worden doorverwezen via onze website of door direct contact met ons op te nemen via e-mail.

We hebben ook visitekaartjes met een QR-code die leidt naar dit introductiefilmpje over PCOS en de rol van voeding en leefstijl. Dit materiaal kan worden gebruikt om patiënten te informeren over de mogelijkheden van onze behandelingen. Wens je deze te ontvangen? Stuur ons dan een mail: info@lifestyleandhormones.com  

Samenwerking kan variëren van het doorverwijzen van patiënten tot het gezamenlijk organiseren van Q&A-sessies, deelname aan podcasts, of samenwerken aan educatief materiaal voor patiënten. We kunnen ook voorlichting geven over voeding- en leefstijl aan artsen/ zorgverleners. Wij staan voor veel dingen open: we geloven in de kracht van een multidisciplinaire samenwerking.

Onze behandelingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en internationale richtlijnen voor PCOS, en we richten ons op het verbeteren van de gezondheid door voeding- en leefstijladviezen. De resultaten variëren per individu, maar doelen vaak op verbetering van symptomen, hormonale balans, en algehele welzijn. 

Ons team bestaat uit diëtisten en voedingswetenschappers die zich voortdurend bijscholen. Wij zijn leden van ESHRE, bezoeken het jaarlijkse congres, en volgen de internationale richtlijnen voor PCOS-behandeling. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van aandoeningen zoals PCOS, de overgang, en endometriose vanuit een wetenschappelijke benadering. 

Ja, wij staan open voor samenwerking met andere bedrijven die bij onze visie passen. Denk aan online yoga-platformen, gezonde kant-en-klaarmaaltijden, slaaptherapeuten, aanbieders van borstvoedingscursussen. Ons doel is om een holistische benadering van gezondheid en welzijn te bieden, en we zien de waarde in van een brede samenwerking. Affiliate is ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met info@lifestyleandhormones.com  

Geen antwoord gevonden op jouw vraag? Stuur ons een mail.